πάμε μπροστά

Τρίτη

4

Οκτώβριος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης – Όχι Στην Παραχώρηση Του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Λαϊκή Συσπείρωση, Παρατάξεις, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

Μετά από 2 χρόνια η Μητρόπολη Αλεξ/πολης επανέρχεται και ζητά από το Δήμο να της παραχωρήσει το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) τότε  δεν συναίνεσε. Σήμερα προτείνεται η ανταλλαγή του 3ου Δημοτικού με ακίνητο της Μητρόπολης ίσης αξίας καθώς και η αξιοποίηση από κοινού με το Δήμο της πλατείας του μητροπολιτικού ναού.

Η παράταξή μας τοποθετήθηκε αρνητικά, θεωρώντας ότι οι ανάγκες σε σχολικές αίθουσες είναι τεράστιες ιδίως στο κέντρο της πόλης και πως η χρήση τέτοιων κτιρίων δεν πρέπει να αλλάζει, δηλαδή το κτίριο πρέπει να παραμένει στη διάθεση της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης.

Η παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη Μητρόπολη ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη συγχώνευση του Σχολείου με άλλη Σχολική Μονάδα και αφαιρεί ένα ακόμη σχολείο γειτονιάς από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με ό,τι αυτό παιδαγωγικά συνεπάγεται.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ οι υποδομές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και το ενιαίο περιεχόμενο είναι  τα ελάχιστα όρια για Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Η ευθύνη μιας τέτοιας ανάγκης και η συνειδητοποίησή της, είναι υπόθεση πρωταρχικά των μαζικών φορέων των εργαζομένων και των γονιών, ιδίως των εργαζομένων μέσα στην εκπαίδευση.

Πρέπει αποφασιστικά να απαιτήσουμε όχι μόνο τη βελτίωση της κατάστασης των υπαρχόντων υποδομών όλης της εκπαίδευσης αλλά και την κατασκευή νέων. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να αντισταθούμε  στην παραχώρηση του κτιρίου του Γ’ Δημοτικού Σχολείου.

Επιπλέον η αξιοποίηση της πλατείας του μητροπολιτικού ναού προβλέπει τη δημιουργία υπόγειου πάρκιγκ με επακόλουθο το χαράτσωμα των δημοτών για μια θέση στάθμευσης αλλά και την υπερφόρτωση του κέντρου με ακόμη περισσότερα οχήματα.

Σε συνθήκες άγριας επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού η Μητρόπολη αξιοποιώντας αυτή την πολιτική συμπεριφέρεται σαν κοινός επενδυτής που επιδιώκει το κέρδος.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 25/9/11

Πηγή: Gatzoli