πάμε μπροστά

Τετάρτη

21

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ψήφισμα δημάρχων της περιφέρειας ΑΜαΘ για την επένδυση του χρυσού στο Πέραμα

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Φωτογραφίες/Γραφικά, Χρυσωρυχεία

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΔ-ΑΜΘ) εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο και κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση. Σε αυτό, οι δήμαρχοι θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού σε περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης, υιοθετήθηκε το παρακάτω ψήφισμα, με την προσθήκη ότι θα ζητηθεί από όλα τα κόμματα, τους βουλευτές και τους πολιτευτές να εκφραστούν εγγράφως εάν είναι υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.

Στο ψήφισμα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
(ΠΕΔ – ΑΜΘ)

Κομοτηνή 16 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ-ΑΜΘ 

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης, Σαπών-Μαρώνειας και Κομοτηνής κατά της ίδρυσης χρυσωρυχείων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας-Σαπών, ομόφωνα εμείς οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφασίσαμε να θέσουμε στη διάθεση του Υπουργού Εσωτερικών την παραίτησή μας σε περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στην περιοχή.

Συντασσόμαστε και ενισχύουμε με το παρόν ψήφισμα τη στάση όλων των επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας που ενδιαφέρονται για το μέλλον της περιοχής και αντιστέκονται σε κάθε κυβερνητική απόφαση που στο βωμό της ανάπτυξης υπονομεύει την ποιότητα ζωής των δημοτών της.

Ταυτόχρονα με το παρόν ψήφισμα απαιτούμε να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαγόρευση εξόρυξης χρυσού με την χρήση του θανατηφόρου κυανίου.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ψήφισμα δημάρχων ΠΕΔ-ΑΜΘ στον Υπουργό Εσωτερικών για τα Χρυσωρυχεία
Ψήφισμα δημάρχων ΠΕΔ-ΑΜΘ στον Υπουργό Εσωτερικών για τα Χρυσωρυχεία

Πηγή: gatzoli.blogspot.com