πάμε μπροστά

Τρίτη

10

Απρίλιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανεπίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της 9/4/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης, Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινότητες

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης όπως αυτά καταγράφηκαν (με τις παραλείψεις και τα λάθη τους) μέσα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 9/4/2012, με ευθύνη της Δημοτικής Παράταξης «μαζί Πάμε Μπροστά». Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμβούλους και την κ. πρόεδρο για τη συνεργασία τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας, έκανε ένα γρήγορο πέρασμα λίγων λεπτών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γερακόπουλος, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Παρόντες 3 μέλη του ΔΣ του φιλοζωικού σωματείου “Κιβωτός” (ο πρόεδρος κ. Ράπτης, η αντιπρόεδρος κ. Μένια Νικολαΐδου και η κ. Έλλη Γκαϊτατζή καθώς και δύο μέλη της Κιβωτού, η κ. Μελίνα Σπυριδάκη και ο κ. Άγγελος Νικολαΐδης), για το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Παρακολουθούν και συμμετέχουν και δύο δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι προσήλθαν κυρίως για τα θέματα 4 και 5 της ημερήσιας διάταξης.

Τις εισηγήσεις των θεμάτων 1-6 μας τις απέστειλε σε ηλεκτρονική μορφή αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο σύμβουλος κ. Γκιουμουσίδης Χρήστος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Θέμα 8: Χορήγηση προέγκρισης αδειών ίδρυσης καταστημάτων – Χορήγηση αδειών λειτουργίας μουσικής. (Εισηγητής κ. Στογίδου Μ.)

Η κ. Μαρίνα Στογίδου ανέφερε ότι όλα τα καταστήματα που έχουν υποβάλλει αιτήσεις έχουν τα προβλεπόμενα έγγραφα πλην ενός, το οποίο αφαίρεσε από την εισήγησή της.

Σύμβουλος της συμπολίτευσης (ο κ. Τσιακίρης Αθανάσιος) ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις και πολύ φοβάται ότι οι σύμβουλοι θα βρεθούν μπλεγμένοι.

Η κ. Πρόεδρος απάντησε ότι το μόνο που ελέγχουν είναι τα έγγραφα που προσκομίζουν για τις προεγκρίσεις.

Κατόπιν της βεβαίωσης από την υπηρεσία για το πλήρες των φακέλων, το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 1: Διεκδίκηση της έλευσης της έδρας Αρσακείου εκπαιδευτηρίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. (Εισηγητής κ. Γκιουμουσίδης Χρήστος)

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (έτος ιδρύσεως 1836) αποφάσισε την ανάπτυξη Προγράμματος Υποτροφιών για τους μαθητές των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων. Σκοπός τού Προγράμματος, βάσει τού οποίου ιδρύεται Ταμείο Υποτροφιών Αρσακείων Σχολείων, είναι

  • να προσφέρει σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Αρσάκεια Σχολεία,
  • να ενισχύονται οι μαθητές που έχουν υψηλές επιδόσεις στα μαθήματά τους και
  • να δοθεί η δυνατότητα να φοιτήσουν στα Αρσάκεια μαθητές που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες γι’ αυτό.

H ιστορία και η προσφορά των Αρσακείων Σχολείων στην Εκπαίδευση και την Παιδεία είναι στενά συνδεδεμένες με τις προσφορές των μεγάλων ευεργετών και τις δωρεές, μια παράδοση που συνεχίζεται με το Πρόγραμμα Υποτροφιών.

Επιπλέον, η απόφαση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας να ιδρύσει το εν λόγω Ταμείο αποτελεί δείγμα έμπρακτης έκφρασης κοινωνικής ευαισθησίας, πράγμα που αποδεικνύει ότι η Φ.Ε. αντιμετωπίζει την εκπαιδευτική αποστολή της βάζοντας τον άνθρωπο πάνω από τα οικονομικά μεγέθη.

Και επειδή η Πρωτεύουσα του Έβρου, η Αλεξανδρούπολη έχει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει ένα τέτοιο σχολείο συμβάλλοντας συγχρόνως στην ελάφρυνση του δυσβάσταχτου κόστους σπουδών των μαθητών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της περιοχής μας. Διότι η Αλεξανδρούπολη δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας, που φιλοξενούν Αρσάκεια εκπαιδευτήρια, όπως: η Αθήνα (Ψυχικό, Εκάλη), Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Τίρανα (εξωτερικό).

