πάμε μπροστά

Δευτέρα

30

Ιανουάριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση κ. Λαμπάκη στην καταγγελία κ. Γρηγοριάδη για το ΔΣ του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Λαμπάκης Ευάγγελος, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης

Στο φύλλο της εφημερίδας “Η Γνώμη” της 27/01/2012, αναδείχθηκε η αποκάλυψη του επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης, κ. Γρηγοριάδη Νίκου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στο Maximum FM 93,6 σχετικά με τη στελέχωση του ΔΣ του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ.

Σας πείθει η απάντηση του κ. δημάρχου; Απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που τέθηκαν από τον κ. Γρηγοριάδη; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γρηγοριάδη στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού της 26/1/2012 κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε τα δημοσιεύματα της 27/1/2012 της εφημερίδας “Η Γνώμη”:

Η Γνώμη, Φύλλο No6861 της 27/01/2012, Σελ.01
Η Γνώμη, Φύλλο No6861 της 27/01/2012, Σελ.01 (κλικ για μεγέθυνση)
Η Γνώμη, Φύλλο No6861 της 27/01/2012, Σελ.10
Η Γνώμη, Φύλλο No6861 της 27/01/2012, Σελ.10 (κλικ για μεγέθυνση)

Ακούστε και την απάντηση του κ. δημάρχου στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στο Maximum FM την επόμενη μέρα, 27/01/2012.

Ακολουθεί το κείμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Η Γνώμη” (σελ.10 φύλλου 6861 της 27/1/2012):

“Όλοι θυμάστε την περίφημη ομιλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο της Θράκης , τον Μάιο του 2011, κατά την οποία ο κ. Λαμπάκης εξέπληξε το Πανελλήνιο, λέγοντας ότι η Θράκη θα μπορούσε να αποτελέσει  ανεξάρτητο κράτος, κάτι βέβαια που ανακάλεσε στη συνέχεια. Στο συνέδριο αυτό διοργανωτές ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ECONOMIC FORUM OF THRACE».  Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, με εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Βαμβακερού,  να επιχορηγήσει την εν λόγω εταιρεία, με το ποσό των 5.000 ευρώ για την οργάνωση του συνεδρίου, κάτι που αποτελεί το βασικό  σκοπό  της ίδρυσής της. Βέβαια για να είναι νόμιμη η χρηματοδότηση, ο Δήμος εμφανίζεται ως συνδιοργανωτής. Σημειωτέον ότι για τη συμμετοχή στο συνέδριο υπήρχε η  υποχρέωση καταβολής 50 ευρώ ανά άτομο.
Σημειώνουμε ότι πρόεδρος της εταιρείας αυτής είναι η κ. Αικατερίνη Καραγιάννη, κάτοικος Γερμανίας. Αυτά όλα τα γνωρίζαμε βεβαίως και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για  ένα συνέδριο που ασχολείται με την ανάπτυξη. Εκείνο που δε γνωρίζαμε ήταν αυτό που κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γρηγοριάδης στο ράδιο MΑXIMUM, ο οποίος μας προσκόμισε και το καταστατικό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Από αυτό πληροφορούμαστε ότι η εταιρεία αποτελείται από επτά μέλη, εκ των οποίων τα δύο είναι η σύζυγος και η αδελφή του Δημάρχου,  κυρίες Βασιλική Λαμπάκη και Σοφία Λαμπάκη, το δε κεφάλαιό της ανέρχεται στο ποσό των  χιλίων ευρώ.
Κανείς βεβαίως δε μπορεί να αμφισβητήσει  ότι  οι δύο κυρίες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε όποια εταιρεία θέλουν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, το περίφημο Forum που τόσο φιλόδοξους στόχους έχει, όπως η συμβολή στην ανάπτυξη της Θράκης και μέσω αυτής των Βαλκανίων και της Ευρώπης, αποδεικνύεται ότι είναι απλά μια οικογενειακή δημαρχιακή υπόθεση.
Και βέβαια η χρηματοδότηση ιδιωτικής εταιρείας και μάλιστα με ποσό πενταπλάσιο του εταιρικού της κεφαλαίου, στην οποία μετέχουν  συγγενικά πρόσωπα  του Δημάρχου, ρητά απαγορεύεται από το Νόμο. Και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ενέκριναν την επιχορήγηση.”