πάμε μπροστά

Παρασκευή

25

Ιούλιος 2014

0

ΣΧΟΛΙΑ

Αγορά τοπογραφικών οργάνων για τους τοπογράφους του δήμου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσιεύματα, Δημοτικό Συμβούλιο, Ημερήσια Διάταξη, Ιστοσελίδες

Τοπογραφικός εξοπλισμός - surveying equipmentΣτο εξ αναβολής δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 23/7/2014 και στη συζήτηση για το 2ο θέμα (αναμόρφωση προϋπολογισμού), μεταξύ 3 νέων κωδικών που ζήτησε να προστεθούν στην εισήγηση ο κ. Γερακόπουλος ήταν και αυτός για αγορά τοπογραφικού εξοπλισμού αξίας 7.000 ευρώ. Σκοπός, η υλοποίηση αποτυπώσεων με υπαλλήλους του δήμου στο μέλλον.

Πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμη και δημόσια προκαλώντας τις αντιδράσεις των υπηρεσιακών και του συλλόγου εργαζομένων, ο κ. δήμαρχος είχε αναφερθεί απαξιωτικά για τους εν ενεργεία τοπογράφους του δήμου, καθώς αυτοί “δεν θέλουν να μετρήσουν” οικόπεδα του δήμου. Ως αιτιολογία είχε αναφερθεί ο φόρτος εργασίας και η έλλειψη αξιόπιστων τοπογραφικών οργάνων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Αρκετοί τοπογράφοι του δήμου έχουν στο παρελθόν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα  και γνωρίζουν να αποτυπώνουν εκτάσεις όποτε το απαιτεί η υπηρεσία, χωρίς να είναι απαραίτητη η κατά κόρον ανάθεση υπεργολαβιών σε εξωτερικούς συνεργάτες. Εφόσον αποκτηθεί ο νέος εξοπλισμός και καταμεριστούν καλύτερα τα αντικείμενά τους ώστε να έχουν το χρόνο να βγουν έξω και να ασχοληθούν με το κύριο αντικείμενο των σπουδών τους, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα αρνηθούν να το πράξουν, με ποιές δικαιολογίες και ποιά θα είναι η δικαιολογημένη, πλέον, αντίδραση της δημοτικής αρχής και των προϊσταμένων τους.