Και φυσικά ο σκοπός αυτός θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία σε αγαστή συνεργασία και με την Επιτροπή Παιδείας του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης και φυσικά τους εκπαιδευτικούς Φορείς της πόλεως μας.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 2: Σταδιακή μετατροπή του Πάρκου-Άλσους Εγνατία σε μεικτό δάσος κωνοφόρων και πλατύφυλλων ειδών. (Εισηγητής κ. Γκιουμουσίδης Χρήστος)

Σταδιακή μετατροπή του Πάρκου-Άλσους Εγνατία σε μεικτό δάσος κωνοφόρων και πλατύφυλλων ειδών. Το σημερινό άλσος του πάρκου Εγνατία απαρτίζεται μόνο από κωνοφόρα είδη και πιο συγκεκριμένα από το είδος της τραχείας Πεύκης, με το οποίο φυτεύτηκε την δεκαετία του ’30.

Στις μέρες μας, 80 και πλέον έτη μετά την φύτευση του το συγκεκριμένο δασάκι έχει γεράσει και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την εξυγίανση του είναι ελάχιστες.

Και αν αναλογιστούμε ότι με την ενδεχόμενη επίδραση μιας ασθένειας είναι δυνατόν να προσβληθούν όλες οι πεύκες μαζικά και να αφανιστεί μονομιάς όλο το άλσος, γι ‘αυτό και προτείνω την σταδιακή μίξη του και με πλατύφυλλα είδη στα υφιστάμενα διάκενα του σημερινού άλσους.

Τότε και μόνο τότε μπορούμε να προσδοκούμε ένα σταθερό οικοσύστημα μέσα στην έκταση του άλσους του Εγνατία, αφού το μεικτό δάσος υπερέχει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και φυσικά μπορεί να ανθίσταται σε ασθένειες και προσβολές από έντομα και μύκητες.

Ο κ. Τοπτσής ρωτά τι μπορεί να γίνει χωρίς να κοπούν δέντρα.

Ο κ. Γκιουμουσίδης απαντά ότι υπάρχει αρκετός χώρος, διάκενα όπου μπορούν να φυτευτούν πλατύφυλλα είδη. Πρέπει να το δει και η Αντιδημαρχία Πρασίνου. Το έδαφος μετά από όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει όξινο λόγω των πεύκων. Τα νέα δέντρα χρειάζονται ειδική φροντίδα με λίπασμα.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 3: Εξέταση του θέματος ίδρυσης ανθοκομικής έκθεσης μέσα στην περίοδο των Ελευθερίων σε συνδυασμό βέβαια με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. (Εισηγητής κ. Γκιουμουσίδης Χρήστος)

Εξέταση του θέματος ίδρυσης ανθοκομικής έκθεσης μέσα στην περίοδο των Ελευθερίων σε συνδυασμό βέβαια με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Βρισκόμαστε μόλις ενάμιση μήνα πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης για την 14η Μαΐου 2012, 92η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξανδρούπολης. Και φυσικά πέραν των καθιερωμένων πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων θα πρότεινα από εφέτος να εντάξουμε στον συνολικό σχεδιασμό και μια ανθοκομική έκθεση, η οποία θα αποτελέσει την αφορμή για μαζική επισκεψιμότητα από τους δημότες μας, οι οποίοι τόσο λατρεύουν το πράσινο, αλλά δυστυχώς το στερούνται τόσο με την διαμονή τους στα διαμερίσματα όσο και από το αστικό πράσινο το οποίο δεν είναι δα και τόσο ικανοποιητικό και επαρκές αναλογικά με τις χιλιάδες των μονίμων κατοίκων αυτής της πόλης. Τρανό παράδειγμα στον Νομό μας περί του επιτυχούς του εγχειρήματος είναι η ανθοκομική έκθεση, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη της Ορεστιάδας και η οποία δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τοπτσής, που έζησε στο παρελθόν στην Ορεστιάδα, ανέφερε ότι αντίστοιχος θεσμός είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κυρίως με τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν ενεργά.

Ο κ. Ματζιάρης πρότεινε να γίνει στην παραλιακή οδό, εκεί όπου γίνεται και η έκθεση βιβλίου.

Ο κ. Γκιουμουσίδης είπε ότι ο ιδανικός χώρος θα είναι στο πάρκο της Αργώ ή του Εγνατία.

