πάμε μπροστά

Τρίτη

8

Νοέμβριος 2011

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόταση ψηφίσματος Λαϊκής Συσπείρωσης για το χρυσό και παρέμβαση για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Λαϊκή Συσπείρωση, Παρατάξεις

Στο χθεσινό 16ο ΔΣ η δημοτική παράταξη παρέδωσε στο προεδρείο μία πρόταση ψηφίσματος σχετικά με το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μία παρέμβαση σχετικά με το χρυσό:

 

====================================

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

κ. Πρόεδρε

Ζητάμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Αλεξ/πολης η πρότασή μας για εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση και να καταλήξουμε εάν υπάρχει συμφωνία σε ψήφισμα με το οποίο το ΔΣ να δηλώσει την απόφασή του και την άρνησή του να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ.

Δεν πρέπει να περάσουν οι απειλές. Είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, στους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν. Η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι πράξη ουσιαστικής παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Να κάνουμε πράξη την άρνηση, την ανυπακοή, τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που εξοντώνουν το λαό.

Να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να συναντηθούμε όλοι μαζί στην οργάνωση της μαζικής άρνησης και στην παρεμπόδιση των χαρατσιών.

Να αναλάβουμε την ευθύνη  ως Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί πολύμορφα η άρνηση και η αλληλεγγύη. Να γίνει υπόθεση των σωματείων, των ίδιων των εργαζομένων, του λαού.

Να πάρουμε πρωτοβουλίες σαν Δημοτικό Συμβούλιο με βάση τα παραδείγματα που υπάρχουν και σε άλλους Δήμους της χώρας, όπως Νέα Ιωνία, Μυτιλήνης κλπ., που πληρώνουν μόνο την αξία του ρεύματος μέσω ΑΤΜ και συγκεντρώνουν της αποδείξεις των δημοτών που δεν πλήρωσαν το χαράτσι και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς όπως Δικηγορικούς Συλλόγους και Σωματεία παρεμβαίνουν μαζικά ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι των Δημοτών τους.

====================================

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 7.11.2011 ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Η έγκριση του Ειδικού  Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό που έγινε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. που δίνει τη  δυνατότητα ακόμα και σε περιοχές Natura να ασκούνται εξορυκτικές δραστηριότητες. Οι εξαγγελίες  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τον ορυκτό πλούτο και η απόφασή της να προχωρήσει με τη διαδικασία fast track η επένδυση του χρυσού στην περιοχή μας,  η κατάθεση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ για την έγκριση της προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εξόρυξης του χρυσού στην περιοχή του Περάματος μας οδηγούν σε προτετελεσμένα γεγονότα.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  όλα αυτά τα χρόνια γράφουν στην κυριολεξία στα «παλιά τους τα παπούτσια» τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής και δεκάδων μαζικών φορέων που λένε όχι στην εξόρυξη του χρυσού και στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Οι εταιρίες χρυσού είχαν και έχουν πιστούς υποστηρικτές, τις δυνάμεις του δικομματισμού,  ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι οποίοι είναι βασικοί εκφραστές των αντιλαϊκών επιλογών της πολιτικής της Ε.Ε. για την ιδιωτικοποίηση (ξεπούλημα) των δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, υπηρεσιών, φυσικού και ορυκτού πλούτου και θα προσπαθήσουν να βρουν  τον τρόπο, τον κατάλληλο χρόνο και τις διαδικασίες για να προχωρήσουν στην εξόρυξη των κοιτασμάτων χρυσού.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην περίπτωση του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της. Αυτής της πολιτικής που στο όνομα της κρίσης από τη μια μεριά κατακρεουργεί το λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια και από την άλλη ενισχύει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Δε διστάζει να θυσιάσει, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, την υγεία των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Κυβέρνηση και εταιρεία επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου προπαγάνδα για να κάμψουν τη λαϊκή αντίσταση. Προβάλλουν έντονα ότι η εξόρυξη θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σε μία περίοδο που με κυβερνητική και εργοδοτική ευθύνη η ανεργία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη εκτινάχθηκε πάνω από το 20%, είναι πολιτική απατεωνιά να επιδιώκει, με δόλωμα κάποιες θέσεις εργασίας, «αντί πινακίου φακής», να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι και να παραδοθεί  το κοίτασμα στην εταιρεία.

Σ’ αυτά τα σχέδια από κοντά και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Συνυπεύθυνοι είναι όμως και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν πως η ΕΕ, η νομοθεσία της, θα προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Βέβαια αυτό δεν είναι πρόβλημα, στο βαθμό που αφορά μόνο τους ίδιους. Είναι όμως πολύ επικίνδυνο όταν καλλιεργείται μέσα στο λαό.

Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την νέα τροπή που παίρνει η εξόρυξη του χρυσού εξαιτίας της. Καταγγέλλουμε, βέβαια, και τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που παρέχουν στήριξη στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Σήμερα που τα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) προχωρούν σε κυβέρνηση συνεργασίας για να οδηγήσουν στην πλήρη πτώχευση τον ελληνικό λαό, απαιτείται να γίνει βαθιά συνείδηση του λαού της περιοχής ότι ο αγώνας ενάντια στη εξόρυξη του χρυσού, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του, πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τις πολυεθνικές και τα υπερκέρδη τους, ενάντια στην Ε.Ε. την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  και των άλλων δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τις γυναίκες να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού. Να παλέψουμε ώστε να καταστούν λαϊκή περιουσία.

Λύση οριστική, δηλαδή ασφαλής αξιοποίηση των κοιτασμάτων σε όφελος του λαού είναι δυνατή μόνο στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας. Μιας αξιοποίησης που θα παίρνει πρώτα – πρώτα υπόψη την προστασία της υγείας των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

 7.11.2011