πάμε μπροστά

Τετάρτη

6

Ιούνιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Καταργείται η λειτουργία του συντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας με απόφαση δημάρχου [Ενημέρωση 22/08/2012]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσιεύματα, Ηχητικά, Ιστοσελίδες, Λαμπάκης Ευάγγελος, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Φωτογραφίες/Γραφικά

20120606 ώρα 10:52 - Πλατεία Ελευθερίας Αλεξ/πολης - Αγγέλα ΓιαννακίδουΣε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο ραδιοσταθμό Maximum FM 93,6 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης αναφέρθηκε στο θέμα της λειτουργίας του συντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας, στη στάση των αστικών λεωφορείων.

Αποφάσισε την κατάργηση του συντριβανιού στην πλατεία Ελευθερίας ο κ. Δήμαρχος (“το καταργώ”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε), θα το περάσει όμως και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τα άλλα, “κυρίαρχο σώμα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και παρίσταται στις συνεδριάσεις του” σύμφωνα κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της 30/5/2012.

Όπως ανέφερε ο κ. δήμαρχος, το κόστος αποκατάστασης της ηλεκτρολογικής αντικατάστασης είναι γύρω στις 45.000-50.000 ευρώ, ποσό αδύνατο να δαπανηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο. Σήμερα το πρωί (της Τετάρτης 6/6/2012) συναντήθηκε στο Grecotel με καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών ώστε αυτές οι επιφάνειες να επενδυθούν με μπρούτζινες ανάγλυφες φιγούρες αρχαίων Ελλήνων, οι οποίες το βράδυ “με τον ανάλογο φωτισμό θα είναι εκπληκτικές”.

Αναρωτιόμαστε αν οι ανάγλυφες φιγούρες και ο φωτισμός θα τοποθετηθούν από εθελοντές δαπάναις δωρητών του δήμου ή αν θα κοστίσουν λιγότερο από την απαραίτητη συντήρηση και πόσο.

Είναι κρίμα τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τη δημιουργία του συντριβανιού να πάνε στο βρόντο για αμφίβολης αισθητικής αξίας παρεμβάσεις. Η ύπαρξη νερού στην πλατεία ήταν ένα στοιχείο δροσιάς και ξεκούρασης για τους πολίτες και τα αδέσποτα.

Ακόμα, με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του δήμου στις 28/3/2012 και στις 17/4/2012, ο κ. δήμαρχος προκηρύσσει πρόχειρο ανοιχτό διαγωνισμό για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου λειτουργίας των συντριβανιών της Αλεξανδρούπολης και των Φερών.

Στην πρώτη, της 28/3, αναφέρεται και το συντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου συντριβανιών - Τεχνική Περιγραφή

28/3/2012 – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου συντριβανιών – Τεχνική Περιγραφή

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου συντριβανιών (μαζί και αυτό της Πλατείας Ελευθερίας)

28/3/2012 – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου συντριβανιών (συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό της Πλατείας Ελευθερίας)

Ημερομηνία σύνταξης της μελέτης η 21/2/2012 (το συντριβάνι δεν είχε πρόβλημα τότε, προφανώς)

Ημερομηνία σύνταξης της μελέτης η 21/2/2012 (το συντριβάνι δεν είχε σοβαρό πρόβλημα τότε, προφανώς)

Κάθε αναφορά στο συντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας αφαιρέθηκε από την επόμενη ανάρτηση για το ίδιο θέμα την 27/4/2012. Εκεί αναφέρονται μόνο το συντριβάνι του Φάρου και αυτά των Φερών.

17/4/2012 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου σιντριβανιών - Τεχνική Περιγραφή

17/4/2012 – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση συντήρησης, καθαρισμού και ελέγχου σιντριβανιών – Τεχνική Περιγραφή

Προκύπτουν τα επιπρόσθετα ερωτήματα:

  1. Πότε προέκυψε το σοβαρό αυτό πρόβλημα με τους ηλεκτρολογικούς πίνακες του συντριβανιού, που αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. δήμαρχος;
  2. Γιατί δεν ενημερώθηκε η οικονομική επιτροπή ή το Δ.Σ.;
  3. Κατά την ημερομηνία σύνταξης της μελέτης στα τέλη Φλεβάρη 2012 για την απευθείας ανάθεση συντήρησής του, το συντριβάνι λειτουργούσε με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα;

Πάντως σήμερα το πρωί, είδαμε την πάντα δραστήρια κ. Αγγέλα Γιαννακίδου, πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και μέλος του Δ.Σ. του Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α., με κύριο αγνώστων στοιχείων (τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που ανέφερε ο κ. δήμαρχος;) να αποτυπώνει τις επιφάνειες του συντριβανιού της πλατείας Ελευθερίας.

 

20120606 ώρα 10:51 - Πλατεία Ελευθερίας Αλεξ/πολης - Αγγέλα Γιαννακίδου

20120606 ώρα 10:52 - Πλατεία Ελευθερίας Αλεξ/πολης - Αγγέλα Γιαννακίδου

20120606 ώρα 10:53 - Πλατεία Ελευθερίας Αλεξ/πολης - Αγγέλα Γιαννακίδου

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. δημάρχου που αναφέρεται στο συντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας, κάνοντας κλικ εδώ.

Για να ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη, μεταφερθείτε στη σελίδα του Maximum FM 93,6 κάνοντας κλικ εδώ.

===========================================

Προσθήκη 22/08/2012:

Ρεπορτάζ στο ΘράκηΝΕΤ της 10/07/2012 σχετικό με το θέμα του συντριβανιού της πλατείας Ελευθερίας που δε λειτουργεί στο μεσοκαλόκαιρο.