πάμε μπροστά

Παρασκευή

23

Οκτώβριος 2015

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/10/15

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία lsalex.gr, Δελτία Τύπου, Δημοσιεύματα, Δημοτικό Συμβούλιο, Εισηγήσεις, Ιστοσελίδες, Λαϊκή Συσπείρωση, Λαϊκή Συσπείρωση, Παρατάξεις, Προ Ημερησίας Διάταξης

Λαϊκή Συσπείρωση

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ΔΣ της 21/10/15 έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης συγκεκριμένες ερωτήσεις και ψηφίσματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση.

  • Συγκεκριμένα, ερώτηση για την υλικοτεχνική υποδομή του Μουσικού Γυμνασίου και την διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
  • Επίσης το ζήτημα της μείωσης του μισθού κατά 10% των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων και της πληρωμής των δεδουλευμένων τους.
  • Παράλληλα τέθηκε ψήφισμα για τους εργαζομένους στην καθαριότητα των Δήμων που χάνουν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, κατάκτηση που κερδήθηκε με αγώνες. Στα δύο αυτά ζητήματα υπήρξε γενικά συμφωνία και δέσμευση ότι θα προωθηθούν τα αιτήματα στην ΚΕΔΕ και το υπουργείο. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι να μην περιμένουν κάτι ιδιαίτερο αφού κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που καταργεί εργατικά δικαιώματα, αφαιρεί τα ΒΑΕ στην καθαριότητα για να ακολουθήσει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φοροεπιδρομής και μέσω των Δήμων.
  • Ακόμη η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε να βγει ψήφισμα αλληλεγγύης στους λιμενεργάτες ,όμως δεν συζητήθηκε γιατί όπως υποστήριξε η δημοτική πλειοψηφία το ζήτημα λύθηκε και η καταδίκη του προέδρου ακολούθησε μετά από παράνομη πράξη.
  • Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το αίτημα για «πρωτοβουλίες και μέτρα για την ανακούφιση των προσφύγων». Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες προετοιμασίας του Δήμου για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έλευση προσφύγων και υπήρξε δέσμευση ότι θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ : Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους στο πλάι του ταξικού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιείται χρόνια τώρα από παλιές και νέες κυβερνήσεις, από παλιά και νέα μνημόνια , δεξιά και αριστερά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 22/10/15

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 19.10.2015, του θέματος: «Προβλήματα του Μουσικού Γυμνασίου»

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να ενημερωθεί εκτός ημερήσιας διάταξης για τα προβλήματα του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Παρότι είναι γνωστά αυτά τα προβλήματα κυρίως της υλικοτεχνικής υποδομής (φωτοτυπικό, υπολογιστής, διαδραστικός πίνακας, μικροφωνική, κουδούνι), είναι εντελώς αναγκαία , υπάρχουν τα χρήματα , έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης δεν προχωρά η επίλυσή τους.

Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μελέτης ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του αύλειου χώρου γιατί ήδη το σχολείο έχει πλημμυρίσει 2 φορές .

Αλεξανδρούπολη 12.10.2015

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξ/πολης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δευτεραίος Σάββας, Δραμανίδου Νίκη, Πεϊχαμπέρης Πασχάλης, Τρέλλη Φανή

///————-///

Πρόταση ψηφίσματος στο Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης για τους εργαζομένους στην καθαριότητα

Οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, των νεκροταφείων, με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους, είχαν καταφέρει να βγαίνουν στη σύνταξη πριν αφήσουν και την ψυχή τους στη δουλειά. Τα δομημένα εργατικά δικαιώματά τους είναι εμπόδιο για την εφόρμηση του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτούς τους κρίσιμους για τις λαϊκές ανάγκες τομείς!

Σήμερα, επιβαρύνοντας κατ΄αποκλειστικότητα τους δημότες, όλοι γνωρίζουμε ότι με δυσκολία καταφέρνουν οι δήμοι να κρατήσουν σε λειτουργία αυτούς τους τομείς! Καραδοκούν οι μεγαλοεργολάβοι.

Η κυβέρνηση «της Αριστεράς» έρχεται να κάνει και εδώ την τελική, την πιο βρώμικη δουλειά. Αυτή που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες. Ξηλώνει τα τελευταία εμπόδια. Τα εργατικά δικαιώματα, την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας! Θα επακολουθήσει νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φοροεπιδρομής στο λαό, μέσω και των δήμων.

Όταν εφαρμοστεί, το μέτρο θα πλήξει περίπου 25.000 εργαζόμενους που απασχολούνται κατά βάση στην καθαριότητα των δήμων, καθώς και σε τομείς όπως η ασφαλτόστρωση των δρόμων, η τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών, αλλά και η ταφή νεκρών. Στην πράξη, όλοι αυτοί φορτώνονται από 7 έως 9 χρόνια πρόσθετης ασφάλισης προκειμένου να πάρουν σύνταξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σ΄αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξ/πολης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δευτεραίος Σάββας, Δραμανίδου Νίκη, Πεϊχαμπέρης Πασχάλης, Τρέλλη Φανή

///————-///

Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 19.10.2015, του θέματος: «Διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστριών,-στων».

