πάμε μπροστά

Παρασκευή

11

Μάιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θέματα, εισηγήσεις και ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της 25/4/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Επιτροπές, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της Τετάρτης 25/04/2012 όπως αυτά καταγράφηκαν από την παράταξή μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής.

Κατεβάστε την πρόσκληση και τις εισηγήσεις, εδώ:

Ανεπίσημα Πρακτικά Οικονομικής Επιτροπής της Τετάρτης 25/4/2012

Θέμα 4: Έγκριση όρων διάθεσης πίστωσης και τρόπου εκτέλεσης για προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού λοιπών ειδών καθαριότητας και ειδικών σακουλών απορριμμάτων

======================

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει την Τετάρτη 25/4/2012 ώρα 13:05 στο γραφείο του κ. δημάρχου.

Παρόντες οι κ.κ. Κατσαντούρας, Ξανθόπουλος, Σεραφειμίδης, Κογιομτζής, Τρέλλη (αντικαθιστώντας τον κ. Δευτεραίο), Παπατζελίδης, Ζητάκης, Σεφεριάδης. Απών ο κ. Δουνάκης.

Θέμα 1ο: Έκθεση Εσόδων-Εξόδων Α’ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2012. Εισηγητής ο κ. Ξανθόπουλος.

Ο προϋπολογισμός του 2011 κλείνει τον Μάϊο. Η πρόβλεψη είναι εντελώς επισφαλής. Πρέπει να περάσει τουλάχιστον και το 2ο τρίμηνο του 2012, ακόμα καλύτερα και το 3ο τρίμηνο. Η προσπάθειά μας πρέπει να εστιαστεί στην είσπραξη  χρεών παρελθόντων ετών, αν και δεν είναι εύκολη, και στον περιορισμό των δαπανών.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με λευκό από την κ. Τρέλλη. Ο κ.  Κογιομτζής ανέφερε ότι δεν αμφισβητεί την έκθεση αλλά η παράταξή του καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

Θέμα 2ο: Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά διαταγών πληρωμής. Εισηγητής ο κ. Παπατζελίδης.

Ρωτά τους συμβούλους αν γίνει ανακοπή ή όχι. Αναφέρει τις διαταγές πληρωμής:

Ο κ. δήμαρχος αναφέρει ότι ο κ. Ούστογλου έχει δώσει πάνω από 500.000 ευρώ σε έργα με αυτή τη διαδικασία, δηλ. Με βεβαιώσεις του δημάρχου. Με προφορικές συμφωνίες γινόταν έργα χωρίς μελέτες.

  • Για την υπόθεση της Multi ΕΠΕ, που αφορά σε διάφορες επισκευές και σε παιδικές χαρές, δικηγόρος είναι η κ. Μαρίνα Κεσεσίδου με αμοιβή 150 συν ΦΠΑ.

Ο κ. δήμαρχος ζητά οι επιταγές δικηγόρων να είναι μέχρι 150 ευρώ και να μην πληρώσουμε τόκους (οι οποίοι υπολογίζονται από την ημερομηνία επίδοσης).

  • Πλαστικά Κασαπίδης 50.000 ευρώ
  • Κατσίκιας 5.113,11 (υλικά για το παλιό δημαρχείο)
  • ΑΚΜΩΝ ΑΤΕ για ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Τραϊανούπολης – χωριά SOS 74.000 ευρώ (4/9/2008 πρόσκληση ενδιαφέροντος, 4/9/2008 έκπτωση 21%, υπάρχει αναλυτική επιμέτρηση)

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ότι ο δικαστής για να εκδόσει διαταγή πληρωμής πρέπει να πειστεί για το ότι το έργο έχει εκτελεστεί. Ζήτησε να τηλεφωνηθεί εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΚΜΩΝ και να μη γίνει ανακοπή εφόσον η εταιρεία δεχθεί να πληρωθεί τα 60.452 ευρώ του κεφαλαίου συν τα 2.000 ευρώ των δικαστικών εξόδων και όχι τα 12.060 ευρώ των τόκων. Ειδάλλως να γίνει ανακοπή.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 3ο: Τροποποίηση-Συμπλήρωση της αριθμ. 36/2011 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής. Εισηγητής ο κ. Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει ότι το θέμα αφορά την απόφαση συνομολόγησης δανείου για το Κολυμβητήριο. Πρέπει να αλλαχθεί το σκεπτικό επειδή έχει ήδη εκτελεστεί ένα μέρος των εργασιών, τα 700.000 ευρώ.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με 1 κατά από την κ. Τρέλλη.

Θέμα 4ο: Έγκριση όρων διάθεσης πίστωσης και τρόπου εκτέλεσης για προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού λοιπών ειδών καθαριότητας και ειδικών σακουλών απορριμμάτων. Εισηγητής ο κ. Σιδεράς Ευάγγελος.

Ο κ. Σιδεράς αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός είναι 50.000 ευρώ φέτος σε αντίθεση με τα 70.000 ευρώ πέρσι. Με μία έρευνα αγοράς θα γίνει παραγγελία για διπλάσιες ποσότητες φέτος.

Ο κ. Σιδεράς εισπράττει τα συγχαρητήρια του κ. δημάρχου και συμβούλων.

Ο κ. Κατσαντούρας  τονίζει ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις προδιαγραφές ΕΟΦ και στα πιστοποιητικά. Ο ίδιος είχε καταγγελία ότι στο παρελθόν εδόθησαν φθηνές προσφορές για υλικά χωρίς πιστοποιητικά ΕΟΦ.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 5ο: Έγκριση όρων διακήρυξης του έργου: «Κατασκευή πτερυγότοιχων σε τεχνικό ομβρίων νότια των Β’ Κοιμητηρίων» Εισηγητής ο κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται για τεχνικό έργο νότια των Β’ κοιμητηρίων, υπάρχει πρόβλημα με τις γειτονικές ιδιοκτησίες.

