πάμε μπροστά

Τρίτη

19

Ιούλιος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ψηφίσματα και δελτία τύπου παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Λαϊκή Συσπείρωση, Παρατάξεις, Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Σάββας Δευτεραίος, μας απέστειλλε με ηλεκτρονική αλληλογραφία, κατόπιν αιτήματός μας, ψηφίσματα και δελτία τύπου της παράταξής του που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί ως έκτακτα θέματα σε περασμένα δημοτικά συμβούλια.

Πιστεύουμε ότι η ιστοσελίδα αυτή πρέπει να εξυπηρετεί πάνω απ’όλα την ενημέρωση του δημότη και να δίνει βήμα έκφρασης σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εφόσον αυτές και αυτοί το επιθυμούν.

Είμαστε ανοικτοί σε επικοινωνία με όλους και θα δημοσιεύονται ενυπόγραφα άρθρα και αιτήματα των δημοτικών συμβούλων και στο μέλλον. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι ανοίγουν δίαυλους επικοινωνίας και εμπιστεύονται εμάς και τη δουλειά μας.

Ακολουθούν τα 6 κείμενα, ψηφίσματα και δελτία τύπου.

1) 25/01/2011 – Πρόταση ανακούφισης των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αλεξ/πολης, Δευτεραίος Σάββας, Πεϊχαμπέρης Πασχάλης και Τρέλλη Φανή κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 26/1/2011 την παρακάτω Πρόταση Ανακούφισης των Εργατικών Λαϊκών Νοικοκυριών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης αποφάσισε η πρόταση να συζητηθεί για λήψη απόφασης στην  επόμενη συνεδρίασή του (μέχρι τον Ιούλιο/2011 δεν έχει συζητηθεί ;!).

ΠΡΟΣ το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Πρόταση ανακούφισης των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.

Οι άνεργοι, οι προσωρινά απασχολούμενοι, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν δουλειά ή έκλεισαν τα μαγαζιά τους, οι μετανάστες καθώς και οι οικογένειες των παραπάνω, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, εξαιτίας των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό της τη στήριξη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Επομένως η ανάγκη λήψης μιας σειράς άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισής τους, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του δήμου μας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης να αποφασίσει:

  • Απαλλαγή από 1/1/2011, όλων των ανέργων, των προσωρινά απασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων και ευπαθών ομάδων που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών.
  • Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΑ, από 1/1/2011, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου από το δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων  με κάθε σχέση εργασίας.
  • Να γίνονται δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του δήμου όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για όλους τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Επιπλέον,  ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα που αφορούν στην κυβέρνηση, όπως:

  • Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 1.120 ευρώ, σε όλους τους ανέργους και για όσο διαρκεί η ανεργία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς προϋποθέσεις και κατώτερο μισθό 1400 ευρώ.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες στους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  •  Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Κατάργηση όλων των διοδίων και όχι στην ίδρυση νέων σταθμών διοδίων.
  •  Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, απλήρωτος από τη δουλειά του, καθώς και για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους με μηνιαίο μεικτό εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ.
  • Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρης κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
  • Κατάργηση του εξέταστρου των 5ευρώ ανά ασθενή και γιατρό.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ   25/1/11

 

2) 20/06/2011 – Πρόταση ψηφίσματος για τις ξένες γλώσσες στα σχολεία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ των δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ψήφισμα

Να ανακληθούν τώρα οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξανδρούπολης  για τις ξένες γλώσσες στα σχολεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης  καταγγέλλει ότι μετά την υπονόμευση των ολοήμερων σχολείων, η κυβέρνηση προχωρά στα επόμενα βήματα για την οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς. Με την απόφαση για κατάργηση της διδασκαλίας περισσότερων από μίας ξένων γλωσσών (εκτός των αγγλικών) ανά σχολική μονάδα, σπάνε το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών και διαμορφώνουν ξεχωριστά «γαλλόφωνα», «γερμανόφωνα» κ.λ.π. σχολεία.

