πάμε μπροστά

Τρίτη

21

Φεβρουάριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θετική γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίµησης και Αξιολόγησης του έργου του Χρυσού στο Πέραμα

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Χρυσωρυχεία

Στις 21/2/2012 δημοσιεύτηκε στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” η απόφαση της θετικής γνωμοδότησης της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά το έργο παραγωγής Χρυσού στην περιοχή του Περάματος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Κατεβάστε την απόφαση εδώ:

Αναρτημένη απόφαση στο Διαύγεια

Προσθήκη Τετάρτης 22/2/2012 ώρα 01:45

Το ίδιο βράδυ, κατόπιν συνεδρίασης, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Κατά Του Χρυσού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της Διανομαρχιακής

Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, το Υπουργείο Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά επί της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εξόρυξη και μεταλλουργεία χρυσού στο Πέραμα, Ν. Έβρου. Η γνωμοδότηση αυτή είναι απλά ένα βήμα στην πορεία αδειοδότησης του έργου χρυσού Περάματος, καθώς είναι αναγκαία πολλά άλλα στάδια έως την έναρξη λειτουργίας των χρυσωρυχείων.
Αυτή η γνωμοδότηση έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τη χρόνια εκφρασμένη ομόφωνη άποψη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημοτικά καιΠεριφερειακό Συμβούλιο), των βουλευτών των δύο νομών, καθώς και της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών φορέων, των συλλόγων και βέβαια της τοπικής κοινωνίας.
Κατά τη συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής εκφράστηκε έντονα η άποψη από όλους ότι η εξέλιξη αυτή είναι η απαρχή για έναν νέο δυναμικό αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
Η παράλογη στάση του Υπουργείου μας εξοργίζει και μας πεισμώνει.
Δεν θα Τους Αφήσουμε να Καταστρέψουν την Υγεία και τον Τόπο Μας
Θα Μας Βρουν Μπροστά Τους

Πηγή: Γιώργος Πανταζίδης – ΑΝΤΙ ΤΥΠΟΣ