πάμε μπροστά

Παρασκευή

8

Ιούλιος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνεδρίαση Τοπικής Κοινότητας Καβησού την 29/6/2011

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Κοινότητες, Τοπική Κοινότητα Καβησού, Τοπικών Κοινοτήτων

Ακολουθεί ενημέρωση για τα θέματα που  συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας της Καβησού την 29 Ιουνίου 2011 με τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Σιδερά.

ΘΕΜΑΤΑ :

1. Υπόδειξη σημείων για την δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας για την προστασία του οικισμού κατά την θερινή περίοδο .
2. Συντήρηση ποτίστρων .
3. Πρόταση στην ΚΕΠΑΔΑ για εκδήλωση στον οικισμό τον 15 Αύγουστο .
4. Ψήφισμα για την κατάργηση της έλευσης  του Αγροτικού Ιατρού στο Χωριό .
5. Πρόταση στο Δήμο  για δρομολόγηση λεωφορείου .

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ :

Για το 1ο  θέμα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί το συντομότερο δυνατόν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου    να δημιουργηθεί ζώνη πυρασφάλειας περιμετρικά του οικισμού.

Για το 2ο  θέμα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί το συντομότερο δυνατόν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η συντήρηση των ποτίστρων που υπάρχουν περιμετρικά του οικισμού για την κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων  .

Για το 3ο  θέμα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί  από  την ΚΕΠΑΔΑ να εντάξει για τον  μήνα Αύγουστο  ( στα πλαίσια των Βηρείων ) και μία εκδήλωση στον οικισμό μας.

Για το 4ο  θέμα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί από το Δ.Σ. να συνδράμει στην απόφαση ψηφίσματος της Τ.Κ. η οποία απευθύνεται στο Γ.Π.Ν. Αλεξ/πολης , σχετικά με την  συνέχιση της επίσκεψης του αγροτικού γιατρού στο χωριό.

Ψήφισμα
Επειδή θεωρούμε ότι η παροχή στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής φροντίδας  στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων, μιας αυτά πλήττονται άμεσα, είναι υποχρέωση της πολιτείας , ζητάμε το συντομότερο να συνεχισθεί όπως και πρώτα  η  επίσκεψη  του αγροτικού   ιατρού  στον οικισμό μας.

Για το 5ο  θέμα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί από το Δήμο να βρει μία λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας .  Μετά την ξαφνική παύση της χρηματοδότησης του προγράμματος “Συγκοινωνία” (πριν από  ενάμιση  έτος) έπαψε να υφίσταται τακτικό δρομολόγιο μεταξύ του οικισμού της  Καβησού και των Φερών και το μόνο δρομολόγιο που πραγματοποιείται  κάθε Δευτέρα  από το ΚΤΕΛ να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων , με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του οικισμού που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ( κυρίως ηλικιωμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που αποτελούν και το σύνολο των κατοίκων ) να αναγκάζονται ένα μέρος της σύνταξής τους να το διαθέτον σε ΤΑΞΙ προκειμένου να μεταβούν στις Φέρες για την ικανοποίηση των καθημερινών τους αναγκών (επίσκεψη στο γιατρό, προμήθεια  φαρμάκων, τροφίμων, πληρωμή λογαριασμών κ.α.). Για το λόγο αυτό ζητούμε   το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί τρόπος για την πραγματοποίηση δύο επιπλέον δρομολογίων  την εβδομάδα ( κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και κατά τις ώρες 09:00΄και επιστροφή στις 12:00΄) , προκειμένου να αντεπεξέλθουμε έστω και στοιχειωδώς στις ανάγκες των κατοίκων για μετακίνηση (στην χειρότερη περίπτωση έστω και μία).