πάμε μπροστά

Πέμπτη

15

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνεντεύξεις κ.κ. Ραπτόπουλου & Λαμπάκη σχετικά με το δελτίο τύπου της παράταξής μας

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δημοσιεύματα, Διαφάνεια, Εφημερίδες, Ηχητικά, Λαμπάκης Ευάγγελος, Μεγάλα θέματα δήμου, Ραπτόπουλος Γιώργος, Συνεντεύξεις

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του χθεσινού δελτίου τύπου της παράταξής μας, ακολούθησαν συνεντεύξεις των κ.κ. Ραπτόπουλου Γιώργου και Λαμπάκη Βαγγέλη στα τοπικά ραδιόφωνα.

Σας τις παραθέτουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Σας θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη ανάρτησή μας μπορείτε να διαβάσετε για το εσωτερικό έγγραφο που εξέδωσε ο κ. δήμαρχος την 29/2/2012.

Στις συνεντεύξεις που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, ο κ. Ραπτόπουλος αποκαλύπτει ότι εδώ και ένα μήνα εκκρεμεί αίτηση ενημέρωσης από το γραμματέα του ΔΣ, κ. Γαλάνη Νικόλαο, σχετικά με τις αποζημιώσεις  και τα έξοδα παράστασης των αιρετών. Η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο 60 ημερών για να απαντήσει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Τόνισε ότι παρά τα λεγόμενα του κ. δημάρχου ο οποίος λαϊκίζει και παραπλανά τους δημότες ισχυριζόμενος ότι αμείβεται μόνο με 1.200 ευρώ, η πραγματική αμοιβή του είναι 4.600 ευρώ μικτά (βάσει νόμου το 80% του γενικού γραμματέα υπουργείων), κάτι που δεν το αρνήθηκε στη συνέντευξή του στο Maximum FM ο κ. Λαμπάκης. Με τις καθυστερήσεις στις απαντήσεις των ερωτημάτων των δημοτικών συμβούλων, ο κ. δήμαρχος προτίθεται να δυσχεράνει το έργο της αντιπολίτευσης. Ο κ. Ραπτόπουλος αναφέρθηκε και σε στοιχεία που ζήτησε από την ΔΕΥΑΑ και τα οποία τα παρέλαβε μετά από 3 μήνες, και μίλησε για διαφορετική αντίληψη περί διαφάνειας. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, δεν είναι φέουδο, η κίνηση του κ. δημάρχου δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του δήμου. Ο κ. δήμαρχος δε ζητά απλά ενημέρωση αλλά να εγκρίνει/λογοκρίνει οποιαδήποτε αλληλογραφία των παρατάξεων με τις υπηρεσίες του δήμου. Ο κ. Ραπτόπουλος θύμισε ότι εδώ και 15 μήνες δεν έχουμε κανονισμό δημοτικού συμβουλίου ούτε επίσημα, επικυρωμένα και απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Όσον αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, έχουν κατ’ επανάληψη ακυρωθεί προγραμματισμένα ραντεβού των παρατάξεων με τον πρόεδρο του ΔΣ, οι παρατάξεις έχουν καταθέσει εδώ και μήνες γραπτές προτάσεις αλλά το θέμα έχει κολλήσει. Τόνισε ότι ο κ. δήμαρχος ενώ στηλίτευε την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις απ’ ευθείας αναθέσεις,  ο ίδιος τώρα συνεχίζει την ίδια πρακτική σε μικρότερο βαθμό, θυμίζοντας τις 2 αναθέσεις για την ιχθυαγορά και το εργοστάσιο κρεάτων Φερών και τις 3 αναθέσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ο κ. Ραπτόπουλος αναφερόμενος στα δημοτικά συμβούλια, είπε ότι όσοι τα παρακολουθούν διαπιστώνουν ότι ενώ ο δήμαρχος θα έπρεπε να παρίσταται, στην περίπτωση του δήμου μας  ο κ. δήμαρχος προεδρεύει, διακόπτει ομιλητές, παίρνει το λόγο και παρεμβαίνει, ως αρχή ενός ανδρός. Όσον αφορά το θέμα της αύξησης των τελών ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ κατά 80%, το οποίο ανέδειξε η παράταξή μας, τόνισε ότι μετά τη συζήτηση όλων των αρχηγών σε τηλεοπτική εκπομπή, υπήρξε η δέσμευση του κά δημάρχου και των αρχηγών των παρατάξεων το θέμα να ξανασυζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο με στόχο τη διερεύνηση της πιθανότητας μείωσης των τελών ύδρευσης για όλους τους δημότες.

Στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι δεν παρακολουθεί τον κ. Ραπτόπουλο ο οποίος έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί του και η μόνη αντιπολιτευτική τακτική είναι να χτυπήσει το πρόσωπο του δημάρχου. Υπερψηφίζει το 95% των θεμάτων των ΔΣ, το πρόγραμμά του έφυγε μαζί με τον ανεξαρτητοποιημένο σύμβουλο και σε 14 μήνες δεν έγινε καμία σοβαρή πρόταση κόντρα στις προτάσεις της δημοτικής αρχής (σ.τ.σ. υπονοεί ότι το πρόγραμμα της παράταξής μας, στη σύνταξη του οποίου σημαντικότατο ρόλο είχε παίξει ο κ. Λασκαράκης, …έφυγε… (?!?) με την ανεξαρτητοποίηση του τελευταίου… Ο κ. δήμαρχος δηλαδή ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμά μας είναι πνευματική ιδιοκτησία ενός πρώην στελέχους της παράταξής μας και πλέον έχουμε μείνει χωρίς πρόγραμμα… Τα προγράμματα των παρατάξεων, αντιθέτως, είναι δημόσια περιουσία από τη στιγμή που δημοσιοποιούνται και δεν αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία κανενός, κανείς δεν απαγορεύει από τον κ. δήμαρχο να οικειοποιηθεί ενδιαφέρουσες ιδέες οποιασδήποτε δημοτικής παράταξης θέλει να υλοποιήσει, για το καλό όλων μας). Έδωσε, λοιπόν εντολή στις υπηρεσίες, για να μη γίνονται “τέτοιου είδους παρακρούσεις και ασυνεννοησίες” και για “να αποτυπώνεται αληθώς αυτό που ζητάει μία παράταξη όταν το ζητάει” να περνάει από το γραφείο του πολιτικού προϊσταμένου, του δημάρχου, “για να τους δίνει την απόλυτη απεικόνιση της αλήθειας για αυτό που ζητάν”. (σ.τ.σ. Την απόλυτη αλήθεια λοιπόν την κατέχει μόνον ο πολιτικός προϊστάμενος, ο κ. δήμαρχος, και κανείς άλλος, ούτε οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δήμου).

Ο κ. δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Ραπτόπουλο για “πολιτική αλητεία” αφού τον κατηγόρησε ότι πράττει όσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά σε μικρότερο αριθμό (αναφερόμενος στις απευθείας αναθέσεις). Κατηγόρησε την παράταξή μας για “ντεντεκτιβική αντιπολίτευση”, για έλλειψη προτάσεων και για προσπάθειες αντιπολίτευσης σε διαδικαστικά και ανούσια πράγματα. Τόνισε την ενόχλησή του από το γεγονός ότι παρίσταται στέλεχος της παράταξης στις επιτροπές (σ.τ.σ. εννοεί στην οικονομική επιτροπή) με σκοπό να βρει ποιος έκλεψε. Η παράταξή μας, είπε, ότι δεν είναι καλοπροαίρετη, καλόπιστη και δε λειτουργεί με συναίνεση. Η αντιπολίτευση πρέπει να βοηθάει τη συμπολίτευση. Χαρακτήρισε “λίβελο” το πρόσφατο δελτίο τύπου της παράταξής μας. Όσον αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, υποσχέθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος. Σε ερώτηση του κ. Κολιού για την αύξηση των τελών ύδρευσης κατά 80%, ο κ. δήμαρχος είπε ότι δεν γινόταν να μη γίνει αυτή η αύξηση λόγω των έργων που είναι υπό εκτέλεση αυτή την στιγμή. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν μειώσεις στα τέλη ύδρευσης εντός του επόμενου έτους.

Κλείνοντας, σε δήλωσή του σε δεύτερη παρέμβασή του στο σταθμό Maximum FM 93,6 ο κ. Ραπτόπουλος χαρακτήρισε τον κ. δήμαρχο ανεπαρκή και αναποτελεσματικό με μειωμένο δημοκρατικό αίσθημα και λειτουργία μέσα στο δήμο και τόνισε ότι θα είναι εκεί, ως αντιπολίτευση, για να είναι χρήσιμοι στους δημότες και όχι ευχάριστοι για τον κ. δήμαρχο. Αν ενοχλείται, πρόβλημά του, η παράταξή μας θα συνεχίσει να τον ελέγχει.

Συνέντευξη Ραπτόπουλου στο Status FM 94,2 την Τετάρτη 14/3/2012 και ώρα 09:54

Συνέντευξη Ραπτόπουλου στο Sferikos FM 99,3 την Τετάρτη 14/3/2012 και ώρα 10:13

Συνέντευξη Ραπτόπουλου στο Maximum FM 93,6 την Πέμπτη 15/3/2012 και ώρα 08:58

Συνέντευξη Λαμπάκη στο Maximum FM 93,6 την Πέμπτη 15/3/2012 και ώρα 09:21

Παρέμβαση Ραπτόπουλου στο Maximum FM 93,6 την Πέμπτη 15/3/2012 και ώρα 09:38

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες Τετάρτη από την παράταξή μας, όπως δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο (15/3/2012) της εφημερίδας “Η Γνώμη”.

Το δελτίο Τύπου της παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" στην εφημερίδα "Η Γνώμη" της 15/3/2012
Το δελτίο Τύπου της παράταξης “μαζί Πάμε Μπροστά” στην εφημερίδα “Η Γνώμη” της 15/3/2012 (κλικ για μεγέθυνση)

Διαβάστε άρθρο της εφημερίδας “Η Γνώμη” από το ίδιο φύλλο της Πέμπτης 15/3/2012 σχετικά με τους κανόνες διαφάνειας και το πρόσφατο εσωτερικό έγγραφο του κ. δημάρχου.

Άρθρο εφημερίδας "Η Γνώμη" σχετικά με τους κανόνες διαφάνειας και τον κ. δήμαρχο
Άρθρο εφημερίδας “Η Γνώμη” σχετικά με τους κανόνες διαφάνειας και τον κ. δήμαρχο