Ο κ. Τοπτσής είπε ότι συμφωνεί αν δεν κοστίζει τίποτε στο δήμο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 4: Υιοθέτηση του ποδηλάτου και της μοτοσικλέτας από την Δημοτική Αστυνομία για την εντός της πόλεως βέλτιστη άσκηση των καθηκόντων της. (Εισηγητής κ. Γκιουμουσίδης Χρήστος)

Υιοθέτηση του ποδηλάτου και της μοτοσικλέτας από την Δημοτική Αστυνομία για την εντός της πόλεως βέλτιστη άσκηση των καθηκόντων της.

Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας μέσα στον στενό πολεοδομικό ιστό της Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική εάν το ένστολο Σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας έκανε χρήση ποδηλάτου ή μοτοσικλέτας στις κάθε λογής υπηρεσιακές υποχρεώσεις της μέσα στην πόλη μας.

Και τούτο διότι οι ελιγμοί των δημοτικών αστυνομικών μέσα στην πόλη ειδικά την ώρα που βρίσκεται στο ζενίθ της η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι πανεύκολοι εάν και μόνο εάν κάνουν χρήση ποδηλάτου ή μοτοσικλέτας και όχι υπηρεσιακού αυτοκινήτου, το οποίο είναι αδύνατον να κινηθεί μέσα την πόλη γρήγορα και δίχως εμπόδια στο διάβα του.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει αποδώσει τα μέγιστα οφέλη σε άλλους Δήμους της Χώρας μας και γι ‘αυτό προτείνω να το υιοθετήσει και ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης μιας και δεν έχουμε χρονικά περιθώρια να αναβάλλουμε στο μέλλον αποφάσεις και πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαμε κάλλιστα και από σήμερα να τις πάρουμε.

Ο κ. Γκιουμουσίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με το διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας, κ. Μουτουσίδη, η απόσβεση του κόστους των μοτοσικλετών θα γίνει σε 2-3 μήνες (από τις βενζίνες των αυτοκινήτων, τα σέρβις και τα εισπραττόμενα πρόστιμα).

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αστυνομίας ανέφεραν ότι είναι 9 άτομα και έχουν στη διάθεσή τους μόνο 1 όχημα για να καλύψουν όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Τα καθήκοντά τους είναι τόσο πολλά (άνοιγμα-κλείσιμο καταστημάτων, έλεγχος πλανώδιου εμπορίου, πάρκινγκ σε πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, επίδοση πάσης φύσεως εγγράφων του δήμου) που είναι αδύνατον να κινηθούν σε 2-3 προορισμούς ταυτόχρονα (π.χ. 300 επιδόσεις σε 20 μέρες μαζί με όλα τα άλλα καθήκοντα).

Ο κ. Καράδαγης πρότεινε να αγοραστεί ένα μικρό αυτοκίνητο που θα είναι πιο ασφαλές αντί για τις μηχανές.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί απαντούν ότι 3-4 ταυτόχρονα περιστατικά πρέπει να εξυπηρετηθούν με πολλά μέσα. Στο παρελθόν είχαν και δεύτερο μικρό όχημα το οποίο όμως επεστράφη αφού θεωρήθηκε υψηλό το κόστος χρήσης του.

Ο κ. Ματζιάρης πρότεινε την αγορά 2-3 μοτοσικλετών με 8.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο να είναι για εκτός πόλης. Ίσως και 1-2 ποδήλατα. Στη Θεσσαλονίκη η δημοτική αστυνομία κινείται και με ποδήλατα.

Ο κ. Κωστικίδης ανέφερε ότι συμφωνεί με τα μηχανάκια. Πρέπει ο δήμος με τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας να δούνε τι μέσα χρειάζονται.

Ο κ. Καράδαγης ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για τα μέσα ασφαλείας (στολές, κράνη).

Δημοτικός αστυνομικός τόνισε την έλλειψη εδώ και ενάμιση χρόνο σε toner για το φωτοτυπικό, κάτι που αναγκάζει τους υπαλλήλους να έρχονται με το αυτοκίνητο στο δήμο για φωτοτυπίες.

Ψηφίζεται ομόφωνα να γίνει πρόταση για μοτοσικλέτες και μέσα ασφαλείας.

