πάμε μπροστά

Παρασκευή

16

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση δημάρχου στο δελτίο τύπου της παράταξής μας

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Παρατάξεις, Πόλη και Πολίτες

Αλεξανδρούπολη 16/03/2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Λυπούμαστε πραγματικά καθώς απευθυνόμαστε σε μία παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, χωρίς πρόγραμμα, αφού το προεκλογικό σας πρόγραμμα ήταν αυτό που σας έφερε και σας επέβαλλε ο ήδη απερχόμενος και ανεξαρτητοποιηθείς από την παράταξή σας δημοτικός σύμβουλος. Εν ολίγοις, είστε 5-6 άτομα και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. Δυστυχώς είστε χωρίς πρόταση. Εδώ και πολλούς μήνες και κυρίως έπειτα από την ξαφνική αλλαγή του επικεφαλής σας, αναμφίβολα δεν προτείνατε τίποτα σοβαρό και οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις είναι διαδικαστικές και ανούσιες.

Πέραν τούτου τολμάτε και μιλάτε για υποβάθμιση του Δήμου και των Υπηρεσιών του. Ξεχνάτε τι παραλάβαμε και ως προς το οικονομικό αλλά και ως προς τον τρόπο λειτουργίας και απόδοσης των εργαζομένων του Δήμου ανατρέποντας παθογένειες του συστήματος;;; ώστε σήμερα η απόδοση των εργαζομένων να μην έχει καμιά σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από 14 μήνες, ενώ νοικοκυρέψαμε το Δήμο και εξοφλήσαμε 4.500.000 ευρώ, ενεργοποιώντας όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, ώστε σήμερα να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και παραγωγικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Ραπτόπουλο προς τέρψιν οποιασδήποτε πολιτικής ή άλλης φιλοδοξίας του να μετατρέπεται από θύτης σε θύμα! Η φράση «απαγόρευσε ο Δήμαρχος τους Διευθυντές του Δήμου πριν εκδώσουν έγγραφο προς τις παρατάξεις» είναι ψεύδος του κ. Ραπτόπουλου. Ο Δήμαρχος είναι για όλους τους δημότες και το έχει αποδείξει πολλάκις. Απλά ζήτησε ως πολιτικός προϊστάμενος να εξετάζει τα έγγραφα πριν κοινοποιηθούν, έχων έννομο συμφέρον και υποχρέωση προς τούτο, προκειμένου να αποτυπώνεται η απόλυτη ακρίβεια και πιστότητα της απάντησης και βέβαια να μην διαστρεβλώνεται η αλήθεια όπως προσπάθησε αδέξια, λαϊκίζοντας να πράξει ο κ. Ραπτόπουλος, έχοντας μονομερώς όχι τα συνεχιζόμενα έργα των Φερών και να προσχωρήσει στην συνέχεια σε αλχημιστικά συμπεράσματα ισχυριζόμενος ότι οι Φέρες δεν έλαβαν το αναλογούν ποσοστό της ΣΑΤΑ. Οποίο ΨΕΥΔΟΣ. Ακριβώς λοιπόν γι’ αυτό πρέπει και έχω υποχρέωση ως πολιτικός προϊστάμενος να εξετάζω την ακρίβεια και την πιστότητα της απάντησης.

Επίσης, χρήσιμο κ. Ραπτόπουλε, είναι να μάθετε, επιτέλους ότι ΕΛΛΕΙΜΜΑ είναι και το ληξιπρόθεσμο χρέος αφού σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη προστίθεται στα υποχρεωτικώς καταβληθέντα, έστω και μακροπρόθεσμα. Ως αρχηγός παράταξης, αν και νεόκοπος, οφείλετε πάντα να προσπαθείτε για να μάθετε!

Όσο για την δήθεν έλλειψη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ρωτήστε τη συνείδηση σας και τους δημότες αν είναι αλήθεια, γιατί φοβάμαι ότι στην άκρατη επιθυμία σας να χτυπήσετε το πρόσωπο του Δημάρχου, χάσατε και αυτήν την αίσθηση λογικής. Το γυάλινο δημαρχείο είναι μια μεγάλη κατάκτηση της νυν δημοτικής αρχής και αυτό καταμαρτυρείται από όλους τους εχέφρονες δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η διάφανη διαχείριση είναι απολύτως ταυτισμένη με το σύνολο της λειτουργίας του Δήμου, όπου πέραν του πολιτικού προσωπικού καταλυτική είναι και η συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων που, δυστυχώς για μία παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο πολύ υποτιμά, χρησιμοποιώντας εκφράσεις ξένες με το αυτοδιοικητικό ήθος. Εάν λοιπόν δεν αντιλαμβάνεσθε τον χώρο, σε συνάρτηση με τα προβλήματα της χώρας, και της τοπικής κοινωνίας ειδικότερα, τουλάχιστον συνταχθείτε σε ό,τι υγιώς παράγεται και λειτουργεί, γιατί απωλέσατε και την ουσία και την αισθητική της αντιπολίτευσης. Τέλος, σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες που επικαλείστε μάλλον αναφέρεστε στα εσωπαραταξιακά σας προβλήματα (αλλαγή του επικεφαλής κ. Κογιουμτζή, ανεξαρτητοποίηση κ. Λασκαράκη κ.ά.).

Οι αναφορές σας περί «παρεμβατισμού» στις λειτουργίες των υπηρεσιών (άκουσον -άκουσον), αποτελούν όνειδος. Προσβάλλει τον ίδιο τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλους τους εργαζομένους και ανηλεώς συναδέλφους σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας ανακαλέσει λοιπόν ο συγγραφέας του κειμένου ή ας ονοματίσει, ειδάλλως είναι κοινός συκοφάντης και επίορκος πολιτικός τυχοδιώκτης!

Τέλος, άξιο αναφοράς και πολιτικής εκτίμησης είναι η υπερψήφιση από την παράταξη σας του 90% των αποφάσεων του Δ.Σ. και του 100% των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. από τον προσφάτως χρισμένο επικεφαλής σας! Το τελευταίο πλήρως αντιφατικό σε συνάρτηση με το μηδενιστικό περιεχόμενο του δελτίου τύπου. Ποιος δουλεύει ποιον;; Ο λαός όμως, δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τον Δήμο μας, γνωρίζει πολύ καλά κ. Ραπτόπουλε… Γνωρίζει ότι ο Δήμος μας μέσα σε 14 μήνες βρίσκεται σε περίοπτη θέση εντός ενός τραγικού πολιτικοοικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και ο δύστροπος χαρακτήρας σας δεν το αντέχει…. Ο μόνος που ασφυκτιά είστε εσείς γιατί δυστυχώς παρακαλάτε για την αποτυχία μας χωρίς να σκέφτεστε ότι αυτό είναι κακό για τα συμφέροντα του Δήμου μας. Και με στείρα αντιπολιτευτική συμπεριφορά πολλές φορές και κακία προσπαθείτε να χτυπήσετε το πρόσωπο του Δημάρχου, αντί να προσθέσετε την φωνή σας και τις δυνάμεις σας στο δίκαιο και έντιμο αγώνα μας.

Για την παράταξη «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης