πάμε μπροστά

Τρίτη

19

Ιούλιος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Διευκρινήσεις συμβούλου κ.Χρήστου Γκιουμουσίδη για τη συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της 13-07-2011

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης, Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινότητες

Ο κ. Γκιουμουσίδης Χρήστος, σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” της συμπολίτευσης, μας απέστειλλε σήμερα το ακόλουθο κείμενο, το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο:

“Στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρουπόλεως της 13-07-2011, έβδομη κατά σειρά για το τρέχον έτος, ήμουν εισηγητής σε τέσσερα από τα συνολικά έξι της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικά για το έκτο θέμα περί “της επαρκούς φωταγώγησης της δυτικής πλευράς του οικισμού του Μαϊστρου πέριξ του ναϋδρίου των Αγιορειτών Πατέρων με στύλους φωτισμού της ΔΕΗ” επικρίθηκα σφόδρα από συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, γιατί πρόκειται, όπως ισχυρίζονταν για ένα ιδιωτικό ναΰδριο και μάλιστα μη αναγνωρισμένο από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης. Και φυσικά έρχομαι σήμερα να καταρρίψω στο κενό τους δύο ψευδείς ισχυρισμούς των συναδέλφων μου με στοιχεία και έγγραφα.

Το ναΰδριο των Αγιορειτών Πατέρων στον Μαΐστρο του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως έχει ανεγερθεί ναι μεν σε ιδιωτικό τεμάχιο των αδελφών Μαυροκέφαλου, το οποίο στην συνέχεια παραχωρήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη και περιήλθε εν τέλει στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης. Και δεύτερον κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι οι αδερφοί Μαυροκέφαλου δεν χαίρουν της αναγνώρισης και εκτίμησης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου.

Για το σκοπό αυτό σας επισυνάπτω συνημμένα την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού ναϋδρίου των Αγιορειτών Πατέρων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως μας στις 19 Μαρτίου του 2010. Τώρα το μόνο που προσδοκούν οι αδερφοί Μαυροκέφαλου είναι να τελεστούν τα θυρανοίξια αυτού του Ιερού Ναού, που βρίσκεται δίπλα στο πανέμορφο πλατανόδασος του Μαΐστρου και γειτνιάζει με το ρέμα της Ειρήνης πάνω από την γέφυρα του οικισμού του Μαΐστρου.

Η παρέμβαση μου στην τελευταία Δημοτική Κοινότητα της Αλεξανδρούπολης στις 13-07-2011 είχε ένα και μοναδικό σκοπό: την επαρκή φωταγώγηση της περιοχής δυτικά του Μαΐστρου που είναι βυθισμένη στο σκοτάδι κατά τις νυκτερινές ώρες και την αποτροπή των κλοπών και ληστειών (πάντα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρουπόλεως) στην ευρύτερη περιοχή, που τους τελευταίους μήνες γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Τελική στόχευση λοιπόν ήταν η απάλυνση-άμβλυνση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην γύρω περιοχή και όχι αποκλειστικά η φωταγώγηση και ανάδειξη του Ιερού Ναϋδρίου των Αγιορειτών Πατέρων και της οικογένειας Μαυροκέφαλου, που μεταξύ άλλων είναι και οι κτήτορες του Ιερού αυτού Ναού. Έτσι λοιπόν αυτά τα ολίγα προς διευκρίνιση τυχόν παρεξηγήσεων-παρερμηνειών αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και την ακριβή και ξεκάθαρη πληροφόρηση των συνδημοτών μας επί παντός επιστητού αναφορικά με τα καθημερινά θέματα του Δήμου μας, που μας εμπιστεύθηκαν την διοίκηση του νέου Διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρουπόλεως για την τρέχουσα θητεία 2011-2014.”

Το παραπάνω κείμενο συνοδεύει το ακόλουθο έγγραφο, το οποίο και επισυνάπτουμε:

Άδεια Λειτουργίας Ιδιωτικού Ναυδρίου Αγιορειτών Πατέρων στο Μαΐστρο

Άδεια Λειτουργίας Ιδιωτικού Ναυδρίου Αγιορειτών Πατέρων στο Μαΐστρο