πάμε μπροστά

Πέμπτη

19

Απρίλιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνέντευξη του κ. Ραπτόπουλου σήμερα στο Maximum FM 93.6

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., Δ.Ε.Υ.Α.Α., Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικό Συμβούλιο, Διαφάνεια, Επίσημα Πρακτικά, Ζωντανή μετάδοση ΔΣ, Ηχητικά, Κρεατοβιομηχανία Θράκη ΑΕ, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομικά δήμου, Ραπτόπουλος Γιώργος, Συνεντεύξεις

Γιώργος Ραπτόπουλος - επικεφαλής παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"Βασικό θέμα και αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε η συνεδρίαση χθες Τετάρτη 18/4/2012 της επιτροπής για την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Ραπτόπουλος ανέφερε ότι υπήρξαν διαφωνίες, συμφωνίες και κάποια θέματα που εκκρεμούν και θα αποφασιστούν στο δημοτικό συμβούλιο. Υπήρξε πρόταση για τη μη παρουσία ραδιοφώνων και τηλεοπτικών καναλιών με το σκεπτικό ότι λέγονται κάποια πράγματα που δε θα πρέπει να καταγράφονται. Ο ίδιος πρότεινε να είναι όλοι προσεκτικοί στη διατύπωση των απόψεών τους. Ο κ. Κολιός θύμισε ότι εφόσον είναι ανοικτά τα μικρόφωνα, αυτά όλα καταγράφονται στα πρακτικά.

Ο κ. Ραπτόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επίσημα πρακτικά εδώ και 15 μήνες στο δημοτικό συμβούλιο. Στο παρελθόν, ειδικές εταιρείες απομαγνητοφωνούσαν τις συνεδριάσεις και παρέδιδαν βιβλιαράκι με τα πρακτικά τα οποία τα παρελάμβανε διαπαραταξιακή επιτροπή. Η δημοτική αρχή όμως επικαλέσθηκε τα αυξημένα κόστη για το γεγονός ότι δεν προχωράει στις απαραίτητες απομαγνητοφωνήσεις. Ο κ. Κολιός συμφώνησε ότι αυτή είναι μία σοβαρή πρόταση που δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι, γνωρίζει δε προσωπικά το θέμα τήρησης πρακτικών αφού στο παρελθόν αυτές οι διαδικασίες ήταν στις αρμοδιότητές του. Ο κ. Ραπτόπουλος ανέφερε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί το θέμα ψήφισης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτήρισε την παράταξη του κ. Λαμπάκη ως την παράταξη των επιστολών και των ορθών επαναλήψεων στο Διαύγεια, κάτι που είναι σε αντίθεση με τα όσα επικαλούνταν προεκλογικά ότι ο δήμος χρειάζεται γνώστες των θεμάτων.

Για το θέμα της επιστολής του κ. Λαμπάκη προς τους διευθυντές των διευθύνσεων του δήμου, ανέφερε ότι ο κάθε διευθυντής έχει την ευθύνη της υπογραφής του. Άλλο είναι να λαμβάνει γνώση ο κ. δήμαρχος της αλληλογραφίας και άλλο είναι να εγκρίνει το τι θα δοθεί στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη μας με την καθαριότητα, τα αδέσποτα και το οδικό δίκτυο της πόλης. Ανέφερε συγκεκριμένα τον ρομποτικό κάδο που εδώ και 15 μήνες δε λειτουργεί επιβαρύνοντας με σκουπίδια το κέντρο της πόλης.

Αναφέρθηκε πάλι στις μελέτες που ανατέθηκαν προς 15.000 ευρώ έκαστη για τη διερεύνηση βέλτιστης κτιριακής εκμετάλλευσης του οικοπέδου της ιχθυαγοράς και τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης στην Κρεατοβιομηχανία Θράκη ΑΕ. Για τις απευθείας αναθέσεις τόνισε ότι δεν είναι εξαρχής αντίθετος εφόσον πρόκειται για πραγματικά κατεπείγουσες περιπτώσεις. Εκτιμά ότι έχει γίνει μία υπέρβαση από τη δημοτική αρχή και ότι θέλει να το δώσει κάπου, το δίνει με αυτή τη μορφή. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος κατεπείγοντος για την ανάθεση της μελέτης της ιχθυαγοράς, ούτε σεισμός, ούτε κατάρρευση του κτιρίου (αφού αυτό δεν υπάρχει).

Για τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του Νοέμβρη του 2011, ανέφερε ότι ο ίδιος ποτέ δεν μίλησε περί στήριξης συγκεκριμένου υποψηφίου. Δεν ήταν δυνατόν όταν η παράταξη είχε συγκεκριμένη προεκλογικά στάση να στηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι λόγω προσωπικών πικριών. Για περιστατικό που του προσάπτουν ότι στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε έδειξε το ψηφοδέλτιο Λαμπάκη πριν το ρίξει στην κάλπη, ανέφερε ότι πρόκειται για ψεύδος που αποδίδεται σε μέλη της οικογενείας του πρώην δημάρχου κ. Αλεξανδρή.

Ανέφερε ότι στα βασικά μεγάλα θέματα του δήμου, η παράταξη «μαζί Πάμε Μπροστά» δεν ήταν αρνητική. Για παράδειγμα ανέφερε τη διεκδίκηση του εργοστασίου Θράκη ΑΕ και την ευελιξία που δόθηκε στο δήμαρχο για να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά. Το ίδιο έγινε και στη διεκδίκηση της παραλιακής ζώνης και την ανάπλασή της.

Ο κ. Ραπτόπουλος θύμισε ότι συμφώνησε με τη δημοτική αρχή στο να υπάρξει γενικός διευθυντής στη ΔΕΥΑΑ, διαφωνώντας με τη μείζονα αντιπολίτευση, αλλά διαφώνησε με τους μισθούς προέδρου και αντιπροέδρου της εταιρείας οι οποίοι πρότεινε να μειωθούν κατά 40% ενώ οι αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ (85 ευρώ τη συνεδρίαση) να μειωθούν κατά 50%.

Εκκρεμεί εδώ και δύο περίπου μήνες η απάντηση στο αίτημα του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, κ. Γαλάνη, για ενημέρωση επί των αμοιβών των αιρετών σε όλο το δήμο (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπές, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ). Σύμφωνα με μαρτυρία του κ. Κατσαντούρα, ο κ. Ιωσηφίδης της παράταξης Αλεξανδρή στο παρελθόν είχε δώσει σε ηλεκτρονική μορφή πλήρη λίστα των προμηθευτών του δήμου στους οποίους χρωστούσε χρήματα ο δήμος. Σε αντίθεση με τη σημερινή αρχή η οποία καθυστερεί τις απαντήσεις στα ερωτήματα της παράταξής μας. Για άλλη μία φορά ζήτησε την αναλυτική λίστα οφειλετών του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όσον αφορά τις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέφερε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει συνισταμένη πολιτικών δυνάμεων έναντι της δημοτικής αρχής του δημάρχου κ. Λαμπάκη. Φιλοδοξία του είναι επικεφαλής αυτής της συνισταμένης να είναι ο ίδιος, αλλά δεν απέκλεισε το να αποσυρθεί εφόσον σε αυτή τη διαδικασία προκριθεί κάποιο άλλο όνομα. Δεν επιβεβαίωσε όμως ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δεύτερη περίπτωση, δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς να πει κάτι τέτοιο. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τους κυρίους Ζαμπουνίδη και Ούστογλου. Είπε ότι είναι καλό να δοκιμάζονται και νέοι άνθρωποι. Σε ερώτημα του κ. Κολιού αν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις με την παράταξη του κ. Αλεξανδρή στην οποία ηγείται ο κ. Γρηγοριάδης απάντησε ότι σε μέγιστο βαθμό αυτό έχει γίνει, αφού αποσύρθηκαν από τις παρατάξεις οι κ.κ. Κογιομτζής και Αλεξανδρής. Δεν απέκλεισε συνεργασία με ανεξάρτητους συμβούλους, εφόσον αυτοί υπάρξουν, από την παράταξη Λαμπάκη εφόσον συμφωνήσουν σε προγραμματικές αρχές.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη κάνοντας κλικ εδώ (45:52 λεπτά).