πάμε μπροστά

Πέμπτη

21

Ιούλιος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πλαγιαρισμός και blogs

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σαμοθράκη, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Την περασμένη Δευτέρα 18/7/2011 ανάρτησα προσωπικό μου άρθρο στη σελίδα της παράταξης μαζί Πάμε Μπροστά, www.pamemprosta.org, με φωτογραφίες από το κοινό ΔΣ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης της 13/4/2011.

Μάλιστα εξέφρασα και τα προσωπικά μου συγχαρητήρια στην κ. Αντωνάκη για τη στάση της σε εκείνο το ΔΣ, καθώς με είχε εντυπωσιάσει για την ενημέρωση που μας παρείχε επί του θέματος με απλά λόγια και ουσιαστικά στοιχεία.

Σήμερα διαβάζοντας στο blog alexpolisonline.blogspot.com μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση για την ιστορία του πλοίου Ίλιον (με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες αρχείου), διέκρινα κομμάτια είτε διατυπωμένα με ελαφρά διαφορετικό τρόπο είτε ίδια αυτολεξεί με τη δικιά μου ανάρτηση. Το άρθρο κοσμούσε προσωπική μου φωτογραφία του κ. δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο συγκεκριμένο ΔΣ.

Στο τέλος του άρθρου υπήρχαν πηγές φωτογραφιών και ευχαριστήρια στον κ. Παπανικολόπουλο, καμία αναφορά όμως στη σελίδα μας www.pamemprosta.org.

Ελπίζω το συγκεκριμένο blog που παρακολουθώ καθημερινά, να μην επαναλάβει τo ίδιο λάθος. Δεν είναι παράλογο να ζητώ αναφορά της πηγής.

Η αναδημοσίευση των άρθρων μας είναι θεμιτή, οι παραπομπές στη σελίδα μας το ίδιο αλλά ο πλαγιαρισμός και η έλλειψη απλής αναφοράς όχι.

Με τιμή,

Πασχάλης Δρακόπουλος

Παραθέτω τα κείμενα για να τα συγκρίνετε:

Κείμενο ανάρτησής μου στο www.pamemprosta.org την 18/7/2011

Αγνοείται η τύχη του “Ίλιον”…
Posted on 18/07/2011 by Πασχάλης Δρακόπουλος

Να που η υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης στο κοινό δημοτικό συμβούλιο των δήμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης της 13/4/2011, δικαιώθηκε.

Θυμηθήτε τι ελέχθη από τους δύο δημάρχους και την αντιπολίτευση, από τη σελίδα του live blogging και από τα ανεπίσημα πρακτικά που βρίσκονται στην παρούσα σελίδα (τα επίσημα ακόμα τα περιμένουμε).

Αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική σύμβουλο Σαμοθράκης της αντιπολίτευσης κ. Αντωνάκη για την άριστη εισήγησή της και την έκθεση των, δικαιολογημένων όπως αποδείχθηκε, ενδοιασμών της για την αγορά, τότε, του συγκεκριμένου πλοίου.

Ο κ. δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, παρά το ότι παρουσίασε τη λύση αγοράς του Ίλιον ως τη μόνη και ενδεδειγμένη λύση τότε, μετά από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης άλλαξε ρότα προτείνοντας αγορά νέου πλοίου κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.”

 

Κείμενο ανάρτησης alexpolisonline.blogspot.com της 20/7/2011

Όλη η ιστορία του ΙΛΙΟΝ…

Διαβάστε την ιστορία του πλοίου ΙΛΙΟΝ και δείτε φωτογραφίες από την “καριέρα” του…

Μια ιστορία με ελάχιστα δρομολόγια και συνεχείς προσωρινούς παροπλισμούς τα τελευταία τρία χρόνια, με χρέη, δικαστήρια, ξυλοδαρμούς, επισχέσεις εργασίας…
Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

Ευτυχώς που χάρη στην υπεύθυνη στάση και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο κοινό Δημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης της 13/4/2011, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, παρά το ότι παρουσίασε αρχικά τη λύση αγοράς του ΙΛΙΟΝ ως τη μόνη και ενδεδειγμένη, άλλαξε ρότα προτείνοντας αγορά νέου πλοίου κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και έτσι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γλίτωσε τις περιπέτειες…»

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης όμως, παρά την εισήγηση, την έκθεση και των, δικαιολογημένων όπως αποδείχθηκε, ενδοιασμών της δημοτικής συμβούλου Σαμοθράκης κυρίας Αντωνάκη για το συγκεκριμένου πλοίο, επέμενε στην πρότασή του με αποτέλεσμα να μπλέξει αρκετούς Σαμοθρακίτες σε περιπέτειες.

Μία σχετική έρευνα για το συγκεκριμένο πλοίο έγινε, ώστε να ενημερωθούν οι άνθρωποι που θα έδιναν τα χρήματα τους;

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου άσχετοι με τη ναυτιλία αυτοδιοικητικοί και τοπικοί παράγοντες, που μπορεί να είχαν πράγματι καλή πρόθεση να βοηθήσουν τον τόπο τους, υπέπεσαν σε τραγικά σφάλματα σχετικά με την διαχείριση χρημάτων και τις ακτοπλοϊκές επιλογές τους.

……….

Alexandroupoli online με πληροφορίες από shipfriends.gr
Φωτογραφίες: shipfriends.gr, MarineTraffic.com
Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Παπανικολόπουλο για τις ναυτικές και τεχνικές πληροφορίες
Αναρτήθηκε Τετάρτη, Ιούλιος 20, 2011

(καμία αναφορά σε www.pamemprosta.org)