πάμε μπροστά

Παρασκευή

14

Οκτώβριος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το σήριαλ αντιπαράθεσης κ.κ. Λαμπάκη και Λασκαράκη συνεχίζεται…

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Γιάννης Λασκαράκης (Ανεξάρτητος), Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Συνεχίζεται το σήριαλ των αντιπαραθέσεων μεταξύ του ανεξάρτητου, πλέον, δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Λασκαράκη και του δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.

Από την εμπειρία μου, στο δημοτικό συμβούλιο, είναι προφανές ότι ο κ. Λασκαράκης έχει βρει τον τρόπο να εξαγριώνει και να βγάζει από τα ρούχα του τον κ. δήμαρχο. Βέβαια και ο δεύτερος ανταπαντά κάθε φορά με πάθος (αισθητά πιο έντονα απ’ότι σε αντιπαραθέσεις με άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης).

Ως νέος στα δημοτικά πράγματα, δεν ξέρω τι βάρη φέρουν από το παρελθόν οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί της πόλης μας. Συμφωνώ με την κριτική του κ. Λασκαράκη ότι ο κ. δήμαρχος δε δέχεται την αντίθετη άποψη εύκολα, ούτε την κριτική. Έχει αρκετές φορές επιτεθεί φραστικά σε δημοτικούς συμβούλους, και της παράταξής μας, ζητώντας τους το λόγο που δεν ψηφίζουν μία απόφαση και δε συμφωνούν με την επιχειρηματολογία του.

Αυτή τη φορά όμως, το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου μας, μου προκαλεί ένα πικρό μειδίαμα… Η απάντησή του στην ανακοίνωση του κ. Λασκαράκη κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν αρμόζει σε πολιτικό του επιπέδου του κ. Λαμπάκη… Μερικά “ενδιαφέροντα” αποσπάσματα:

  • […] ο ώριμος πολιτικός άνθρωπος […] ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ, αλλά παραθέτει επιχειρήματα για να κατατροπώσει τον πολιτικό του αντίπαλο[…],
  • […]Εάν του έδιναν ένα φτυάρι και το δικαίωμα να με θάψει, θα το έκανε, θάβοντάς με μάλιστα ζωντανό[…]
  • […]Εσείς ειδικά  κ. Λασκαράκη δεν έχετε κανένα δικαίωμα να γίνεστε τιμητής του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης […] με τις επιλογές σας, τις δράσεις και τις παραλήψεις σας οδηγήσατε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, την αθλιότητα και την υποτέλεια στους ληστρικούς μηχανισμούς κεφαλαίου[…]
  • […]Καλημέρα μόνιμε υβριστή μου[…]

Ελπίζοντας να πέσουν οι τόνοι και να μείνουμε στην ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και όχι σε προσωπικές αιχμές, διαβάστε τις ανακοινώσεις και των δύο, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Πασχάλης Δρακόπουλος

===============================================

Επιστολή κ. Λασκαράκη Γιάννη, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου

Πέμπτη 13/10/2011 από το blog AlexpoliOnline 

Σοκ προκάλεσε στο Πανελλήνιο η δημοσιοποίηση της ομιλίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ για την Οικονομία, που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Ως δημοτικός σύμβουλος αυτού του Δήμου, νιώθω την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου από απόψεις που διασύρουν την Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Οι αγεωγράφητες, ανιστόρητες και αντιαναπτυξιακές απόψεις του κ. Λαμπάκη δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, ενώ…αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι Δήμαρχος αυτού του Δήμου, ούτε ότι γνωρίζει τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την στρατηγική του θέση, αλλά και τους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, τους οποίους είναι στο δικό μας χέρι να αξιοποιήσουμε και να μετατρέψουμε σε πλούτο, εισόδημα και θέσεις εργασίας για τους δημότες.

Αντίθετα, ο κ. Λαμπάκης θεωρεί ότι η Θράκη «μπορεί να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ως ανεξάρτητο κράτος», δικαιώνοντας και κάποιους ανόητους που ονειρεύονται αποσταθεροποίηση της περιοχής. Η δε δήλωσή του ότι η ομιλία του παρερμηνεύτηκε απόλυτα, μάλλον υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη όλων μας…

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι όλα αυτά τα είπε ως εισηγητής σε ένα οικονομικό φόρουμ, αντί να αναπτύξει τον σχεδιασμό και το όραμά του για την ανάπτυξη του Δήμου του, με ένα στοιχειώδες πολιτικό σκεπτικό, πέραν του γνωστού λαϊκισμού ότι για «όλα φταίει το κράτος της Αθήνας».

