πάμε μπροστά

Τρίτη

8

Μάιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Συνέντευξη… ποταμός του Γιώργου Ντόλιου στον Maximum FM με αιχμές για τοπικούς παράγοντες

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημήτρης Τασμαλής, Δημοσιεύματα, Ηχητικά, Ιστοσελίδες, Ντόλιος Γιώργος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Γιώργος Ντόλιος, βουλευτής Έβρου

Γιώργος Ντόλιος, βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (πηγή φωτό: Piazza Del Popolo)

[Άρθρο του Δημήτρη Τασμαλή]

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93,6 και το δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό παραχώρησε σήμερα το πρωί (Τρίτη 8/5/2012) ο επανεκλεγείς βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, κ. Γιώργος Ντόλιος.

Σε ένα προσωπικό του ξέσπασμα αναφέρθηκε με λεπτομέρειες  στην πρόσφατη, «ταπεινωτική» όπως την χαρακτήρισε, προεκλογική περίοδο που οδήγησε στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 6 Μάη 2012. Το ΠΑΣΟΚ έχασε 2 στους 3 του ψηφοφόρους, καταδικάστηκε για την κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας και ο ίδιος βρέθηκε να είναι βουλευτής ενός κόμματος που καταρρέει, της εκ των πραγμάτων πιο σκληρής κυβέρνησης της τελευταίας τριαντακονταετίας.

Έχουν αλλάξει τα πάντα πλέον. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με τα ίδια μούτρα να ξανααπευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να αλλάξει κουλτούρα, συμπεριφορές, νοοτροπία, πολιτικές.

Εξαπέλυσε επίθεση στους τοπικούς του “φίλους” από το ΠΑΣΟΚ που τον βρήκαν στην κατηφόρα και τον σπρώξανε για να τον αποτελειώσουν. Είναι βέβαιος ότι πολλοί από αυτούς που τον πολέμησαν, αν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε ανοδική πορεία, θα ήταν μαζί του δημόσια. Πρόκειται για άτομα που θέλουν πάντα να είναι με τους ισχυρούς.

Ανέφερε ότι γνωρίζει ποιοι τον πολέμησαν αλλά όχι ποιοι τον ψήφισαν. Προσωπικοί του φίλοι του φέρθηκαν με ψυχρότητα, άλλοι του έλεγαν πως δεν θα τον ψηφίσουν λόγω ΠΑΣΟΚ ενώ άλλοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί με την υποψηφιότητά του τους ανάγκασε να ξαναψηφίσουν το ίδιο κόμμα.

Μίλησε για “εγκλήματαανθρώπων και μηχανισμών του Έβρου, οι οποίοι δημιούργησαν κυκλώματα που διασώζουν πρόσωπα γνωστά στην κοινωνία για τον τρόπο που ζουν και τι πρεσβεύουν. Αυτά τα εγκλήματα το ΠΑΣΟΚ τα εξέθρεψε, τα εκκόλαψε στους κόλπους του. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να ξανααπευθυνθεί στην κοινωνία με τέτοιου είδους μηχανισμούς αφού το 13% θα γίνει 3%, με κίνδυνο να μείνει εκτός βουλής.

Αναφέρθηκε σε “καμόρα” και “μαφία” στον Έβρο, που σκορπά απίστευτα λεφτά. Αναρωτήθηκε πού τα βρίσκουν τα χρήματα που σκορπούν και αν σκορπά κανείς με τέτοια άνεση δικά του χρήματα.

Δύο μέρες πριν τις εκλογές απεστάλη συκοφαντική επιστολή μέσω ταχυδρομείου σε δεκάδες διευθύνσεις σχετική με το πόθεν έσχες του. Για αυτή την επιστολή θα καταθέσει αγωγή στον εισαγγελέα μήπως και βρεθεί κάτι. Χαρακτήρισε αυτούς τους ανώνυμους ως “ποντικούς“.

Τεράστια ποσά ξοδεύονται και στις δημοτικές εκλογές, στην Αλεξανδρούπολη και στον υπόλοιπο Έβρο. Ο λαός μαύρισε τα μεγάλα κόμματα γιατί ανέχονται αυτή την κατάσταση. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη του ότι δεν μίλησε στο παρελθόν πιο καθαρά απ’ όσο μίλησε σήμερα στη συνέντευξή του αυτή. Επανέλαβε ότι δεν έχει κάνει τίποτε ο ίδιος. Όλοι έχουν ευθύνες γιατί κουκουλώνουν όλα αυτά τα γεγονότα δια της σιωπής. Οι πολίτες δεν είναι πάντα αθώοι, έχουν και αυτοί ευθύνες όπως και έχει και ο ίδιος. Ως παράδειγμα, ανέφερε ότι σε περασμένες προεκλογικές περιόδους στη Β’ Αθηνών δεν αρκούσαν οι μισθοί βουλευτή μίας διετίας για να πληρωθούν τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα. Αυτό καλύφθηκε από έναν πέπλο σιωπής από τα κόμματα, τα κανάλια, τους δημοσιογράφους.

Οι κομματικοί μηχανισμοί, δια της σιωπής τους, έχουν γίνει εκκολαπτικές μηχανές διαφόρων «τύπων» που μπορούν να διάγουν λάθρα και να κάνουν πράγματα τα οποία η κοινωνία τα καταγγέλλει, τα ξέρει και αυτό να θεωρείται και μαγκιά. Ο κλέφτης είναι μάγκας, αυτός που δεν κλέβει είναι ηλίθιος. Άνθρωποι που στηρίζουν άτομα της τοπικής κοινωνίας που θα έπρεπε να είναι στην φυλακή, τον ρωτούν γιατί δεν μπαίνει κόσμος στη φυλακή!

Μιλά για όλα αυτά τα θέματα τώρα, μετεκλογικά, ενώ έχει επανεκλεγεί ως βουλευτής Έβρου. Εάν τα έλεγε προεκλογικά θα είχε κατηγορηθεί ως υποκριτής. Του ήταν πολύ δύσκολο να απαντήσει στους γέροντες στα χωριά του Έβρου οι οποίοι είχαν πληρώσει το χαράτσι σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις οικονομικές του απολαβές ως βουλευτή. Δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την περίοδο της κρίσης που ο κόσμος έχει πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν όλα αυτά τα προνόμια των βουλευτών. Για παράδειγμα ανέφερε ότι πρέπει να κλείσουν τα γραφεία τους και να μειωθούν οι μισθοί τους κατά 50%.

Ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες του για αυτά που δεν κατάλαβε όσο ήταν στέλεχος της περιφέρειας (δήμαρχος, νομάρχης και βουλευτής της αντιπολίτευσης). Χρειάστηκαν έξι μήνες στην κυβέρνηση για να πιστέψει αυτά τα οποία διαπίστωνε.

=========

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Ντόλιου στο Maximum FM 93,6 κάνοντας κλικ εδώ.

Η συνέντευξη προέρχεται από την ιστοσελίδα του Maximum FM 93,6.