πάμε μπροστά

Πέμπτη

15

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η παρουσία της παράταξής μας στις δημόσιες συνεδριάσεις του δήμου και η κριτική από τον κ. δήμαρχο

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοτικό Συμβούλιο, Διαφάνεια, Επιτροπές, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.), Ηχητικά, Κανονισμός Λειτουργίας, Λαμπάκης Ευάγγελος, μαζί Πάμε Μπροστά, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93,6 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, ο κ. δήμαρχος ανέφερε τα ακόλουθα (κλικ για να ακούστε το απόσπασμα):

«… Έρχεται στις επιτροπές (σ.τ.σ. η παράταξη του κ. Ραπτόπουλου), με κάποια πρόσωπα από την παράταξή του. Φαίνεται ότι προσπαθούν να βρουν ποιός έκλεψε. Δηλαδή μία συμπεριφορά απαράδεκτη. Είναι κλέφτης ο Λαμπάκης; Είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται έτσι; Όταν δεν είσαι καλοπροαίρετος, καλόπιστος και δε λειτουργείς με συναίνεση, δεν μπορείς να φανείς σωστά και να λειτουργήσεις ως αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση βοηθάει τη συμπολίτευση…»

Ως το «πρόσωπο» της παράταξης «μαζί Πάμε Μπροστά» που παρίσταται στις επιτροπές και στο οποίο αναφέρεται ο κ. δήμαρχος, ήθελα να τονίσω ότι όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις και ο ελεύθερός μου χρόνος θα συνεχίσω να παρίσταμαι σε όσες περισσότερες επιτροπές και συνεδριάσεις (δημοτικές και τοπικών κοινοτήτων) μπορώ, με μοναδικό στόχο τη σφαιρική ενημέρωση των συνδημοτών μας για τα τεκταινόμενα και τα λεγόμενα στο δήμο μας.

Η παρουσία στελεχών μας και η καταγραφή την οποία επιχειρούμε με τους λιγοστούς μας πόρους, ως παράταξη, είναι κεντρική πολιτική επιλογή της παράταξής μας στα πλαίσια της υλοποίησης των προεκλογικών μας δεσμεύσεων περί διαφάνειας. Τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή, το Γενάρη του 2011, σθεναρά ο κ. Κογιομτζής, ο κ. Γαλάνης και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, σήμερα δε ο νέος επικεφαλής της παράταξης κ. Ραπτόπουλος.

Η δράση μας δε θα είχε κανένα νόημα αν η δημοτική αρχή έκανε σωστά τη δουλειά της και τηρούσε πιστά, λεπτομερή και απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ώστε να καταγράφονται όλες οι απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές, των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις που έχουν προκύψει πολλάκις. Δε θα είχε κανένα νόημα αν η δημοτική αρχή αναρτούσε στην ιστοσελίδα του δήμου τις προσκλήσεις και τις εισηγήσεις όλων των θεμάτων που συζητούνται.

Θυμίζω για άλλη μία φορά ότι σε δήμους όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, η δημοτική αρχή φέρνει ως πρώτο θέμα ψήφισης σε κάθε δημοτικό συμβούλιο την επικύρωση των επισήμων πρακτικών του περασμένου δημοτικού συμβουλίου.

Θυμίζω ακόμα, τον αγώνα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας, με πρώτο τον κ.  Κογιομτζή Μιχάλη, ώστε να μοιράζονται εγκαίρως οι εισηγήσεις για τα θέματα πριν αυτά συζητηθούν στο συμβούλιο. Πολλές φορές στο παρελθόν συζητήθηκαν θέματα χωρίς να έχουν μοιραστεί εισηγήσεις. Η κατάσταση αυτή έχει βελτιωθεί κατά πολύ τους τελευταίους μήνες, με τις εισηγήσεις να φτάνουν σ’εμάς, και κατ’επέκταση σε όλους τους συνδημότες μας μέσω της ιστοσελίδας μας, σε ηλεκτρονική μορφή από το γραφείο του κ. δημάρχου και τους συνεργάτες του.

Η παρουσία μας και η «πίεση» που νιώθει ο κ. δήμαρχος, πρέπει να είναι για τον ίδιο δημιουργική, να βοηθά τον ίδιο και τους συνεργάτες του να είναι καλύτεροι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Δεν πιστεύει κανείς από την παράταξή μας ότι είναι κλέφτης, όπως ο ίδιος λέει. Κατά βάθος ελπίζω να εύχεται να είχε λειτουργήσει και ο ίδιος με αντίστοιχο τρόπο όταν προ ετών ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης με δημοτική αρχή τον πρώην δήμαρχο κ. Αλεξανδρή. Είμαι σίγουρος ότι παρά τα όσα λέει δημοσίως, εκτιμά το έργο μας, όσο και αν του δημιουργεί θέματα από καιρού εις καιρόν.

Τα ίδια θετικά μηνύματα λαμβάνουμε συχνά και από συνδημότες και από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, και τους ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό.

Ας μας αφήσει να κάνουμε όπως νομίζουμε εμείς το έργο μας ως αντιπολίτευση, ας μας ασκήσει κριτική αν αυτό δεν του αρέσει ή αν στα πλαίσια της προσπάθειάς μας κάνουμε κάποιο λάθος αλλά ας αναγνωρίσει τις καλές μας προθέσεις και τη συνεισφορά μας στην προσπάθεια όλων για το καλό του δήμου μας.

 

Πρόσκληση ΔΣ δήμου Θεσσαλονίκης της 17/2/2012
Πρόσκληση ΔΣ δήμου Θεσσαλονίκης της 17/2/2012
Απόφαση επικύρωσης πρακτικών ΔΣ δήμου Θεσσαλονίκης της 20/2/2012
Απόφαση επικύρωσης πρακτικών ΔΣ δήμου Θεσσαλονίκης της 20/2/2012