πάμε μπροστά

Τετάρτη

5

Μάρτιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της 05/03/2014 ζωντανά!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη

Από εδώ θα ενημερώνεστε ζωντανά, μέσω live blogging, για τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 05/03/2014. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00.

Σε περίπτωση προβλήματος της σύνδεσης στο Internet, θα ανέβει μέρος των ανεπίσημων πρακτικών μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν. 
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com

18.09
Εν αναμονή απαρτίας…

18.16
Αρχίζει η συνεδρίαση, από την παράταξη Γρηγοριάδη παρών μόνο ο αρχηγός, πλήρης η παράταξη Ραπτόπουλου, παρών ο κ. Λασκαράκης και η κ. Τρέλλη.

18.18
Αναφορά του κ. Αγγλικά στον εκλιπόντα πρόεδρο Κίρκης κ. Γκίνη, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ως φόρος τιμής.

18.20
Έκτακτο
Αμοιβή δικηγόρου €350 για παράσταση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης σε αγωγή κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης (μαζί με τα έξοδα)
Οι κ.κ. Ραπτόπουλος και Γαλάνης ζήτησαν πληροφορίες για την υπόθεση.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

18.22

(προσήλθε και ο κ. Κολχούρης από την Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση)

18.42
Έκτακτο
Ακυρώνεται η διαγραφή οφειλών προς το δήμο 5 ατόμων προς το δήμο (απόφαση 94/2013) – μοιράστηκε εισήγηση
Ψηφίζεται ομόφωνα

Έκτακτο
Προσθήκη ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ για τα έτη 2014-2015
Μοιράστηκε εισήγηση από τον κ. Γερακόπουλο.
Η επιτροπή παιδείας αποδέχεται τις προτάσεις της Β’Βάθμιας εκπαίδευσης, προτείνει να προστεθούν και άλλοι τομείς όπως αναφέρεται στην εισήγηση.
Η κ. Τρέλλη λέει ότι για πρώτη φορά έρχεται τέτοιο θέμα, να γνωμοδοτεί το ΔΣ για τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει από καιρό τονίσει ότι δίνεται βάρος στην κατάρτηση για να εξασφαλιστεί φτηνό εργατικό δυναμικό. Η παιδεία θα έπρεπε να αποφασίζεται κεντρικά. Πρέπει να τελειώνουν το 12χρονο σχολείο και μετά να γίνεται κατάρτιση με το 80% του μισθού. Πρέπει τελειώνοντας το σχολείο τα παιδιά να παίρνουν και πτυχίο. Η μεταφορά τους πρέπει να γίνεται δωρεάν γιατί είναι από φτωχές οικογένειες.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι προβληματίζεται για το θέμα, γιατί ζητείται η θετική γνώμη του ΔΣ.
Ο κ. Μπίκος λέει ότι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε οι τομείς αυτοί που καταργήθηκαν αδικαιολόγητα από το κράτος.
Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι τα ΕΠΑΛ είναι στην υποχρεωτική 12ετή εκπαίδευση, τα παλιά Τεχνικά Λύκεια, δεν βλέπει γιατί η κ. Τρέλλη μιλά για κατάρτιση.
Ο κ. Αδαμάκης λέει ότι πρέπει να στρέψουμε σε άλλες ειδικότητες που έχουν ζήτηση. Να μην έχουμε άλλους άνεργους πτυχιούχους.
Ο κ. Μπίκος λέει ότι μετά τα ΕΠΑΛ οι μαθητές είχαν το δικαίωμα να πάνε στα ΤΕΙ και να πάρουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης. Παύτηκαν εκπαιδευτές σε μία νύχτα, μαθητές μείωναν χωρίς δασκάλους.
Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι διαφωνεί ριζικά, έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα το εργατικό δυναμικό να έχει σχέση με τις ανάγκες του τόπου. Χρειάζεται τέτοιο προσωπικό και δεν βρίσκει στη δουλειά του, γραφίστες, γραφικές τέχνες, είναι καλό να μιλάμε εμείς για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του τόπου μας.
Η κ. Τρέλλη λέει ότι δε θέλει να κατακερματιστεί η εκπαίδευση, να μη μπλεχτεί ο δήμος σε αυτή την υπόθεση και στις συμπράξεις με επιμελητήρια και εργατικά κέντρα ώστε να στέλνουμε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα σε επιχειρήσεις. Βαπτίζουμε τα παιδιά μαθητευόμενους, ωφελούμενους, καταρτιζόμενους. Για τη λαϊκή συσπείρωση είναι κακό να ζητάει ο επιχειρηματίας ειδικότητες και να τις προμηθεύουν τα ΕΠΑΛ.
Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά την κ. Τρέλλη και τον κ. Πεϊχαμπέρη.

