πάμε μπροστά

Παρασκευή

4

Νοέμβριος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανεπίσημα πρακτικά της 11ης Συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης, Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινότητες

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης 4/11/2011

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης όπως αυτά καταγράφηκαν (με τις παραλείψεις και τα λάθη τους) μέσα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 4/11/2011, με ευθύνη της Δημοτικής Παράταξης «μαζί Πάμε Μπροστά». Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Γιαννέλος Θεόδωρος

Γιαννέλος Θεόδωρος, αντιδήμαρχος Πρασίνου-Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

 

Ευχαριστούμε πολύ τους συμβούλους για τη συνεργασία τους.

Παρών στη συνεδρίαση είναι ο αντιδήμαρχος Πρασίνου-Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Θεόδωρος Γιαννέλος.

 


 

 

11η Δημοτική Κοινότητα 4/11/2011

11η Δημοτική Κοινότητα 4/11/2011 (κλικ για μεγέθυνση)

11η Δημοτική Κοινότητα 4/11/2011

11η Δημοτική Κοινότητα 4/11/2011 (κλικ για μεγέθυνση)

Θέμα Προ Ημερήσιας Διάταξης
Εισηγείται η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κα Πόντικα Μαρία.

Η εταιρεία Ζούρας Φαρμ αιτείται την παραχώρηση ενός κοινοχρήστου κτήματος (υπ’ αριθμ. 526) για επεξεργασία και παραγωγή βιολογικής κοπριάς. Η κ. πρόεδρος ενημερώνει τους συμβούλους ότι, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, η απόσταση του συγκεκριμένου κτήματος από τον οικισμό της Αμφιτρίτης είναι 2 χλμ και προς βορρά.

Ακολουθούν τα έγγραφα που επιδείχθηκαν από το προεδρείο στους συμβούλους.

Η πρόταση εγκρίνεται ομόφωνα.

Θέμα 9 – Ενίσχυση φωτισμού μεταξύ οδού Ρόδου και σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ

Ο εισηγητής ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στον ελλιπή φωτισμό σε ορισμένα τμήματα μεταξύ των οδών Ρόδου και Κωνσταντινουπόλεως, ιδιαίτερα εκατέρωθεν της οδού Κυψελών. Υπάρχει χαμηλός φωτισμός ο οποίος εμποδίζεται και από τα φυλλώματα των δέντρων.

Ο κ. Γκιουμουσίδης ανέφερε ότι για τον φωτισμό μελετά η ΔΕΗ και υλοποιεί ο Δήμος.

Ο κ. Καράδαγης συμφώνησε αναφέροντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει κατ’εξακολούθηση κλοπές.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα, ώστε να αποσταλεί έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία.

Ο κ. Κοσμάς αποχώρησε από την αίθουσα για προσωπικούς λόγους.

Θέμα 2 – Καθαρισμός ρέματος Βανικιώτη βόρεια της γέφυρας του Παλιού Παλιού Νοσοκομείου μέχρι το στρατόπεδο Ιωάννου

Ο εισηγητής, κ. Κωστικίδης Παναγιώτης, ανέφερε ότι το ρέμα Βανικιώτη δεν έχει καθαριστεί εδώ και 2-3 χρόνια από το ύψος του παλιού παλιού νοσοκομείου έως το στρατόπεδο Ιωάννου. Ζήτησε να καθαριστεί το ρέμα για αποφυγή προβλημάτων σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. Ακόμα, ζήτησε στη διασταύρωση γέφυρας Βανικιώτη με τη λεωφόρο Μάκρης να γίνουν διαγραμμίσεις για πεζούς και ποδήλατα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννέλος απάντησε ότι έχει γίνει ήδη μελέτη από τον κ. Ρούφο Βαγγέλη, θα αναρτηθεί στη Διαύγεια για να πάρει προσφορές ο δήμος και να καθαριστεί σύντομα το ρέμα.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 3 – Έλεγχος ταχύτητας στις οδούς Ηροδότου και Αγ.Δημητρίου

Ο κ. Κωστικίδης ζήτησε να τοποθετηθούν ηλεκτρονικές πινακίδες με όριο ταχύτητας και ελεγχόμενες.