Οι μαθητές υποχρεώνονται είτε να αλλάξουν τη γλώσσα που επέλεξαν είτε ν΄ αλλάξουν σχολείο είτε να υποχρεωθούν να διδαχθούν γλώσσα που δεν έχουν επιλέξει, ενώ δημιουργούν υπερμεγέθη τμήματα που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία προβληματική ώστε να ενισχυθούν τα φροντιστήρια. Με άλλα λόγια στραγγαλισμός σχολείων, υποβάθμιση της μόρφωσης, κατηγοριοποίηση.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται με τις οργανικές τους θέσεις υπό κατάργηση. Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για διαμόρφωση ενός δυναμικού που θα μπορεί να διατεθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή από Περιφέρεια σε Περιφέρεια και από Νομό σε Νομό, που θα είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή να μεταταχθεί (διατεθεί) στους δήμους. Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που θα υπηρετήσει το “Καλλικρατικό” σχολείο. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο δρόμος των γενικευμένων απολύσεων στην εκπαίδευση. Τους ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν θα μείνει κανείς απέξω. Η εξέλιξη εντάσσεται στον πλήρη κατακερματισμό και την αποενιαιοποίηση της γνώσης.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απαιτεί να ανακληθούν τώρα οι αποφάσεις για το δραστικό περιορισμό (ή και την πλήρη κατάργηση) της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Στηρίζει τη διεκδίκηση των φορέων του Δήμου μας για ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δημόσιο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο. Να μην χαθεί καμιά οργανική θέση, να μην μεθοδευτεί καμία απόλυση στα σχολεία. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.  Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να μην μετατραπεί η παιδεία σε εμπόρευμα
Να μην πληρώσει την κρίση ο λαός και τα παιδιά του.

Αλεξανδρούπολη 20-6-2011

3) 29/06/2011 – Πρόταση ψηφίσματος για το πάρκινγκ του ΟΛΑ στην παραλία Αλεξανδρούπολης

   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 29.6.11

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 30.6.2011

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η εργατική λαϊκή οικογένεια θα βρεθεί σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, με νέα κατεδάφιση εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε τέτοιες συνθήκες είναι απαράδεκτη η παραχώρηση και μίσθωση από τον ΟΛΑ σε ιδιώτη  του πάρκιγκ κάτω από το Φάρο, με αποτέλεσμα οι δημότες να πληρώνουν ένα ακόμα χαράτσι για στάθμευση.

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απλός θεατής αυτής της εξέλιξης που φορτώνει νέα βάρη στους δημότες και επιτρέπει στον ΟΛΑ να διαχειρίζεται αυτό το χώρο που εδώ και χρόνια ήταν απαίτηση  του λαού της πόλης να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου και να αξιοποιηθεί σε όφελος του λαού της πόλης χωρίς κανένα αντίτιμο.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για:

Να ΑΚΥΡΩΣΕΙ κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και επιβολής νέων χαρατσιών.

Να απαιτήσει την επιστροφή ολόκληρης της παραλιακής ζώνης στο Δήμο.

Όλος αυτός ο χώρος να είναι προσβάσιμος και αξιοποιήσιμος από το λαό ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Κάθε ανάπλαση του χώρου να γίνει με κριτήριο το συμφέρον των δημοτών και όχι των ιδιωτών, που μέσω ΣΔΙΤ, αυτοχρηματοδοτήσεων, παραχωρήσεων κλπ εποφθαλμιούν το συγκεκριμένο «φιλέτο».

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΕΪΧΑΜΠΕΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ

4) 29/06/2011 – Πρόταση ψηφίσματος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 29.6.11

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 30.6.2011

Στη χώρα μας βιώνουμε το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή κλιμακωμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Είναι πλέον  εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (καταργήσεις ΝΠΔΔ, επιχειρήσεων κλπ), καθώς και στην προώθηση εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων σε ολόκληρους τομείς, μεταξύ των οποίων και σε δραστηριότητες που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, νερό κλπ).