Ο κ. δήμαρχος ρωτά ποιοί είναι οι γείτονες που ενοχλούνται.

Ο κ. Παπαδόπουλος απαντά πως έχουν γίνει προφορικές οχλήσεις από 2 γείτονες, δε γνωρίζει τα ονόματά τους.

Ο κ. δήμαρχος ρωτά τι κίνδυνος υπάρχει.

Ο κ. Παπαδόπουλος απαντά πως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας για τον κόσμο, απλά μειώνεται το εμβαδόν των ιδιοκτησιών. Μπορεί με τις βροχοπτώσεις να υποσκαφεί το γεφυράκι που υπάρχει εκεί.

Ο κ. δήμαρχος ζητά να μη γίνει το έργο, 12.000 ευρώ είναι πολλά και έχουμε άλλες προτεραιότητες.

Όλοι οι σύμβουλοι συμφωνούν με το σκεπτικό του κ. δημάρχου για την μη εκτέλεση του έργου και το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 6ο: Έγκριση πρακτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση Κλειστού Γυμναστηρίου Δημοτικής Ενότητας Φερών». Εισηγητής ο κ. Καναρίδης Ευάγγελος.

Ο κ. Καναρίδης αναφέρει ότι οι οικονομικές προσφορές είναι 12%, 10%, 9% και 9%. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 50.000 ευρώ (40.000 συν ΦΠΑ). Μειοδότης είναι ο κ. Πατελούδης με έκπτωση 12%.

Ψηφίζεται ομόφωνα, ο κ. Κογιομτζής ζήτησε να έχει τους όρους.

Θέμα 7ο: Συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία προς την Εθνική Κεφαλαίου ΑΕ ως διαχειρίστριας της περιουσίας της αλλαντοβιομηχανίας Θράκης ΑΕ Φερών, στην εκποίηση του ακινήτου 1.196 τ.μ. μετά των εν αυτώ κτισμάτων του εργοστασίου σύμφωνα με ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ 6η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ της άνω διαχειρίστριας. 

Θέμα 8ο: Λήψη εγγυητικής 500.000 ευρώ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου για τη συμμετοχή μας στην απόκτηση του εργοστασίου της αλλαντοβιομηχανίας Θράκης ΑΕ.

Θέμα 9ο: Συνομολόγηση δανείου 2.000.000 ευρώ που θα αποτελέσει την α’ προσφορά του Δήμου προς τη διαχειρίστρια Εθνική Κεφαλαίου ΑΕ για την απόκτηση του εργοστασίου αλλαντοβιομηχανίας Θράκης μετά του περιβάλλοντος χώρου ήτοι 1.196 τ.μ. στις Φέρες.

Εισηγητής σε όλα ο κ. δήμαρχος.

Ο κ. δήμαρχος ενημερώνει του συμβούλους ότι στις 16/5/2012 επαναλαμβάνεται η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου της Θράκης ΑΕ. Προτείνει να συναφθεί δάνειο γιατί από το 2012 θα μειωθούν οι ΚΑΠ κατά 53%, από τα 2,845 εκατ. ευρώ θα πάμε σε ΚΑΠ 1,845 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κογιομτζής διαφωνεί με το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ. Θύμισε ότι ο κ. δήμαρχος σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο είχε δεσμευτεί για την αποπληρωμή του δανείου σε τρία χρόνια από ιδίους πόρους. Πρότεινε να δούμε την άλλη λύση του μικρού σφαγείου. Θα χρειαστούν άλλα 2 εκατ ευρώ για να λειτουργήσει ως σφαγείο η Θράκη ΑΕ.

Ο κ. δήμαρχος λέει ότι ένα νέο σφαγείο θα κοστίσει 2,7 εκατ ευρώ ενώ για να γίνει λειτουργικό το Θράκη ΑΕ θέλει μόνο 1 εκατ ευρώ.

Η κ. Τρέλλη λέει ότι καταψηφίζει, το ποσό διεκδίκησης του εργοστασίου ανεβαίνει πολύ.

Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι το κόστος της εγγυητικής επιστολής των 500.000 ευρώ από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου ήταν την περασμένη φορά στα 1.500 ευρώ, ήτοι το 0,3%. Να ζητήσουμε έκπτωση στην προμήθεια της εγγυητικής στο 0,2% αυτή τη φορά.

Ο κ. Κογιομτζής λέει ότι υπερψηφίζει τα θέματα 7 και 8, καταψηφίζει το θέμα 9.

Η κ. Τρέλλη όχι και στα 3 θέματα (7, 8 και 9).

Θέμα 10ο: Ανάθεση σύμβασης έργου στο Διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εισηγητής ο κ. δήμαρχος.

Το θέμα αποσύρεται λόγω προεκλογικής περιόδου.

Θέμα 11ο: Λήψη απόφασης για την ανάγκη συνομολόγησης δανείου ύψους 500.000 ευρώ από τον ΑΠΟΚΔΑ για την πληρωμή οφειλών παλαιότερων χρήσεων και παροχή εγγύησης. Εισηγητής ο κ. Ξανθόπουλος.

Το θέμα αποσύρεται διότι αποφασίζει απ’ευθείας το δημοτικό συμβούλιο.

Ώρα 14:00 λύεται η συνεδρίαση.