πάμε μπροστά

Τετάρτη

9

Μάιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Ανακοίνωση Όλγας Ρενταρή για βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι από τοπικούς παράγοντες

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσιεύματα, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Ιστοσελίδες, Πασχάλης Δρακόπουλος, Πολυκοινωνικό, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Όλγα Ρενταρή
Όλγα Ρενταρή, πρώην βουλευτής Π.Ε. Έβρου

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Γιώργου Ντόλιου και η κ. Όλγα Ρενταρή εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση-απάντηση σε προεκλογικά δημοσιεύματα περί διορισμού της κόρης της στο γραφείο του κ. Ραγκούση.

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης, στο οποίο αφήνει αιχμές και κατά της πρώην συναδέλφου της στη βουλή, κ. Ελένης Τσιαούση και τη διεκδίκηση από μέρους της καταβολής παρακρατηθέντων εξόδων κίνησης από το πρώην ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ. του δήμου Αλεξανδρούπολης, θέμα που αναδείξαμε με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της παράταξής μας εδώ κι εδώ.

Αλήθεια, τι να έγινε με εκείνο το θέμα; Εισπράχθηκαν τα χρήματα από την κ. Τσιαούση; Τα δώρισε στις δύο μητροπόλεις του νομού μας;

Η σκοτεινή πλευρά των εκλογών (9/5/2010)

24 ώρες πριν τις εκλογές, το Σάββατο 5 Μαΐου, αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό μέσο Alexandroupolis on line το ΦΕΚ προσωρινής πρόσληψης της κόρης μου Δήμητρας – Μυρτούς Τέντε ως ειδικού συνεργάτη στο Υπουργείο Υποδομών επί Υπουργίας Γ. Ραγκούση. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Γνώριζαν ότι δεν θα έχω χρόνο να αντιδράσω.

Μετά από ανώνυμες συκοφαντίες για διορισμό των παιδιών μου στη Βουλή, μετά από άπειρες απειλές και εκφοβισμούς ευρέθη το ενοχοποιητικό στοιχείο για την επιτυχή έκβαση της αδιάκοπης προσπάθειας να τελειώνουν με μία πολιτικό που δεν φοβήθηκε το νταηλίκι τους, το χρήμα τους και την υποτιθέμενη δύναμη που απέκτησαν μέσα από διορισμούς, ψευδείς υποσχέσεις, ατέρμονη ρουσφετολογία και προώθηση συμφερόντων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που τους εξασφάλιζαν την μακροχρόνια παραμονή στην τοπική πολιτική σκηνή.

Στους ιδιοκτήτες του Alexandroupolis on line απαντώ στον υπότιτλο της ανάρτησης «Την διόρισε ειδική συνεργάτιδα στον Γιάννη Ραγκούση!!!». Ο ειδικός συνεργάτης δε διορίζεται αλλά προσλαμβάνεται για ορισμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένο έργο. Έτσι για να καταλαβαίνουμε τις έννοιες.

Στους συμπολίτες μου για να καταλάβουν τον σκοπό και τον ρόλο ορισμένων μέσων οφείλω να δώσω τις παρακάτω εξηγήσεις:

Η κόρη μου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου διατηρεί δικηγορικό γραφείο μαζί με άλλους 4 συναδέλφους της.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στο Δίκαιο Ανταγωνισμού. Το πρώτο μεταπτυχιακό το πήρε με άριστα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μετά από εξετάσεις όπου πρώτευσε. Το δεύτερο μεταπτυχιακό το πήρε από το U.C.L του Λονδίνου, το οποίο κατατάσσεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα του Δικαίου του Ανταγωνισμού. Επιπλέον έχει ανώτατη διαπίστευση σε τρείς ξένες γλώσσες.

Η παραμονή της στο νομοπαρασκευαστικό τμήμα του Υπουργείου Υποδομών διήρκησε 40 ημέρες αποκλειστικά για την προετοιμασία νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό των τηλεπικοινωνιών ( Η διπλωματική της είναι πάνω σε αυτόν τον τομέα).

Η επιλογή της έγινε μετά από αίτηση που κατέθεσε το 2009 επί Υπουργίας κ. Κατσέλη για την στελέχωση της Γραμματείας Εμπορίου και Ανταγωνισμού όπου προσελήφθησαν οι 2 από τους 4 εξειδικευμένους επιστήμονες που υπέβαλλαν αίτηση. Στους προσληφθέντες δεν ήταν η κόρη μου.

Η πρόκληση για την συμμετοχή της στην προετοιμασία ενός νομοσχεδίου ήταν η ίδια η εμπειρία και η πρακτική άσκηση παρά ο μισθός ο οποίος δαπανήθηκε σε εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Μετά από τις παραπάνω διευκρινήσεις θέτω στο κοινό νου όλων των συμπολιτών μου τα παρακάτω ερωτήματα.

Γιατί δεν υπήρξε ανάλογη κινητοποίηση για την εξακρίβωση της αλήθειας το 2011 (ημερομηνία πρόσληψης) ή όταν η κατηγορούμενη για διεκδίκηση οδοιπορικών (εν τη απουσία της από την υπηρεσία) συνυποψήφια βουλευτής άφηνε αιχμές σε ραδιοφωνική εκπομπή για συναδέλφους της ότι διόρισαν τα παιδιά τους στη Βουλή;

Γιατί το μέσον που διέθετα ως βουλευτής δεν χρησιμοποιήθηκε στους κ.κ Κατσέλη και Χρυσοχοϊδη ή δεν επεδίωξα την παραμονή της στο Υπουργείο Υποδομών επί Βορίδη ή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον κ. Ραγκούση; Με όλους τους προαναφερόμενους σας διαβεβαιώνω ότι διατηρώ άριστες σχέσεις.

Η αξιοκρατία εκλαμβάνεται ως εφαρμογή σε όλους τους άλλους πλην των παιδιών των βουλευτών όσα προσόντα κι αν έχουν;

Οι πεινασμένοι λύκοι της χαμένης εξουσίας όσες Γκεμπελικές προσπάθειες κι αν κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον σκοπό τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν το πόσο μικροί είναι στη συνείδηση των πολιτών, όσων τουλάχιστον άντεξαν τις σειρήνες της συκοφαντίας, της εξαγοράς και των φρούδων υποσχέσεων.

Πηγή: olgarentari.gr