Όλη η ομιλία του συνιστά πρωτοφανές δείγμα ανερμάτιστης σκέψης που τον καθιστούν ακατάλληλο ως Δήμαρχο, αλλά και επιζήμιο για τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας.

Γιάννης Λασκαράκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης

===============================================


Δελτίο Τύπου δημάρχου κ. Λαμπάκη Ευάγγελου
Παρασκευή 14/10/2011

Είναι πλέον γνωστό το μίσος του δημοτικού συμβούλου εκδότη εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ», εργολάβου δημοσίων έργων κ. Λασκαράκη εναντίον του προσώπου μου. Το έδειξε πολυποίκιλα εννέα μήνες με την εφημερίδα του.

Σήμερα με την ανακοίνωσή του για την ομιλία μου (και όχι για δηλώσεις μου) στο οικονομικό Forum πριν ενάμιση μήνα ταυτίστηκε με στοιχεία ακραία εθνικιστικά που θέλουν την εσωστρέφεια της Θράκης χωρίς να αντιλαμβάνονται όπως κι αυτός ότι την αποδυναμώνουν.

Η αναφορά του σε κάποιους ανόητους που ονειρεύονται ανεξάρτητη Θράκη δεν έχει σχέση με εμένα αφού όχι μόνο δεν στοχεύω σ’ αυτό, αλλά αντίθετα θέλω την ενδυνάμωσή της από τα μέσα και από το Αθηναϊκό κράτος ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.

Επομένως τα περί έμμεσης ανοησίας τα επιστρέφω στον ίδιο τον υβριστή.

Η αναφορά του σε δήθεν απώλεια ευκαιρίας για να παρουσιάσω στο οικονομικό forum το όραμά μου ως δήμαρχος τον καθιστά μύωπα ή ανίκανο ν’ αναγνώσει τον λόγο μου όπου ανέφερα την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου και εμπόριο μέχρι τη Ρωσία, τη δυνατότητα ανάπτυξης της γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπως παλαιότερα, τη δυναμική του λιμανιού μας που υπάρχει με τόσες υποδομές με μία όμως τελικά μόνο ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης.

Τη δυνατότητα ανάπτυξης μέσα από τις 4 συγκοινωνίες μοναδικού στοιχείου για την πόλη μας μέχρι τη Θεσ/νίκη.

Τον τουρισμό μας με όλες τις προσπάθειες που καταβάλλω με τους συνεργάτες μου μέσα από την επαφή μου με Ρώσους και Τούρκους.

Τον αγώνα που κάνω να μη γίνει ο Έβρος κέντρο παράνομων και όχι μόνο λαθρομεταναστών και την αποφυγή των χρυσορυχείων που θα είναι η ταφόπλακα της Αλεξ/πολης.

Και βέβαια για την πολύτιμη θέση της στο χάρτη που την καθιστά μια αυτοτελή και αυτάρκη οικονομική οντότητα.

−      Μήπως θύμωσε γιατί δεν αναφέρθηκα στις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ όπου υπέστη δύο φορές ήττα με 7-0 στο ΣΧΟΠ του υπουργείου;

−      Γιατί, όμως, ο κ. Λασκαράκης δεν τα βλέπει όλα αυτά στον συμπυκνωμένο προφορικό μου λόγο και απομονώνει από το σύνολο της σκέψης μου λέξεις που από μόνες τους δίνουν άλλο νόημα(;) δείχνοντας την επιστημονική του ανεπάρκεια.

−      Γιατί ο κ. Λασκαράκης δεν αντιδρά και δεν συμφωνεί με την αδιαφορία της Αθήνας για τη Θράκη και το γεγονός ότι την κατέστησε εδώ και αρκετά χρόνια την πτωχότερη περιοχή της Ε.Ε.(;) (ερήμωση από βιομηχανία, βιοτεχνία, καταστροφή γεωργίας, κτηνοτροφίας, αδράνεια λιμανιού).

Αντί αυτών όλων γίνεται ένα με τους λίγους που υποκίνησαν όλη αυτή την επίθεση κατά του προσώπου μου παρακινούμενοι από συμφέροντα τα οποία υποσκάπτουν το συμφέρον της Θράκης και της Ελλάδας μας.

Επομένως ο κ. Λασκαράκης ή κακεντρεχής είναι ή έχει αδύναμη σκέψη για να παρακολουθήσει ολοκληρωμένα την ομιλία μου.

Εξάλλου ο ώριμος πολιτικός άνθρωπος που ο ίδιος θέλει να επαίρεται για τον εαυτό του ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ, αλλά παραθέτει επιχειρήματα για να κατατροπώσει τον πολιτικό του αντίπαλο, αν και η ωριμότητα εάν υπήρχε στο πρόσωπό του θα τον υπαγόρευε να βοηθήσει ελέγχοντας τη Δημοτική Αρχή και εμένα, ώστε να αποδώσουμε τα μέγιστα προς όφελος των δημοτών.

Αντί αυτού βρίζει λέγοντας ότι έχω ανερμάτιστη σκέψη, είμαι ακατάλληλος ως Δήμαρχος, επιζήμιος για τη χώρα(!!!), ανόητος αφού ταυτίζομαι με ανόητους, λαϊκιστής, χωρίς στοιχειώδες πολιτικό σκεπτικό, με μειωμένη αντίληψη, αφού δεν κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι Δήμαρχος και βέβαια με πλήρη αγνωσία.

Εάν του έδιναν ένα φτυάρι και το δικαίωμα να με θάψει, θα το έκανε, θάβοντάς με μάλιστα ζωντανό, ίσως σκεπτόμενος για να απαλλαγεί  ο Δήμος από την παρουσία μου, αλλά και πάλι ο κ. Λασκαράκης δεν θα μπορούσε να γίνει δήμαρχος. Γιατί από την ημέρα που τον θυμάμαι είναι ταυτισμένος με την εξουσία ζητώντας με Καισαρική υπεροψία να γίνει ο Δήμαρχος. Πώς να γίνει όμως αυτό όταν δεν αντέχει ούτε τους συντρόφους του, ίσως ούτε και τον εαυτό του τελικά. Όμως ο λαός δυστυχώς γι’ αυτόν έχει τετελεσμένη άποψη.

Εσείς ειδικά  κ. Λασκαράκη δεν έχετε κανένα δικαίωμα να γίνεστε τιμητής του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Εσείς, που όλα τα χρόνια υπήρξατε ενεργό και σημαντικό μέλος όλου του συστήματος. Που με τις επιλογές σας, τις δράσεις και τις παραλήψεις σας οδηγήσατε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, την αθλιότητα και την υποτέλεια στους ληστρικούς μηχανισμούς κεφαλαίου.

Εσείς, είστε ένοχος περισσότερο από κάθε Αλεξανδρουπολίτη, γιατί εσείς ασκήσατε επί 30 χρόνια περισσότερο εξουσία από κάθε Αλεξανδρουπολίτη. Το λιγότερο που έπρεπε να κάνετε είναι να σιωπάτε. Γιατί είστε συνένοχος στην υποδούλωση της χώρας. Το θράσος σας δεν θα σας απαλλάξει από τις αμαρτίες.

Ασχολήθηκα αρκετά με τον κ. Λασκαράκη, γιατί οι ύβρεις του για το πρόσωπό μου ήταν βαριές, χωρίς να αργοπορήσει ούτε μια ώρα, ώστε να βλάψει το πρόσωπό μου. ΄Ομως οι δημότες γνωρίζουν κι αυτόν κι εμένα.

Καλημέρα μόνιμε υβριστή μου.

Υ.Γ. Και δεν ξεχνώ αυτό που είπες στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγες ημέρες «Κόντρα θες Δήμαρχε τώρα θα δεις». Ξέρω, ξέρω έρχεται το επόμενο φύλλο της εφημερίδας σου, αλλά μ’ αυτό έχεις, αναφερόμενος στο πρόσωπό μου, μόνο την ψευδαίσθηση της εκδίκησης, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι τελικά όλα γυρνάνε μπούμερανγκ επάνω σου. Γιατί ο λαός έχει αίσθηση και εκτιμά.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης