πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Απρίλιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Είναι πολλά τα 15.000 ευρώ για το δήμο μας, κ. πρόεδρε;

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Απευθείας Αναθέσεις, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Διαύγεια, Λαϊκή Συσπείρωση, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομικά δήμου, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Πόλη και Πολίτες, Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Θεόδωρος Αγγλιάς
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Θεόδωρος Αγγλιάς

Συναντήθηκε χθες Τετάρτη 18/4/2012, υπό την αιγίδα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεόδωρου Αγγλιά, η επιτροπή σύνταξης του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93,6 FM και το δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιώργος Ραπτόπουλος ανέφερε ότι συζητήθηκε και το συγκεκριμένο θέμα, της τήρησης των επισήμων πρακτικών των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Αγγλιάς επανέλαβε τους ισχυρισμούς 

της δημοτικής αρχής περί μη ύπαρξης πόρων για τη συγκεκριμένη δαπάνη.

Με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, για άλλη μία φορά, επαναλαμβάνουμε παλαιότερη ανάρτησή μας επί του θέματος την 3/2/2012.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών (ενός δήμου στο Νομό Θεσσαλονίκης με αντίστοιχο πληθυσμό με το δικό μας ), αφού πρώτα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του δήμου και σε τοπική εφημερίδα την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προχωρά την 5/4/2011 με ανάρτηση στο Διαύγεια σε απευθείας ανάθεση της απομαγνητοφώνησης, ηλεκτρονικής επεξεργασίας, σελιδοποίησης και βιβλιοδεσίας των (100 όπως αναφέρονται ενδεικτικά) συνεδριάσεων:

  • του Δημοτικού Συμβουλίου
  • της Οικονομικής Επιτροπής
  • της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

στη μειοδότρια εταιρεία προς 10.700 ευρώ με ΦΠΑ ενώ η μεγαλύτερη προσφορά ήταν συνολικού κόστους 18.450 ευρώ!!!

Ανάθεση απομαγνητοφώνησης πρακτικών Δήμου Νεαπόλεως-Συκών (ΑΔΑ: 4ΑΓΨΩΚΙ-Σ της 5/4/2011)
Ανάθεση απομαγνητοφώνησης πρακτικών Δήμου Νεαπόλεως-Συκών (ΑΔΑ: 4ΑΓΨΩΚΙ-Σ της 5/4/2011)

Δείτε και τις τεχνικές προδιαγραφές για την απομαγνητοφώνηση, όπως τις ορίζει ο δήμος Συκών (ενδεικτικός προϋπολογισμός συνολικού ποσού 14.760 ευρώ):

Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών Δήμου Συκεών (28/3/2011)
Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών Δήμου Συκεών (28/3/2011) (κλικ για μεγέθυνση)

 

Προκύπτουν τα ακόλουθα, εύλογα, ερωτήματα:

  1. Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο ένας δήμος με πραγματικό προϋπολογισμό 2012 ύψους 61,5 εκατ. ευρώ (όπως αναφέρει στην εισήγησή του επί του προϋπολογισμού του 2012 ο δημοτικός  σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Χρήστος Κατσαντούρας) να μη μπορεί να εξασφαλίσει μία πίστωση 10.000-20.000 ευρώ για την πλήρη απομαγνητοφώνηση όλων των δημοσίων συνεδριάσεων;
  2. Πώς εξασφαλίζονται με τόση μεγάλη ευκολία ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ για απευθείας αναθέσεις μελετών χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ δεν μπορεί να εξασφαλιστεί  το ίδιο ποσό για τις απαραίτητες απομαγνητοφωνήσεις;
  3. Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθούμε στους συνδημότες ή σε προμηθευτές του δήμου μας για δωρεές ή μέσω διεξαγωγής εράνου για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό (δείτε την από 12/4/2012 ευχαριστήρια επιστολή κ. δημάρχου για δωρεές ποσών συνολικού ύψους 6.700 σε μετρητά και 22.500 σε υλικά για το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας);
  4. Πείθει έστω και ένα δημότη ότι το «γυάλινο δημαρχείο» είναι πραγματικά προτεραιότητα της δημοτικής αρχής όταν αυτή κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρξουν ποτέ επίσημα πρακτικά στο δήμο μας;

Η στάση των κ. κ. Λαμπάκη και Αγγλιά, της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», είναι ξεκάθαρη. Δεν επιθυμούν με κανέναν τρόπο τη δημοσιοποίηση των επίσημων πρακτικών των δημοσίων συνεδριάσεων και κωλυσιεργούν εφευρίσκοντας μη πειστικές δικαιολογίες (το θέμα ήδη εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο, από την 6/4/2011 που δημοσιοποιήθηκε ο Πρότυπος Κανονισμός των Δημοτικών Συμβουλίων από το Υπουργείο Εσωτερικών).

Αναμένουμε το ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο με ενδιαφέρον, ώστε να ξεκαθαριστεί ποια είναι η στάση και των άλλων δύο παρατάξεων επί του θέματος, της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης” του κ. Γρηγοριάδη και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του κ. Δευτεραίου:
Επιθυμούν ή όχι την τήρηση επισήμων πρακτικών μέσω απομαγνητοφώνησης;

Υπενθυμίζουμε, ότι βάσει του Πρότυπου Κανονισμού που αναφέραμε πιο πάνω, η μη τήρηση πρακτικών συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον πρόεδρο και το γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 4ΑΓΝΚ-Θ της 6/4/2011)
Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 4ΑΓΝΚ-Θ της 6/4/2011) (κλικ για μεγέθυνση)