πάμε μπροστά

Τρίτη

27

Μάρτιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνέντευξη κ. Ραπτόπουλου στο Maximum FM 93.6 για Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. και τέλη Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., Αμοιβές στελεχών ΝΠΔΔ, Δ.Ε.Υ.Α.Α., Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτική Κοινότητα Φερών, Διαύγεια, Ηχητικά, Κοινότητες, Παρατάξεις, Πόλη και Πολίτες, Ραπτόπουλος Γιώργος, Συνεντεύξεις

Maximum FM 93.6Το πρωί της Δευτέρας 26/3/2012 ο κ. Ραπτόπουλος Γιώργος, επικεφαλής της παράταξής μας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93.6.

Για το θέμα του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α. ο κ. Ραπτόπουλος

επανέλαβε όσα ανέφερε στην εκπομπή της Παρασκευής 23/3/2012 στον Status FM 94,2. Η παράταξή μας καυτηριάζει το πνεύμα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Τα 2.000 ευρώ δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό για κανένα συνδημότη μας. Αυτή η διαφορά σε προμήθεια 3.690 ευρώ είναι μεγάλη ως ποσοστό.

Για το θέμα της Δ.Ε.Υ.Α.Α. τόνισε ότι όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν έκαναν έργα με χρήματα των δημοτών (του τέλους ύδρευσης 80% που από 31/12/2011 καταργήθηκε). Η νέα δημοτική αρχή δεν πρέπει να υπερηφανεύεται για τα νέα έργα που κάνει η Δ.Ε.Υ.Α.Α., αυτό έκαναν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις της με χρήματα των συνδημοτών μας.

Μίλησε για ερωτήματα του ιδίου για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. τα οποία δεν έχουν απαντηθεί.

Το μισθολογικό κόστος της εταιρείας έχει πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του, από τα 4,5 εκατ. ευρώ στα 3 εκατ. ευρώ το 2011 (στο 43% των εσόδων). Αυτό το 1,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να είναι η ίδια συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Α. στα νέα έργα. Οι υπερωρίες των εργαζομένων είναι πάρα πολλές, πρέπει να γίνει έλεγχος. Ο ίδιος έχει ζητήσει στοιχεία και του τα δίνει η διοίκηση της εταιρείας μετά από 3 μήνες. Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να μειωθεί το κόστος του νερού στους πολίτες. Η Αλεξανδρούπολη πληρώνει πολύ ακριβά το νερό της.

Εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. γίνονται κατ’επανάληψη στις 13:30 – 14:00 το μεσημέρι. Ο ίδιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και παρακάλεσε κατ’ εξακολούθηση οι συνεδριάσεις να γίνονται σε ώρες μη εργάσιμες ώστε να μπορούν να είναι παρόντες όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Ακόμα τόνισε ότι με απόφαση του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Α. ορίστηκε νέα έμμισθη θέση, εκτός των προέδρου και αντιπροέδρου, αυτή του “τοπικού υπευθύνου συντονισμού και λειτουργίας γραφείων-συνεργείων Φερών της Δ.Ε.Υ.Α.Α.” με αμοιβή 600 ευρώ μηνιαίως. Τη θέση αυτή κατέλαβε ο κ. Μεϊμάρογλου Εμμανουήλ, σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φερών με την παράταξη του δημάρχου, “Πόλη και Πολίτες”. Τη  συγκεκριμένη απόφαση καθώς και αυτή της μισθοδοσίας προέδρου και αντιπροέδρου τις έχει καταψηφίσει, δεν ισχύει ότι έχει υπερψηφίσει το 100% των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. όπως ισχυρίστηκε ο κ. Λαμπάκης σε πρόσφατο δελτίο τύπου.

Τόνισε ότι μέχρι το 2002 στη Δ.Ε.Υ.Α.Α. ο μόνος που αμειβόταν ήταν ο δήμαρχος ως πρόεδρος της εταιρείας με 100.000 δραχμές (300 ευρώ). Έκτοτε η αλλαγή της δημοτικής αρχής έβαλε άλλον πρόεδρο με αυξημένο κόστος. Ο κ. Λαμπάκης συνέχισε τις πρακτικές που κατηγορούσε στο παρελθόν ορίζοντας πρόεδρο και αντιπρόεδρο στην εταιρεία (αμοιβή προέδρου κ. Ουζουνίδη 1.873,94 ευρώ μεικτά – αμοιβή αντιπροέδρου κ. Μυτιληνού 902,10 ευρώ μεικτά). Οι αιρετοί πρέπει να πάνε στο κατώτατο επιτρεπόμενο μισθολόγιο. Το ίδιο ισχύει και για τους προέδρους των σχολικών επιτροπών. Όταν ένας καθηγητής αμείβεται με 800-900 ευρώ με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής να παίρνει 1.000 ευρώ, το ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό. Αναρωτήθηκε αν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης που να μην αμείβεται από κάπου.

Δε διαφωνεί με τους μισθούς δημάρχου και αντιδημάρχων που προκύπτουν από τη νομοθεσία, αλλά αναρωτήθηκε γιατί να μην μειωθούν οι αμοιβές όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη, κάνοντας κλικ εδώ.