18.44
Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ρωσικό Σπίτι, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Θα έρχονται 25-30 εκδηλώσεις από τη ρωσική πρεσβεία το χρόνο.
Μοιράστηκε εισήγηση πριν την έναρξη του ΔΣ.
Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τον κ. Ραπτόπουλο.

18.56
Ενημέρωση
Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι το αρχαιολογικό μουσείο δεν είναι καλαίσθητο και ζητά να δούμε τον μελετητή και τον ανάδοχο για να προσπαθήσει ο δήμος να παρέμβει και με καμία μικρή προσθήκη να γίνει πιο καλαίσθητο.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι κάποιες δαπάνες δεν εγκρίθηκαν πριν τις εκδηλώσεις και απορρίφθηκαν, είναι γύρω στις 55.000 ευρώ που δεν μπορούν να πληρωθούν (περίπου 30 άτομα με ποσά του χιλιάρικου, όλα κάτω από 5.000 ευρώ).
Ζητά από τους συμβούλους να δεχθούν να πληρωθούν οι δαπάνες.
Ο κ. Γρηγοριάδης ζητά να γίνει ερώτημα στο γενικό ελεγκτικό ώστε να φανεί ότι οι σύμβουλοι δεν έχουν δόλο.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι παλιά αυτό γινόταν κατά κόρον. Τώρα προέκυψε το πρόβλημα.
Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι μέσα στο δήμο κάποιοι υπάλληλοι ενεργούν αυτοβούλως. Ο ταμίας πρέπει να γράφει τις αντιρρήσεις του πάνω στα τιμολόγια, να ελεγχθεί και να προχωρήσει η διαδικασία.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι όλοι θέλουν να λυθεί το θέμα, αλλά ο κ. Κατσαντούρας έχει δίκιο. Οι αιρετοί πρέπει να μην προτρέχουν και να ακούνε τους υπηρεσιακούς. Πρέπει πρώτα να εγκρίνονται οι δαπάνες και μετά να γίνονται οι εκδηλώσεις. Η διαδικασία άλλαξε το 2011.
Ο κ. δήμαρχος λέει ότι το έμαθε μέσα στο 2013. Ο ταμίας δεν τις πληρώνει γιατί κάποιες από αυτές (αποφάσεις) ελήφθησαν μετά τις εκδηλώσεις.
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι το ζήτημα αυτό υπήρχε, υπήρξαν αποφάσεις του ελεγκτικούς συνεδρίου που απέρριπταν αυτές τις δαπάνες. Αν γράψει ότι δεν πληρώνεται για αυτό το λόγο, το ένταλμα δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι δεν μπορεί υπηρεσιακοί να έκαναν δαπάνες χωρίς εντολή κάποιου αιρετού.
Αποσύρεται το θέμα να μελετηθεί καλύτερα.

19.03
Ο κ. Κολχούρης ζητά την άδεια του σώματος να συζητηθεί το θέμα της θύελλας Φερών για οικονομική ενίσχυση της ομάδας.
Ο κ. Γκότσης λέει ότι υπάρχει ανάγκη, ο κ. Γερακόπουλος απαντά ότι δεν γίνεται σε αυτό το συμβούλιο, στο επόμενο θα συζητηθεί.