Κατόπιν τούτων θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απλός θεατής αυτών των αντιδραστικών πολιτικών και στο όνομα της “νομιμότητας” να εφαρμόζει τις επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για:

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  • Να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις και τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.
  • Να μη δεχθεί να εφαρμοστεί καμία αύξηση του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να μη δεχθεί να σταματήσει η λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων («Βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ κλπ), ούτε να παραδώσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες.

Αλεξ/πολη 29.6.2011

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΕΪΧΑΜΠΕΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ

5) 01/07/2011 – Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης για τα 2 ψηφίσματα που κατέθεσε στο ΔΣ της 30/6/2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης στις 30.6.2011 οι Δημοτικού Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν 2 ψηφίσματα:

1. Για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  • Να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις και τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.
  • Να μη δεχθεί να εφαρμοστεί καμία αύξηση του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς.
  • Να μη δεχθεί να σταματήσει η λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων («Βοήθεια στο σπίτι», ΚΔΑΠ κλπ), ούτε να παραδώσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες.

2. Για  την παραχώρηση – μίσθωση σε ιδιώτη του πάρκιγκ στο Φάρο.

Τα δύο ψηφίσματα έγιναν δεκτά και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης.

 Αλεξανδρούπολη 1.7.2011

6) 01/07/2011 – Ανακοίνωση για πάρκινγκ ΟΛΑ στην παραλία Αλεξανδρούπολης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια πρωτοφανή  επίθεση διαρκείας στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η εργατική λαϊκή οικογένεια θα βρεθεί σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, με νέα κατεδάφιση εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε τέτοιες συνθήκες είναι απαράδεκτη η παραχώρηση και μίσθωση από τον ΟΛΑ σε ιδιώτη  του πάρκιγκ κάτω από το Φάρο, με αποτέλεσμα οι δημότες να πληρώνουν ένα ακόμα χαράτσι για στάθμευση.

Ο ΟΛΑ Α.Ε. «καθαρίζει» το χώρο από κάθε δημόσια – δωρεάν χρήση,  επιβάλλει αυξήσεις τελών ελλιμενισμού και εισιτηρίων την ίδια ώρα αποδέχεται (χωρίς έσοδα) να είναι το λιμάνι πάρκιγκ παροπλισμένων πλοίων γνωστής εταιρείας. Απ’ ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλα χειρότερα σε βάρος του λαού, όπως ξεπούλημα χώρων σε πολυεθνικές εταιρείες που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η επίκληση της οικονομικής κρίσης ως αφορμή για νέο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας πρέπει να ξεσηκώσει το λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το ΠΑΜΕ εδώ και πολλά χρόνια δίνει τη μάχη να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος – ιδιωτικοποίησης όχι μόνο αυτού του χώρου αλλά και του λιμανιού συνολικά, με αποκλεισμούς, ακυρώσεις δημοπρασιών κ.ά.

Καλούμε το λαό να αντιδράσει.

Να ΑΚΥΡΩΣΕΙ κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και επιβολής νέων χαρατσιών.

Να απαιτήσει την επιστροφή ολόκληρης της παραλιακής ζώνης στο Δήμο.

Όλος αυτός ο χώρος να είναι προσβάσιμος και αξιοποιήσιμος από το λαό ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Κάθε ανάπλαση του χώρου να γίνει με κριτήριο το συμφέρον των δημοτών και όχι των ιδιωτών, που μέσω ΣΔΙΤ, αυτοχρηματοδοτήσεων, παραχωρήσεων κλπ εποφθαλμιούν το συγκεκριμένο «φιλέτο».

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας όχι μόνο στα τέλη στάθμευσης, αλλά και στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών μικροεπαγγελματιών & ερασιτεχνών ψαράδων. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιβάρυνση της τιμής των εισιτηρίων για Σαμοθράκη κλπ καθώς και στη μεταφορά της λαϊκής.

Όλοι μαζί:

Nα αντιπαλέψουμε την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών που θα έχει βαριές συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές για όλο το λαό.

Nα παλέψουμε να γίνουν τα λιμάνια, λαϊκή περιουσία ώστε να λυθούν τέτοια ζητήματα προς όφελος των εργαζομένων.