πάμε μπροστά

Τρίτη

12

Απρίλιος 2016

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η 7η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 12/04/2016… μετά τη λήξη της συνεδρίασης [φωτογραφίες, σημειώσεις, ηχητικό]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία, Δημοτικό Συμβούλιο, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Ηχητικά, Ηχητικά, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, Φωτογραφίες/Γραφικά

Αναρτούμε τα λεγόμενα της συνεδρίασης του 7ου τακτικού δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 12/04/2016. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14:00. Την ανάρτηση συνοδεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ και το πλήρες και αμοντάριστο ηχητικό της σύντομης συνεδρίασης διάρκειας ενός τετάρτου.

Άποψη της αίθουσας στο 7ο τακτικό ΔΣ της Τρίτης 12/4/2016

Άποψη της αίθουσας στο 7ο τακτικό ΔΣ της Τρίτης 12/4/2016

Σε αυτή τη συνεδρίαση συζητήθηκαν λίγα έκτακτα θέματα και το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης

Δυστυχώς αν και το δημοτικό συμβούλιο της 11/3/2016 αποφάσισε την «κάλυψη και ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης από το δημοτικό ραδιόφωνο Σφερικός» (ΑΔΑ: 7ΓΕΒΩΨΟ-4Υ0), η σημερινή συνεδρίαση δε μεταδόθηκε ζωντανά από το δημοτικό ραδιόφωνο Sferikos 99,3 FM. Ελπίζουμε αυτό να μην επαναληφθεί.

To pamemprosta.org θα καταγράφει και θα αναρτά τις συνεδριάσεις που δε μεταδίδονται ζωντανά είτε μεταδίδονται διακεκομμένα με διαφημιστικά διαλείμματα. Εκκρεμεί και η ανάρτηση ορισμένων παλιότερων ΔΣ η οποία θα γίνει σύντομα όπως έχουμε υποσχεθεί.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη στο παρακάτω κείμενο.


Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com.

14:04

Αρχίζει η συνεδρίαση.

Απουσιάζουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι (τέσσερις παρόντες από την παράταξη Δήμος & Δημότες, κανείς από Λαϊκή Συσπείρωση, ένας από ΑΝΑ.Σ.Α., παρόντες και οι κ.κ. Τζανίδης και Βεγλεκτσής).

Άποψη της αίθουσας στο 7ο τακτικό ΔΣ της Τρίτης 12/4/2016

Μερικά έκτακτα θέματα:

  • Μετακίνηση κ. Φαλέκα στην Αθήνα 13-16/4/2016, ομόφωνα
  • Μετακίνηση δημάρχου & κ. Παντελίδη 14/4/2016 για το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα το Ελεγκτικό Συνέδριο
  • Ζητάκης για δίκτυο πόλεων υγείας
  • Αγγλιάς για έμβλημα δήμου στο ΥΠΕΣ 15/4/2016
  • Συμπλήρωση τροποποίηση Απόφαση 1/2016 για μετακίνηση κ. Γκότση στη Θεσσαλονίκη.
  • Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων 16/4/2016 της Λεωφ δημοκρατίας ανάμεσα στην άνοδο και κάθοδο για τα εγκαίνια του open mall.

Ψηφίζονται όλα ομόφωνα.

Θέμα 1ο: Έγκριση διαδικασίας διαπραγμάτευσης (απ’ευθείας ανάθεσης) για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού υπαίθριου θεάτρου στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη (Εισηγ.: Παντελίδης Γεώργιος)

Εισηγείται ο κ. Παντελίδης. Έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός, απέβη άκαρπος. Καλούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εργολάβοι για να πάρει το έργο με απευθείας ανάθεση οποίος δώσει την καλύτερη προσφορά.

Ο κ. Τζανίδης ρωτά γιατί κάνουμε ανάθεση με διαπραγμάτευση και δεν επιλέγεται να ξαναγίνει διαγωνισμός.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι είναι επείγον να ανοίξει το κηποθέατρο φέτος, μέχρι την πρώτη Ιουνίου.

Ο κ. Τζανίδης ρωτά γιατί δεν έλαβε στις εισηγήσεις που να αιτιολογείται γιατί απορρίφθηκαν οι προσφορές των 5 συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι απορρίφθηκαν γιατί οι συμμετέχοντες δε μετέφρασαν τα πιστοποιητικά τους, και οι 5 έφεραν σε ξένη γλώσσα.

Ο κ. Τζανίδης σημειώνει ότι θα καταψηφίσει γιατί θα προτιμούσε να ξαναγίνει διαγωνισμός και να μοιραστούν στους συμβούλους οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκαν οι 5 συμμετοχές.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι δε μπορεί να απευθυνθεί στους 5 που κρίθηκαν ως απαράδεκτες οι προσφορές τους, λόγω απόφασης Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο κ. Δήμαρχος διαβάζει την απόφαση του ελεγκτικού.

Το προεδρείο στο 7ο τακτικό ΔΣ της Τρίτης 12/4/2016

Άρα η εισήγηση διορθώνεται, οι πέντε των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν ως απαράδεκτες δε θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Θα γίνει με ελεύθερη διαπραγμάτευση ή απευθείας ανάθεση, όπως ορίζει ο νόμος.

14:19

Η παράταξη Δήμος & Δημότες στο 7ο τακτικό ΔΣ της Τρίτης 12/4/2016

Καταψηφίζουν οι κ.κ. Φωτιάδης, Θυμιανίδης, Γουμενίδης από “Δήμος & Δημότες”, λευκό ο κ. Αραμπατζής από ΑΝΑ.Σ.Α., καταψηφίζει και ο κ. Τζανίδης.

14:20

Λύεται η συνεδρίαση.