πάμε μπροστά

Τετάρτη

19

Οκτώβριος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Κείμενο αντιπολίτευσης σχετικά με τις δηλώσεις κ.δημάρχου στο ΧρηματοΟικονομικό Φόρουμ του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Γιάννης Λασκαράκης (Ανεξάρτητος), Δημοτικό Συμβούλιο, Λαϊκή Συσπείρωση, μαζί Πάμε Μπροστά, Παρατάξεις, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014), Προ Ημερησίας Διάταξης, Ψηφίσματα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 17/10/2011 κατατέθηκε ψήφισμα υπογεγγραμμένο από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, εκτός του κ. Θεοδώρου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης Γρηγοριάδη.

Το κείμενο αφορά τις δηλώσεις του κ. δημάρχου στο ΧρηματοΟικονομικό φόρουμ στις αρχές Σεπτέμβρη, που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Αλεξανδρούπολη 17-10-2011

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, επιθυμούμε να γνωρίσουμε στους δημότες μας, αλλά και όλους τους πολίτες της Θράκης, τα παρακάτω σχετικά με την ομιλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, σε πρόσφατο οικονομικό συνέδριο:

  1. Το τμήμα της ομιλίας του Δημάρχου , που αναφέρει ότι η Θράκη «μπορεί να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ως ανεξάρτητο κράτος», δεν μας εκφράζει και το καταδικάζουμε , διότι μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και να χρησιμοποιηθεί σε βάρος μας.
  2. Οι γεωγραφικοί «ακροβατισμοί» σχετικά με τη θέση της Θράκης, αποδυνάμωσαν το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου μας, στη νέα γεωγραφία και στη νέα οικονομία της περιοχής.
  3. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος μετά τη δημοσιοποίηση της ομιλίας του δεν έπεισαν , ενώ οι φραστικές επιθέσεις του εναντίον όσων επισήμαναν το λάθος του , επέτειναν το πρόβλημα.
  4. Θα πρέπει στο μέλλον ο κ. Δήμαρχος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν χειρίζεται τόσο ευαίσθητα θέματα και κυρίως, στις δημόσιες ομιλίες του, να προσπαθεί να εκφράζει, για σημαντικά ζητήματα, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Θα πρέπει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει άμεσα για συζήτηση το θέμα του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, χωρίς λαϊκισμούς και προχειρότητες.

Οι υπογράφοντες

Από την παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση”
Γρηγοριάδης Νίκος
Κιτσικίδης Λάζαρος
Σεραφειμίδης Σπύρος
Δούρος   Βασίλης
Φουντουκίδης Λάζαρος
Δημητριάδης Γιάννης
Κολχούρης Θανάσης

Από την παράταξη “μαζί Πάμε Μπροστά”
Κογιομτζής Μιχάλης
Ραπτόπουλος  Γιώργος
Καρυπίδης Νίκος
Γαλάνης Νίκος

Από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”
Δευτεραίος Σάββας
Τρέλλη Φανή
Πεϊχαμπέρης Πασχάλης

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος:
Λασκαράκης Γιάννης