 

Θέμα 5: Καθαρισμός των πάρκων και απαγόρευση στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να εισέρχονται με τα τετράποδά τους σε συνδυασμό με επιβολή προστίμων από την Δημοτική Αστυνομία. (Εισηγητής κ. Ματζιάρης Παναγιώτης)

Η εισήγηση του κ. Ματζιάρη:

Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση των πάρκων και ελεύθερων χώρων της πόλεως μας δεν τιμάει κανέναν και ειδικά την Δημοτική Αρχή, που διοικεί σήμερα τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Αντί να χρησιμοποιούνται τα πάρκα και οι ελεύθεροι χώροι από τους δημότες της πόλης μας και φυσικά τα παιδιά τους προκειμένου για αθλοπαιδιές και άσκηση κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο στην πράξη, αφού οι κάτοικοι που έχουν στην κατοχή τους συμπαθέστατα τετράποδα τα πηγαίνουν στα πάρκα, όπου και απορρίπτουν τις ακαθαρσίες τους καθιστώντας απλησίαστα τα πάρκα στους κατά κύριο λόγο χρήστες τους.

Και φυσικά δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε και να εφησυχάζουμε μπρος σε ένα τέτοιο υπαρκτό πρόβλημα της πόλης μας.

Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να λάβουμε απόφαση, η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και κατά γράμμα από τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά από την Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα πρέπει να επιβάλλει ακόμη και χρηματικά πρόστιμα στους κατόχους τετράποδων, οι οποίοι ρυπαίνουν ασύστολα τους ελεύθερους χώρους και πάρκα της πόλης μας.

Ο κ. Ματζιάρης συμπληρώνει ότι τα πάρκα είναι για τα παιδιά και όχι τα σκυλιά. Έχουν βγει και πινακίδες ότι απαγορεύονται τα σκυλιά στα πάρκα αλλά δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα.

Ο κ. Ράπτης ζήτησε να μην ακολουθηθεί η τακτική “πονάει δόντι – κόβει κεφάλι”. Ο νόμος αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες.

Είναι παράνομο να βγουν πινακίδες ότι απαγορεύονται τα ζώα στα πάρκα. Πρέπει να αναρτηθούν πινακίδες που να θυμίζουν στους ιδιόκτητες ότι υποχρεούνται να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους, ίσως να μπουν και σακούλες για αυτούς που πιθανά να έχουν ξεχάσει να τις πάρουν.

Ο νόμος όντως προβλέπει πρόστιμα. Προβλέπει όμως και εγγραφή όλων των ζώων της πόλης σε καταλόγους, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής.

Ο δήμος πρέπει να τσιπάρει όλα τα αδέσποτα, που είναι βάσει νόμου ιδιοκτησία του, και να ελέγξει αν όλα τα δεσποτικά έχουν τσιπ. Ο δήμος υποχρεούται βάσει νόμου να έχει χώρους για τροφή και νερό για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο σύλλογος Κιβωτός έχει τυπώσει φυλλάδιο με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών. Ο κ. Ράπτης πρότεινε να μοιραστεί αυτό σε όλη την πόλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΑ.

Η δημοτική αρχή, αφού προμηθευτεί το απαραίτητο σκάνερ, πρέπει να συντάξει το μητρώο, να τσεκάρει αν τα ζώα είναι φροντισμένα, εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα και σε τι συνθήκες ζούνε.

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να πηγαίνουν τα ζώα τους βόλτα πάντα με λουρί.

Υπάρχει πρόβλημα με σκυλιά που φαίνονται για αδέσποτα αλλά δεν είναι, μένουν σε αυλές σπιτιών, τα αφήνουν ελεύθερα τη μέρα να γυρνάνε στην πόλη και τα μαζεύουν το βράδυ.

Ο κ. Ράπτης έκανε έκκληση για εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία ώστε τα παιδιά να μάθουν να ξεχωρίζουν τα αδέσποτα από τα δεσποτικά. Τελείωσε λέγοντας ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται βάσει νόμου, πάνε όλα υπέρ του δήμου.

Ο κ. Κωστικίδης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ράπτη για την εισήγησή του. Ζήτησε να γίνει επιτέλους η δημιουργία του μητρώου των ιδιοκτητών.

Ο κ. Ράπτης τόνισε ότι τα τσιπ μπαίνουν από το σημείο προμήθειας του ζώου ή από τον κτηνίατρο, ο οποίος και υποχρεούται να το δηλώνει. Τα τσιπ κοστίζουν 30-40 ευρώ.

Η κ. Έλλη Γκαϊτατζή ζήτησε να καθαριστούν τα πάρκα εκτός από τις ακαθαρσίες και από τις σύριγγες, τα γυαλιά και ότι άλλο υπάρχει σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες. Ακόμα πρότεινε να παραχωρήσει ο δήμος ένα χώρο ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες να αφήνουν τα σκυλιά τους εκεί χωρίς λουρί. Να γίνει πάρκο για σκύλους που θα το καθαρίζουν και θα το φροντίζουν οι ιδιοκτήτες των ζώων. Ζήτησε ακόμα να γίνουν ειδικοί χώροι με τροφή και νερό για τα αδέσποτα.