Αίτημα
Ο κ. Γερακόπουλος λέει για αίτημα του Ρώσικου Σπιτιού για επιχορήγηση με 1000 ευρώ
Πανελλήνια ομοσπονδία θρακικών σωματείων για μνημείο της Θράκης στο Μεσολόγγι, πρόταση για 300 ευρώ.
Λαογραφικός Όμιλος Ορφέας Φερών, πρόταση για 1.000 ευρώ.
Σύλλογος Γυναικών Μοναστηρακίου, πρόταση 500 ευρώ
Σύλλογος βετεράνων αθλητών στίβου για αγώνες, πρόταση 1000 ευρώ
Ποντιακός πρόταση 1500 ευρώ
Ορφέας Αλεξανδρούπολης (στίβος) πρόταση 1000 ευρώ
Θύελλα Φερών 1000 ευρώ για τουρνουά κορασίδων βόλεϊ.
Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι μοιράζονται χρήματα όσο πλησιάζουν οι εκλογές χωρίς συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής, η κατάσταση θυμίζει “δώσε κι εμένα μπάρμπα” :-)
Καταψηφίζουν οι κ.κ. Ραπτόπουλος, Γαλάνης, Καρυπίδης, Κογιομτζής, Λασκαράκης, Κατσαντούρας.

19.08
Θέμα 2
Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι η εισήγηση δε μοιράστηκε σε κανένα σύμβουλο της παράταξής του. Το ίδιο λέει και ο κ. Θυμιανίδης.
Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι σεβόμαστε το λάθος που έγινε, αλλά έτσι και αλλιώς η αντιπολίτευση καταψηφίζει πάντα.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει να μην ξεφτιλίσουν το θεσμό, θέλουμε εισηγήσεις έστω και λίγες ώρες πριν.
Ο κ. Αγγλιάς προτείνει να διακοπεί και να συζητηθεί εκτάκτως αύριο.
Ο κ. Θυμιανίδης ζητά να μοιραστούν φωτοτυπίες κι ναι συζητηθεί στο τέλος.

