πάμε μπροστά

Παρασκευή

14

Φεβρουάριος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Εθελοντική προσφορά προς όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των εκλογών του Μάη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοτικές Εκλογές, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος

Εθελοντισμός, στάση ζωής

Εθελοντισμός, στάση ζωής (πηγή φωτογραφίας: aftodioikisi.gr)

Πίστευα και πιστεύω στον εθελοντισμό, στη διαφάνεια, στην πληροφόρηση των συνδημοτών, στον πλουραλισμό των απόψεων και στο διάλογο.

Στα πλαίσια των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, επειδή γνωρίζω καλά το παιχνίδι που παίζεται με τους αγχωμένους για προβολή υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τα τοπικά ΜΜΕ πάσης φύσεως και επειδή πιστεύω στην εποχή του διαδικτύου και του φτηνού εξοπλισμού που ο καθένας μας  μπορεί πια με ελάχιστα χρήματα να έχει στο σπίτι του, προτίθεμαι να βοηθήσω:

  • όσους τους έχει κλείσει η πόρτα από οποιοδήποτε ΜΜΕ,
  • όσους έχουν αποκλείσει την περίπτωση (λόγω στάσης) να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε ΜΜΕ,
  • όσους νιώθουν ανασφάλεια να μιλήσουν ζωντανά και προτιμούν το ασφαλές περιβάλλον της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης και του εγγράφου,
  • όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο και να εκθέσουν τις απόψεις τους για τα δημοτικά μας θέματα στους συνδημότες τους,
  • όσους θέλουν να αναρτήσουν ένα κείμενο της επιλογής τους στο οποίο να εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό της επιλογής τους, τις προτεραιότητές τους για το δήμο μας και τους τομείς ενδιαφέροντός τους με τους οποίους θα ήθελαν να ασχοληθούν μετεκλογικά, στην περίπτωση που καταφέρουν να εκλεγούν.

Όλα αυτά, υπόσχομαι να τα υλοποιήσω αφιλοκερδώς, στο πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού (όσον αφορά το χρόνο μου και λόγους ανωτέρας βίας που ελπίζω να μην εμφανιστούν) και σε συνάρτηση με τους πιθανούς εθελοντές-συνεργάτες που θα θελήσουν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Η προσφορά μου αυτή ισχύει ανεξάρτητα με το αν θα αποφασίσω να θέσω υποψηφιότητα με κάποια παράταξη ή όχι (προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια τέτοια δέσμευση από μέρους μου).

Για όσους ενδιαφέρονται, είτε για να βοηθήσουν είτε για να βοηθηθούν, παρακαλώ να επικοινωνούν το συντομότερο (και όχι στις αρχές του Μάη!) μαζί μου στο email pamemprosta@gmail.com ή στο προφίλ μου στο facebook.

Τα βίντεο, τα άρθρα και οτιδήποτε άλλο θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους (αφού αυτοί πρώτα τα εγκρίνουν) και θα αναρτηθούν δωρεάν στην παρούσα ιστοσελίδα. Οτιδήποτε αναρτηθεί ως προεκλογικό υλικό θα φιλοξενηθεί δωρεάν  τουλάχιστον μέχρι το τέλος των ερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μάη.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, ο οποίος τον Οκτώβρη (αν δεν κάνω λάθος) του 2010 με κάλεσε για μία ραδιοφωνική συνέντευξη  (αφιλοκερδώς) ως νέο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο ραδιόφωνό του Maximum FM 93.6, μου έθεσε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, με έκανε να νιώσω άνετα και να ανοιχτώ χαρίζοντάς μου ένα πολύτιμο δώρο που θα το θυμάμαι για πάντα. Να είναι καλά, είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα επαναλάβει και σε αυτή την προεκλογική περίοδο :-)

Η παράλληλη προσπάθεια κάλυψης των προεκλογικών συγκεντρώσεων των παρατάξεων θα συνεχιστεί και αυτή. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί το πλήρες βίντεο του απολογισμού πεπραγμένων 2013 της δημοτικής αρχής και της ετήσιας έκθεσης του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Καλή προεκλογική περίοδο σε όλους.