Η κ. Σπυριδάκη Μελίνα ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες φροντίζουν την καθαριότητα του χώρου. Οι ίδιοι οι φιλόζωοι θα καταγγείλουν όσους δεν καθαρίζουν.

Ο κ. Ράπτης ανέφερε ότι η ύπαρξη χώρου για παιχνίδι και τρέξιμο είναι ανάγκη για την εξασφάλιση ποιότητας ζωής στα ζώα.

Η πρόεδρος κ. Πόντικα, είπε ότι ο κ. Καράδαγης και η κ. Παχίδου είναι υπεύθυνοι για τα σκυλιά από τη Δημοτική Κοινότητα.

Ο κ. Ράπτης λέει ότι βάσει νόμου πρέπει να συσταθεί πενταμελής επιτροπή με κτηνίατρο, μέλη του συλλόγου και του δήμου και να καταθέσει προτάσεις στο δήμο που αποφασίζει. Αν γίνει ειδική συνεδρίαση πρέπει να κληθούν οι κυνηγοί, η Φιλοζωική και οι κτηνίατροι της πόλης. Τόνισε ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να ελέγξει ποια pet shop της πόλης δικαιούνται να πωλούν ζώα και αν τηρούν τους νόμους. Οι κτηνίατροι να δώσουν τα ονόματα των ιδιοκτητών για τη δημιουργία του μητρώου.

Η κ. Γκαϊτατζή ζήτησε να αφαιρεθούν οι παράνομες πινακίδες που έχουν μπει σε πρασιές  από ιδιοκτήτες ότι απαγορεύονται τα ζώα.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί επικαλέστηκαν την έλλειψη χρόνου και στελεχών για την άσκηση όλων των καθηκόντων τους. Πρόκειται για 9 άτομα που εργάζονται σε 2 βάρδιες.

Τελικές προτάσεις από τον κ. Ράπτη:

  • Να γίνει πάρκο για ζώα
  • Να μη μπουν απαγορευτικές πινακίδες στα πάρκα
  • Να αφαιρεθούν οι παράνομες πινακίδες στις πρασιές

Το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο αν αποσύρθηκε, τροποποιήθηκε ή ψηφίστηκε ως έχει. Θα μιλήσουμε με τη γραμματέα, κ. Νάκου Κατερίνα, και θα επανέλθουμε.

 

Θέμα 6: Παρέμβαση-Επιδιορθώσεις στην περίφραξη των γηπέδων τένις όπισθεν του πρώην ΑΟΔΑ (νυν Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο του Δήμου). (Εισηγητής κ. Ματζιάρης Παναγιώτης)

Παρέμβαση-Επιδιορθώσεις στην περίφραξη των γηπέδων τένις όπισθεν του πρώην ΑΟΔΑ (νυν Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο του Δήμου). Στα γήπεδα του τέννις πίσω από το κτίριο του πρώην ΑΟΔΑ (νύν κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως) είναι επισφαλής η χρησιμοποίησή τους από αθλητές και δημότες διότι η περίφραξη τους έχει υποστεί σοβαρές φθορές και ενέχει κινδύνους. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της να κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες παρεμβάσεις-διορθώσεις στην περίφραξη των γηπέδων έγκαιρα, ώστε να μην γίνουμε μάρτυρες απρόοπτων και δυσάρεστων γεγονότων στο προσεχές μέλλον.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 7: Ο χώρος που γίνεται η λαϊκή το Σάββατο επί της Παπαναστασίου να επιστρωθεί με άσφαλτο και να καθαρίζεται. (Εισηγητής κ. Κωστικίδης Παναγιώτης)

Ο κ. Κωστικίδης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίμματα μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου. Ενώ περνούν τα απορριμματοφόρα, δεν καθαρίζεται ο χώρος από πεζούς καθαριστές. Στο σημείο του αλσυλλίου με τα πεύκα, υπάρχει και λακκούβα όπου μαζεύονται όμβρια και ακάθαρτα νερά. Πρότεινε να επιδιορθωθεί η άσφαλτος εκεί.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί ανέφεραν ότι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου είναι οι ίδιοι οι πωλητές-παραγωγοί του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ψηφίζεται ομόφωνα.