19.37
Θέμα 3
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 4
Στο ωδείο βρέθηκαν κάποιες ατέλειες της μελέτης, διορθώθηκε από μηχανικούς του δήμου και βγαίνει ένα ποσό 50.000 (;), μέσα στα απρόβλεπτα του έργου.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5
Κατασκευή νηπιαγωγείου Παλαγίας. Οι επιμετρήσεις ήταν λάθος, τα χρήματα έφτασαν μόνο για την κατασκευή του κτιρίου. Θέλουμε συμπληρωματική 50.000 ευρώ συν ΦΠΑ πάμε στα 80.000 ευρώ. Τα απρόβλεπτα της αρχικής μελέτης ήταν 47.000 συν ΦΠΑ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ απορροφηθεί.
Δόθηκε 48,4% έκπτωση από τον εργολάβο, με 18% εργολαβικού όφελος.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι η συμπληρωματική σύμβαση είναι γύρω στο 20%.
Ο κ. Ιντζές λέει ότι οι μεγαλύτερες αστοχίες γίνανε επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη οι υψομετρικές διάφορες του οικοπέδου. Δεν έπρεπε να γίνει γεωτεχνική μελέτη αλλά βρέθηκε βράχος κατά την εκσκαφή. Οι ποσότητες σκυροδέματος και ο οπλισμός προμετρήθηκαν λάθος, από 360 μ3 της μελέτης για κτίριο και περιβάλλοντα χώρο, χρησιμοποιήθηκαν 517 μ3 συνολικά μπετά για το κτίριο μόνον.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι ένα έργο με 40% έκπτωση θα πάρει στο 0% τελικά.
Ο κ. Ιντζές λέει ότι όταν υπάρχει πίεση χρόνου για να ενταχθεί ένα έργο γίνονται λάθη, όπως σε αυτή την περίπτωση.
Ο κ. Ουζουνίδης συγχαίρει τον κ. Κάβουρα, τον κ. Καναρίδη και τον κ. Ιντζέ για την επιμέλεια που έδειξαν στο έργο. Η μελέτη έγινε το 2010 με κάποιον εξωτερικό συνεργάτη από την τότε δημοτική αρχή. Λόγω των αστοχιών σε μεγάλα ποσοστά, μοιραία οδηγούμαστε στη συμπληρωματική σύμβαση.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι είναι ευθύνη των μελετητών.
Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι η συμπληρωματική σύμβαση πληρώνεται από ιδίους πόρους, ο κ. Δήμαρχος λέει ότι πάντα έτσι γίνεται.
Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι πολλές μελέτες γίνονται στο πόδι, για αυτό έχουμε τις συμπληρωματικές συμβάσεις. Η παράταξης του δεν ψηφίζει τις συμπληρωματικές συμβάσεις.
Ο κ. Κογιομτζής λέει ποτό 28/5/2012 έγινε η σύμβαση και έπρεπε να τελειώσει σε ένα χρόνο, έχουμε σχεδόν ένα χρόνο καθυστέρηση. Ζητά να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν προχωρήσει εργασίες χωρίς να έχει εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση, πράγμα για το οποίο διαβεβαιώνεται. Είναι τραγικό να πληρώνουν οι δημότες τέτοια ποσά από αστοχίες.
Ο κ. Λασκαράκης συγχαίρει τον κ. Ιντζέ για την εισήγησή του. Ευθύνη έχει και αυτός που παρέλαβε τη μελέτη. Η επίβλεψη πρέπει χοντρά χοντρά να ελέγχει την ορθότητα της μελέτης ώστε να προλάβει να αλλάξει τη διακήρυξη του έργου και τις τιμές. Πρέπει να ψηφιστεί η συμπληρωματική σύμβαση.
Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι πολλές φορές κριτικάραμε την προηγούμενη δημοτική αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε τα έργα. Κάποια πράγματα βελτιώθηκαν, κάποια όχι, έχουμε ψηφίσει πολλές παρατάσεις λόγω καιρού, πολλές συμπληρωματικές συμβάσεις. Σε αυτό το έργο έχουμε δώσει ήδη 4 παρατάσεις. Θα ήθελε για λόγους δεοντολογίας να αναφερθεί το όνομα του μελετητή.
Ο κ. Ιντζές λέει ότι με μια μικρή επιφύλαξη, ο μελετητής είναι ο κ. Κοκκίνης. Για το ένα λόγω έργο υπήρχε στο οικόπεδο ένα ψηφιακό κέντρο του ΟΤΕ, πολλές παρατάσεις που δόθηκαν είναι λόγω αυτού, και επίσης ο ένας εκ των δύο κοινοπρακτούντων απεβίωσε κατά τη διάρκεια του έργου.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι ο χρόνος για ένταξη έργων είναι πολύ μικρός για αυτό υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Οι υπηρεσιακοί είναι επιφορτισμένοι με 16-17 έργα και αρκετοί είναι απολογούμενοι και δεν μπορούν να χρεωθούν έργα. Έντεχνα, και ένα μέσω προεκλογικής περιόδου, θα δούμε και άλλες συμπληρωματικές συμβάσεις. Πρέπει να δούμε λίγο και τις ευθύνες για τα προβλήματα αυτά. Ο μελετητής δεν ήξερε; Η υπηρεσία που το παρέλαβε δεν ήξερε; Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να σταματήσουν.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε αδικαιολόγητη καθυστέρηση λόγω εύρεσης βράχου και θανάτου (στο θέμα 5). Η συμπληρωματική σύμβαση προκύπτει ως αναγκαιότητα. Πρέπει το έργο να αποπερατωθεί. Όποιος καταψηφίσει θέλει το έργο να μείνει όπως είναι, γιατί κανείς από τους 41 δεν ευθύνεται για την πραγματικότητα ότι το έργο δεν αποπερατώθηκε.
Ο κ. Αγγλιάς ζητά να είμαστε πιο προσεκτικοί, να μη δεχόμαστε τέτοιες μελέτες.
Καταψηφίζει η παράταξη Ραπτόπουλου, Γρηγοριάδη, ο κ. Κατσαντούρας, λευκό όλη λαϊκή συσπείρωση και ο κ. Θυμιανίδης.