Ο κ. αντιδήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να γίνεται και αστυνόμευση τις πρωϊνές και μεσημεριανές ώρες καθώς και συστάσεις από τον στρατό στους στρατευμένους. Πρότεινε το θέμα να πάει στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων (του κ. Ουζουνίδη) η οποία απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της τροχαίας.

Η πρόταση εγκρίνεται ομόφωνα.

Θέμα 4 – Αποστραγγιστικό έργο στα σημεία της Λ.Μάκρης (μπροστά από το βενζινάδικο της  jet oil) και μετά το κάμπιγκ του ΕΟΤ

Ο κ. Κωστικίδης ανέφερε ότι σε 3 σημεία, μπροστά στην Jet Oil, πηγαίνοντας για Χιλή πριν τα φανάρια του Lidl στο ρεύμα ταχείας κυκλοφορίας και στην είσοδο της Χιλής σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων συγκεντρώνονται πολλά όμβρια που δημιουργούν λίμνες και δεν υπάρχει διέξοδος από το οδόστρωμα.

Ο κ. αντιδήμαρχος είπε ότι πρόκειται για παλιό τεχνικό σφάλμα. Ο δρόμος αυτός είναι ευθύνη της ΔΕΚΕ. Μπορεί να γίνει εισήγηση στη ΔΕΚΕ ώστε να αποκατασταθεί το οδόστρωμα στα επικίνδυνα σημεία.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5 – Συντήρηση και έλεγχος λειτουργίας δικτύου φωτεινών σηματοδοτών 

Η κ. πρόεδρος ανέφερε ότι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γερακόπουλου, το θέμα έχει προγραμματιστεί και η συντήρηση θα γίνει σύντομα.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 6Α – Θέρμανση πισίνας δημοτικού κολυμβητηρίου (εισ. Γκιουμουσίδης )

Αποσύρεται, κατόπιν συνεννοήσεων με τον κ. Ζιώγα το θέμα διευθετήθηκε.

Θέμα 6Β – Ηλεκτροφωτισμός πρώην αποθηκών ΚΥΔΕΠ επί της οδού Καραολή και Δημητρίου  (εισ. Γκιουμουσίδης )

Το θέμα αποσύρεται καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γερακόπουλο έχει λυθεί από τη Δημοτική Κοινότητα του Οκτώβρη.

Θέμα 7 – Δημιουργία τεχνικών υφάλων για ανάπτυξη ιχθυοπανίδας στην περιοχή εγκατάστασης πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου

Ο κ. Γκιουμουσίδης πρότεινε τη δημιουργία τεχνικών υφάλων στην υποθαλλάσια περιοχή όπου θα εγκατασταθεί ο πλωτός σταθμός του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG του Όμιλου Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό τον εμπλουτισμό της ιχθυοπανίδας της ευρύτερης περιοχής, με ανάληψη του κόστους από την ίδια την εταιρεία.

Ο κ. Γκιντίδης ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα της διεύθυνσης αλιείας. Πρότεινε να απαγορευτεί η αλιεία σε 2 μίλια γύρω από την εξέδρα.

Ο κ. Γκιουμουσίδης είπε ότι παρόμοιες εφαρμογές υπάρχουν στη Νέα Πέραμο Καβάλας και στην Κατερίνη.

Ο κ. Γιαννέλος, αντιδήμαρχος, είπε πως δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται και αν είναι καλό ή όχι για το περιβάλλον.

Ο κ. Γκιουμουσίδης απάντησε πως είναι απομίμηση του φυσικού περιβάλλοντος των ψαριών.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 8 – Πρόβλημα ηχητικής παρενόχλησης κατοίκων οδού Άβαντος από τη χρήση ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαγνητοφωνημένων θρησκευτικών εκδηλώσεων με τη χρήση μεγαφώνων.

