πάμε μπροστά

Κυριακή

19

Φεβρουάριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση κ.κ. Λαμπάκη και Τσιαούση σήμερα στο Real FM 97.8

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αμοιβές στελεχών ΝΠΔΔ, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Διαύγεια, Ηχητικά, Λαμπάκης Ευάγγελος, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομικά δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Τσιαούση Ελένη

Real FM 97,8Στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή του Real FM 97,8 απάντησαν σχετικά με το θέμα της απόδοσης παρακρατηθέντων εξόδων κίνησης στη βουλευτή κ. Τσιαούση, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και η ίδια η βουλευτής κ. Ελένη Τσιαούση.

Απάντηση κκ. Λαμπάκη και Τσιαούση σε Real FM 97,8 το πρωί της 19/2/2012
Απάντηση κκ. Λαμπάκη και Τσιαούση σε Real FM 97,8 το πρωί της 19/2/2012 (κλικ για μετάβαση σε enikos.gr)

Ακούστε τι είπαν κάνοντας κλικ εδώ:

Απάντηση δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη στο Real FM 97,8

Ο κ. Λαμπάκης, ανέφερε:

  • Το γνωρίζει το θέμα από το 2007 ως δικηγόρος τότε και δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης
  • Ήταν, και είναι οργανικά, υπάλληλος στο ΝΠΔΔ ΚΕΠΑΚΥ (νυν Πολυκοινωνικό)
  • Ταυτόχρονα τότε, η κ. Τσιαούση ήταν νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης. Υπήρχε μία διάσταση με την υπηρεσία του τότε ΚΕΠΑΚΥ. Η υπηρεσία του ΚΕΠΑΚΥ είχε πρόβλημα και ερώτημα αν έπρεπε να δώσει κάποια επιδόματα τα οποία αντιστοιχούσαν σε κάποια έξοδα κινήσεώς της (δε θυμάται καλά) και αρνήθηκε να τα καταβάλλει γιατί ταυτόχρονα ήταν και αντινομάρχης.
  • Πριν 5 χρόνια η κ. Τσιαούση συμβουλεύτηκε και τον ίδιο ο οποίος της έδειξε το δρόμο το δικαστικό. Της πρότεινε να πάει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Προβλεπόταν από το νόμο μέσα από την εργασιακή της σύμβαση. Απερρίφθη η προσφυγή της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και προσέβαλλε την απόφαση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (δε γνωρίζει με ποιο σκεπτικό)
  • Εάν η κ. Βουλευτής συνεχίσει να τα θέλει αυτά τα χρήματα, και σωστά εφόσον τα δικαιούται, ο δήμος θα αναγκαστεί σε κάποια στιγμή να τα δώσει. Τα χρήματα προέρχονται από το Πολυκοινωνικό, βέβαια και υπάρχουν αυτά τα χρήματα, αν αιτηθεί είναι υποχρεωμένος να τα δώσει. Είμαστε πτωχευμένοι αλλά έχουμε τόσα χρήματα για να δώσουμε.
  • Ο ίδιος από τη μέρα που ανέλαβε δίνει τους μισθούς του για κοινωνική πολιτική. Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, δίνουν τους μισθούς τους για λόγους επικοινωνιακούς στην Ελλάδα.
  • Λαϊκίζουν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να προσβάλλουν τα πρόσωπα των βουλευτών οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί… (σ.τ.σ. δεν ολοκληρώνει τη σκέψη του)
  • Ο κ. Λαμπάκης αναφέρει ότι αν ήταν κι ο ίδιος στη Βουλή θα έλεγε όχι (σ.τ.σ. στο Μνημόνιο 2)
  • Εάν η κ. Τσιαούση τώρα πάει να υλοποιήσει αυτή τη δικαστική απόφαση, για να πάρει έντοκα τα χρήματα, βεβαίως θα είναι κατακριτέα. Αν όμως είτε τα αφήσει στο Πολυκοινωνικό είτε τα δώσει σε ένα ίδρυμα, πχ στα χωριά SOS, τότε καλά θα έκανε γιατί θα πιάσουν τόπο.

Απάντηση βουλευτή κ. Ελένης Τσιαούση στο Real FM 97,8

Η κ. Τσιαούση, αναφέρει:

  • Δεν είναι θέμα αναδρομικών αλλά παρακράτησης μισθοδοσίας των ετών 2008-2009.
  • Το 2009 θυμίζει ότι ήταν στην υπηρεσία αλλά δεν πληρωνόταν γιατί της παρακρατούσαν απολαβές που θεωρούσαν ότι δεν τις δικαιούταν.
  • Προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο με τη σειρά του απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και φέτος βγήκε η απόφαση.
  • Ενημερώθηκε από ένα blog του νομού την Παρασκευή το απόγευμα ενώ η ίδια ήταν στο Ορμένιο (σ.τ.σ. εννοεί το ThrakiNea.gr του Γιάννη Τομαδάκη όπου έγινε η πρώτη ανάρτηση και αναφορά σε συνομιλία με την κ. Τσιαούση, στην οποία δε γίνεται νύξη περί δωρεάς των ποσών σε κάποιο κοινωφελή φορέα)
  • Με το που κατέβηκε στην πόλη, ενημέρωσε το δήμαρχο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δε διεκδικεί τα χρήματα σε καμία περίπτωση, οι συνθήκες το 2008 ήταν άλλες.
  • Τα χρήματα είναι από κωδικό μισθοδοσίας, θα τα διαθέσει μόλις τα εισπράξει στις 2 μητροπόλεις του νομού για τα συσσίτια τους. Το είπε από την πρώτη στιγμή και στους 2 μητροπολίτες.
  • Η ίδια προέρχεται από φτωχή οικογένεια, έχει άνεργη κόρη και χαμηλοσυνταξιούχο σύζυγο, αυτή τη στιγμή πορεύεται με αυτά που μπορεί αλλά δεν τους λείπει το φαγητό.
  • Κάποια στιγμή θα γυρίσει στην υπηρεσία της και θα συνεχίσει να δουλεύει σαν κοινωνική λειτουργός με αυτούς τους ανθρώπους.
  • Στη συνέχεια αναφέρεται στο ότι ψήφισε το μνημόνιο σαν παράταση χρόνου στην παρούσα κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να σταθεί στα πόδια της η χώρα μας. Πληρώνει και η ίδια αμαρτίες πολλών χρόνων.
enikos.gr

"Παρακρατηθέντες μισθοί", 19/2/2012 ώρα 11:44 (κλικ για μετάβαση)

Οι παραπάνω συνεντεύξεις προέρχονται και είναι αναρτημένες στη σελίδα:

 

 

 

Προσθήκη ανάρτησης: 19/2/2012 19:30

Στην ιστοσελίδα Real.gr με ημερομηνία 18/2/2012 και ώρα 21:12 δημοσιεύεται απάντηση της κ. Τσιαούση σχετικά με το θέμα:

Δηλώσεις Τσαούση σε RealFM 97.8 την 18/2/2012 και ώρα 21:12
Δηλώσεις κ. Τσιαούση σε RealFM 97.8 την 18/2/2012 και ώρα 21:12 (κλικ για μετάβαση σε ανάρτηση του Real.gr)

Την ίδια ανάρτηση έκανε και στην προσωπική της ιστοσελίδα με ημερομηνία 19/2/2012:

Απάντηση κ. Τσαούση της 19/2/2012 στην προσωπική της ιστοσελίδα
Απάντηση κ. Τσιαούση της 19/2/2012 στην προσωπική της ιστοσελίδα (κλικ για μετάβαση στο tsiaousieleni.gr)

Και στις δύο, η κ. Τσιαούση αναφέρεται σε παράνομη και αυθαίρετη παρακράτηση του μισθού της έως και το Σεπτέμβριο του 2009, οπότε και κατέθεσε υποψηφιότητα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ξεκαθαρίζει όμως αν, όπως αναφέρει η απόφαση του ΔΣ του Πολυκοινωνικού, οι παρακρατήσεις αυτές αφορούν και τα έτη 2006, 2007 και 2008 που, σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της, η ίδια κατείχε θέση αντινομάρχη Διοίκησης, Προγραμματισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού και Πολεοδομικών Τεχνικών Έργων της Νομαρχίας Έβρου.