19.46
Θέμα 6
Ο κ. Κατσαντούρας λέει από τον 8/2013 προέκυψαν καινούριες βλάβες στα οδοστρώματα, έχει έκπτωση 33%.
Από τις 40.000 ευρώ θα πληρωθούν 20.000 ευρώ επιπλέον. Αν δε γίνει συμπληρωματική σύμβαση πρέπει να γίνει νέα δημοπράτηση με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αλλιώς θα γίνουν οι επιπλέον ασφαλτοστρώσεις με έκπτωση 33% πάλι και θα κοστίσουν επιπλέον 20.000.
Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι είναι ασφαλτικού έργο, σποραδικές αποκαταστάσεις, μικρό έργο, η έκπτωση είναι ικανοποιητική. Είναι ένα έργο απαραίτητο.
Ο κ. Τερζής αντιδρά, λέει ότι η έκπτωση θα μικρύνει με τη συμπληρωματική σύμβαση.
Ο κ. Κογιομτζής ρωτά γιατί δεν γίνεται καινούρια εργολαβία με επιπλέον χρήματα. Οι συμπληρωματικές συμβάσεις είναι μόνο για έκτακτη ανάγκη. Να γίνει καινούριο έργο, αυτό είναι το παρεξηγημένο καθεστώς.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ο νόμος επιτρέπει να γίνει συμπληρωματική σύμβαση ύψους 50%, υπάρχει ανάγκη να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις.
Καταψηφίζουν οι κ.κ. Κατσαντούρας, Καρυπίδης, Γαλάνης, Κογιομτζής, Ραπτόπουλος, λευκό η κ. Τρέλλη και ο κ. Πεϊχαμπέρης.

19.47
Θέμα 7
Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 8
Ο κ. Μαστορόπουλος με τον κ. Κάβουρα (;) θα πάνε στις Βρυξέλλες για ενημέρωση για πολεοδομικά θέματα.
Καταψηφίζει ο κ. Ραπτόπουλος.

Θέμα 9
Ψηφίζονται ομόφωνα.

19.51
Θέματα 10-11-12
Ο κ. Γαλάνης λέει ότι σε κάποιες οφειλές δεν βεβαιώνονται σε άλλους, διαγράφονται από κάποιον.
Ο κ. Κολχούρης λέει ότι αν διαγραφούν από κάποιον οφειλές πάνω από 3ετία, δεν μπορούν να καταλογιστούν σε τρίτους.
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι θα ελεγχθούν.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 13
Ο κ. Ραπτόπουλος ρωτά τι προσωπικό και για πόσους μήνες αφορά.
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι είναι 42 άτομα, 20 με κανονικό μισθό και οι υπόλοιποι με μειωμένο.
Ψηφίζεται ομόφωνα