Το θέμα αποσύρεται μετά από συννενοήσεις που έγιναν με τους κατοίκους της οδού Άβαντος.

Θέμα 10 – Αναδάσωση πάρκου Εγνατίας (παπάκια) 

Το θέμα εισηγείται, αντί της κ. Παχίδου που αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης για προσωπικούς λόγους, ο κ. Καράδαγης.

Το πάρκο Εγνατία υπάρχει από το 1897 ως σήμερα. Το 1960 ήταν το κεντρικό ηρώο της πόλης. Τα δέντρα έχουν γεράσει. Ζητά να γίνει πρόταση στο δασαρχείο για σταδιακή αναδάσωση. Η υλοποίηση να γίνει από πολίτες με την επίβλεψη ειδικών.

Ο κ. Γκιουμουσίδης είπε πως τα συγκεκριμένα δέντρα έχουν φυτευτεί από το 1930.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννέλος είπε πως σύμφωνα με ειδικούς, όπου υπάρχει πεύκο από κάτων δεν υπάρχει άλλη ζωή. Αυτό το θέμα θέλει χρόνο να λυθεί, δεν γίνεται άμεσα. Δεν γίνεται να κοπούν δέντρα τώρα.

Το θέμα εγκρίνεται ομόφωνα, να γίνει μελέτη και διευθέτηση του πάρκου.

Θέμα 11 – Εκδήλωση στην Αμφιτρίτη λόγω εορτασμού Αγ.Βαρβάρας

Το θέμα εισηγείται, αντί της κ. Παχίδου, ο κ. Καράδαγης.

Η κ. Παχίδου ζητά την οικονομική βοήθεια ύψους 200 ευρώ για να καλυφθεί μέρος της εκδήλωσης της Αγίας Βαρβάρας στην Αμφιτρίτη.

Η κ. Πόντικα, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ανέφερε ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών είπε πως μπορεί να διατεθεί ποσό 200 ευρώ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση με βάση και τον πληθυσμό της Αμφιτρίτης. Ανέφερε ότι η Τοπική Κοινότητα έχει στη διάθεσή της 3.000 ευρώ αλλά τα κρατά για έκτακτες περιπτώσεις που μπορεί να παρουσιαστούν.

Ο κ. Γιαννέλος είπε πως τα πενιχρά οικονομικά του δήμου φέτος δεν επιτρέπουν τη χορήγηση μεγάλων ποσών σε κοινότητες για παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ψηφίζεται ομόφωνα να ζητηθούν 300 ευρώ από τον κ. Ξανθόπουλο.

Θέμα 1 – Συντήρηση δρόμων αγροτικού δικτύου οικισμών Αμφιτρίτης και Μαΐστρου 

Ο κ. Γκιντίδης, εισηγητής του θέματος, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει άμεσα η συντήρηση των αγροτικών δρόμων Αμφιτρίτης και Μαΐστρου.

Η κ. πρόεδρος είπε ότι ο αντιδήμαρχος κ. Γερακόπουλος τη διαβεβαίωσε ότι έχει προγραμματιστεί.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Σε αυτό το σημείο η κ. πρόεδρος ανέγνωσε δύο επιστολές, από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γερακόπουλο και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Ουζουνίδη.

Ο πρώτος ζητά μέχρι και την 30/11/2011 τις προτάσεις των συμβούλων για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου του 2012 και ο δεύτερος μέχρι και την Τρίτη 15/11/2011 τις τρέχουσες ανάγκες σχετικές με το αντικείμενο της ΔΕΥΑΑ.

Ο κ. Γιαννέλος, αντιδήμαρχος, πρότεινε να γίνει ένα έκτακτο συμβούλιο ώστε να δοθούν οι προτάσεις για όλες τις αντιδημαρχίες πριν το τέλος του μήνα.

Λύεται η συνεδρίαση.