πάμε μπροστά

Πέμπτη

23

Φεβρουάριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση κ. Άννας Λαμπαρδή στη βουλευτή κ. Ελένη Τσιαούση για το θέμα της καταβολής παρακρατηθέντων εξόδων κίνησης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Λαμπαρδή Άννα, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Η κ. Άννα Λαμπαρδή, πρώην πρόεδρος του ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ. του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μας απέστειλε την ακόλουθη δήλωση.

Άννα Λαμπαρδή, πρώην πρόεδρος ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ.

Άννα Λαμπαρδή, πρώην πρόεδρος ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ.

Σε απάντηση των πρόσφατων δημοσιευμάτων και την αναφοράς του ονόματός μου από τη βουλευτή κυρία Τσιαούση, την ερωτώ εάν η αντιδικία της με την υπηρεσία του ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ., όπως ανέφερε, αφορούσε το πρόσωπό μου ως προέδρου του Κέντρου ή τη διευθύντρια του ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ.

Η αναφορά της κ. βουλευτή ότι το συγκεκριμένο παρακρατηθέν ποσό αφορούσε μισθοδοσία δεν είναι απολύτως ακριβής, καθώς αφορούσε επίδομα εξόδων κίνησης το οποίο εισέπρατταν, βάσει νόμου, όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Το συγκεκριμένο, ενσωματωμένο στη μισθοδοσία, επίδομα παρακρατήθηκε αναδρομικά επειδή εκ των υστέρων αμφισβητήθηκε η νομιμότητα καταβολής του στην κ. Τσιαούση, βάσει της απόφασης 2/50025/0022/3.10.2006 (ΦΕΚ 1489Β/Β/6.10.2006 – Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Οικονομίας & Οικονομικών).

Η νομιμότητα καταβολής αμφισβητήθηκε αρχικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ. και το ταμείο του Δήμου και στη συνέχεια από τον αρμόδιο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατά την παρακράτηση των αναδρομικών εξόδων κίνησης, η μισθοδοσία της ήταν αυτή που προβλεπόταν βάσει νόμου και καταβαλλόταν κανονικά από την υπηρεσία. Η είσπραξη μικρού τελικού ποσού μηνιαίως, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οφειλόταν σε παρακρατήσεις λόγω δανείων.

Χρησιμοποιώντας την ειδική της άδεια (βάσει της παρ.3, άρθρου 113 του Π.Δ. 30/1996), δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την υπηρεσία και δεν προσήλθε στο ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ. για όσον καιρό διατελούσε Αντινομάρχης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου, παρότι οι ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας για κοινωνικούς λειτουργούς ήταν αυξημένες.

Όσο για τα υπονοούμενα για εσωκομματικά παρασκήνια που δημιούργησαν αυτό το θέμα, δηλώνω ότι ποτέ δε με απασχόλησε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις δραστηριότητες του ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ. και την επαφή με τους δημότες που είχαν προβλήματα.

Οι πανεπιστημιακές μου σπουδές με δίδαξαν αυτό που είπε ο Κικέρωνας τον πρώτο αιώνα ότι η κουλτούρα είναι η καλλιέργεια της ψυχής.

Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Τσιαούση. Έγινε ότι ήταν δυνατό λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ισχύουσες διατάξεις, δίνοντάς της την ευκαιρία να διεκδικήσει τα ποσά διά της νομίμου οδού.

Τέλος, δεν έχω μένος ή μήνι προς την κ. Τσιαούση διότι δε θέλω να την επιβαρύνω επιπλέον σε αυτά που αντιμετωπίζει ως πολιτικό πρόσωπο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.