20.09
Θέμα 14
Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 15-16
Τοπικοί υπερημερίας προβλέπονται όταν καθυστερήσει πληρωμή λογαριασμού πάνω από 2 μήνες. Η χρηματοδότηση είναι από ΣΑΤΑ των τόκων υπερημερίας
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι το 2009 ενημερώθηκαν με ένα χαρτί ότι η τελευταία δόση ΣΑΤΑ του 2009 έπρεπε να λογιστεί σαν 1η δόση ΣΑΤΑ του 2010. Θα είναι δίπλα στο δήμαρχο αν αρνηθεί και πάει δικαστικά. Θα το καταψηφίσει. Είναι κατάντια της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα έρθουν και άλλα τέτοια.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι νομίζει πως δεν έχουμε άλλες τέτοιες επιπτώσεις, ίσως μία μόνο ακόμα.
Ο κ. Αγγλιάς ρωτάει μήπως πρέπει να αρνηθούμε και να πάμε δικαστικά.
Ο κ. Κολχούρης λέει ότι η εταιρεία Άρδας Τρυφωνόπουλος είναι αυτή που θα πάρει τη συμπληρωματική σύμβαση 20.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις. Εδώ μας ζητάει 15.000 ευρώ. Ας αποσύρει την αίτηση για τους τόκους υπερημερίας και να πάρει τη συμπληρωματική σύμβαση.
Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι για το πρώτο έργο η έγγραφη όχληση έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν υπάρχει στην απογραφή που έγινε στη συγχώνευση των δήμων, δεν υπάρχει πουθενά τέτοια απαίτηση. Εκφράζει αμφιβολίες για τον αριθμό πρωτοκόλλου. Δε θα ψηφίσει. Κανονικά θα έπρεπε να αποφασίσει η οικονομική επιτροπή και όχι το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Ραπτόπουλος ρωτά γιατί οι οχλήσεις έγιναν το 2009 και το 2010, από τότε τι έγινε; Δεν έγινε όχληση ξανά;
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι πρέπει να πληρωθούν για να μη μετακυλιστεί το κόστος στους δημότες.
Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι ζήσαμε μία εποχή των εργολάβων που πέραν ως αρπακτικά στο χρήμα του δημοσίου και των δήμων και το ξεσκίσανε. Η τακτική αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Ο κ. Κοζάρης συμφωνεί με τον κ. Κατσαντούρα, να αποσυρθεί το θέμα για το επόμενο ΔΣ και να ελεγχθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου των οχλήσεων των εταιρειών, αν δεν καταγράφηκαν στην απογραφή τότε δεν δηλώθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι θα ελεγχθεί το θέμα.
Ο κ. Κογιομτζής ρωτά αν αρνηθεί το ΔΣ τι γίνεται.
Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν εκτέλεση ως προς το ποσό των τοπικών.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι το κράτος είναι αφερέγγυο με τις μειώσεις ΣΑΤΑ. Πρέπει να ακουστούμε στο πανελλήνιο, έχουμε δίκιο, χρωστάμε γιατί δεν μας δόθηκαν τα χρήματα.
Ο κ. Μυτιληνός λέει ότι δεν υπάρχει έργο που να μη ζητήσει εργολάβος συμπληρωματική σύμβαση και τόκους υπερημερίας.
Καταψηφίζουν ο κ. Κολχούρης ο κ. Ραπτόπουλος, Καρυπίδης και Κατσαντούρας, λευκό η λαϊκή συσπείρωση.

20.13
Θέμα 17
Αποσύρεται

Θέματα 18-19
Ομόφωνα
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι θα επιχορηγηθεί τελικά η θύελλα Φερών τώρα, θα αναβληθεί για την επόμενη φορά η επιχορήγηση του Ποντιακού.

Θέμα 2
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι ποσό 147.000 ευρώ θα πάει στον ΑΠΟΚΔΑ για πληρωμή παλιών οφειλών, και κάποια χρήματα δίνονται σε υπαλλήλους του δήμου για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι δίνουμε 10.000 ευρώ´ στον ΑΠΟΚΔΑ με βάση τα στοιχεία στη 2η σελίδα.
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι θα διορθωθεί αν έγινε λάθος.
Κατά η αντιπολίτευση, λευκό η κ. Τρέλλη.

20.18
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι είναι το τελευταίο ΔΣ που είναι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι παρόντες, γιατί τίθενται σε αργία. Ο ίδιος είναι υπόδικοι για κακούργημα, έδωσε να ψυχή του στο θεσμό. Καλό θα είναι στο ναό σ δημοκρατία στο δήμου και σε πολιτικά πλαίσια να μένουμε σε αυτό. Το συνάμα είναι έτσι στημένο που μπορεί διοικητικά να αθωωθείς αλλά στο ποινικό με μια καταγγελία να τρέχεις χρόνια άδικα. Είχε υπομονή και μάθαινε, δεν έμαθε τα πάντα.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι οι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι λειτουργούν κατά συνείδηση, υπομένουν πιο πολλές πίκρες. Από την εμπειρία του, οι αθώοι δεν φοβούνται τίποτε.
Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και αν έχεις καλό, δικηγόρο σε αθωώνει.
Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι δεν πρέπει να ντρέπεται, όποιος ασχολείται με τα κοινά είναι παν εύκολο να μπλέξει. Θα πάμε καθαρά στη δικαιοσύνη.
Λύνεται η συνεδρίαση.