Όταν στο ΔΣ του Μαΐου καταθέσαμε τη σχετική ερώτηση για τον κίνδυνο να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστών/-στριων στηρίζαμε τον αγώνα και το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για εξασφάλιση της απρόσκοπτης καθαριότητας των σχολείων. Κι ενώ τότε η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει έγκαιρα το νομοθετικό πλαίσιο για την ανανέωση των συμβάσεων φτάσαμε αυτό να γίνει στα μέσα του Σεπτέμβρη. Όχι μόνο να κρατάει σε προεκλογική ομηρία αυτούς τους ανθρώπους αλλά τελικά να επιβάλλει αυστηρά την περικοπή του μισθού τους κατά 10 % στο πλαίσιο της μείωσης όλων των λειτουργικών δαπανών κατά 10%.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19.10.2015 , ώστε να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας

* να πάρουν πίσω τη μείωση των μισθών και ανανεωθούν σήμερα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση.
* Να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα με την μονιμοποίηση των καθαριστριών, – στων στα σχολεία.
* Άμεσα να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές, αφού έχουν πληρωθεί έως και το Μάρτιο.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξ/πολης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δευτεραίος Σάββας, Δραμανίδου Νίκη, Πεϊχαμπέρης Πασχάλης, Τρέλλη Φανή

///————-///

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των λιμενεργατών

Μετά τις εξελίξεις που υπάρχουν στο λιμάνι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ το οποίο και καλεί να υιοθετήσει το παρακάτω ψήφισμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των λιμενεργατών.

Ιδιωτική εταιρεία φορτοεκφόρτωσης εμφανίστηκε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης επιδιώκοντας να εκτοπίσει από το χώρο τα σωματεία που δραστηριοποιούνται. Οι λιμενεργάτες υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη δουλειά με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος μετά από αυτόφωρο καταδικάστηκε σε 4 μήνες.

Η σύλληψη και η καταδίκη εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προωθεί σταθερά το ξεπούλημα και των περιφερειακών λιμανιών σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δηλώνει την αλληλεγγύης της στον αγώνα των εργατών και αγωνίζεται για λιμάνια που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία, για εργαζόμενους με δικαιώματα σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 20/10/15

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξ/πολης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δευτεραίος Σάββας, Δραμανίδου Νίκη, Πεϊχαμπέρης Πασχάλης, Τρέλλη Φανή

///————-///

Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του θέματος: «Πρωτοβουλίες και μέτρα για την ανακούφιση των προσφύγων»

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α., με κίνδυνο της ζωής τους, προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τα καραβάνια των ξεριζωμένων μετρούν εκατοντάδες θύματα στο δρόμο προς τον ασφαλή προορισμό τους, ενώ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, συγκλονίζουν.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής μπροστά στο όργιο εκμετάλλευσης στο οποίο υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και τη βίαιη αντιμετώπιση που έχουν από τις κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ.

Οι φράχτες στα σύνορα, το άγριο κυνηγητό, η ρατσιστική – ξενοφοβική αντιμετώπιση στις χώρες προορισμού, συμπληρώνουν τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς στις χώρες προέλευσης.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες που καταφτάνουν στη Χώρα μας με σκοπό να προσεγγίσουν τα σύνορα και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι δομές που υπάρχουν στη χώρα δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να στερούνται στέγης και υγιεινής διαβίωσης, να μένουν σε απαράδεκτες συνθήκες, κάτω από αυτοσχέδιες τέντες σε πλατείες, πάρκα και πεζοδρόμια.

Σύντομα τέτοιες καταστάσεις μπορεί να εμφανιστούν και στην περιοχή μας, αν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας «επιλέξουν» τη διέλευση από την Ελλάδα για να φτάσουν στις χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν. Αυτή η αδικαιολόγητη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση μετακίνησης των ανθρώπων αυτών στα σύνορα.

Δεν αρκεί η καταγγελία των κυκλωμάτων, απαιτούνται και πρακτικά μέτρα για να απελευθερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νύχια των δουλεμπόρων.

Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την εξασφάλιση της απευθείας μεταφοράς των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Όσο καθυστερεί η υλοποίηση αυτού του αιτήματος και οι πρόσφυγες συσσωρεύονται στα νησιά, σε άλλα σημεία της Ελλάδας και πολύ πιθανό και στην περιοχή μας, ο Δήμος μας δεν μπορεί να μένει απαθής.

Είναι αναγκαίο, ειδικά τώρα που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες, οι Δήμοι και η Περιφέρεια να αναλάβουν πρωτοβουλία σε συνεργασία και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές, όπως κατασκηνώσεις του Δημοσίου, ξενοδοχεία, παλιά στρατόπεδα. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και το προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να μένει αμέτοχο μπροστά στη δραματική κατάσταση που μπορεί να προκύψει από στιγμή σε στιγμή και στην περιοχή μας.

Οφείλει να πάρει θέση, να προετοιμαστεί, να συμβάλει στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων και των παιδιών τους, που περνούν μια «οδύσσεια» ρισκάροντας την ίδια τη ζωή τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την καταστροφή.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξ/πολης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δευτεραίος Σάββας, Δραμανίδου Νίκη, Πεϊχαμπέρης Πασχάλης, Τρέλλη Φανή

==============

Πηγή: lsalex.gr