πάμε μπροστά

Τετάρτη

20

Ιούνιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δημοτική Κοινότητα Αλεξ/πολης, Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινότητες

Χρήστος Γκιουμουσίδης, ανεξάρτητος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Χρήστος Γκιουμουσίδης, ανεξάρτητος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης υπέβαλλε στην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης ο σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Χρήστος Γκιουμουσίδης. Σε αυτήν αφήνει αιχμές κατά του δημάρχου και της πλειοψηφούσας παράταξης για την υποβάθμιση του θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας, το χαμένο αγώνα με τα προβλήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας και την αδυναμία συνάντησης ορισμένων συμβούλων, μεταξύ των οποίων και του ιδίου, με τον κ. δήμαρχο εδώ και 18 μήνες.

Διαβάστε όλη την επιστολή ανεξαρτητοποίησης:

Προς την κ. Πρόεδρο της Δημοτικής
Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

ΚΟΙΝ:

  1. κ. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
  2. κ. Κωστικίδη Παναγιώτη, Εκπρόσωπο της Παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση”
  3. κ. Κοσμά Χρήστο, Εκπρόσωπο της Παράταξης “Μαζί Πάμε Μπροστά”
  4. κ. Χιώνη Αικατερίνη, Εκπρόσωπο της Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”

Κυρία Πρόεδρε,

Σας γνωρίζω, ότι εφεξής επιθυμώ να συμμετέχω στη Δημοτική Κοινότητα της Αλεξανδρούπολης ως Ανεξάρτητος Σύμβουλος και ότι αποχωρώ από την συμπολιτευόμενη Δημοτική Παράταξη “Πόλη και Πολίτες”.

Η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν και απόρροια τριών επιμέρους εξίσου σημαντικών για εμένα παραγόντων, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους και οι οποίοι επέδρασαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της ανωτέρω στάσης μου.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι η μάχη της καθημερινότητας στον νέο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς, η Συμπολιτευόμενη Δημοτική Παράταξη, από τη στιγμή της ανάδειξής της σε πρώτη δύναμη στις τελευταίες τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στον τομέα της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων, που απασχολούν τους Δημότες μας, με αποτέλεσμα αυτά να διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, βάσει του οποίου οι Αλεξανδρουπολίτες μάς εμπιστεύθηκαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας τον Νοέμβριο του 2010, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας ήταν από τους κυριότερους πυλώνες, που συμπεριλαμβάνονταν μέσα στις προτεραιότητες των πρώτων μηνών του έτους 2011. Βεβαίως, γνωρίζω καλά και αντιλαμβάνομαι, ότι δεν υπάρχουν πλέον, όπως άλλοτε, κονδύλια διαθέσιμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη, όμως, πλευρά, είμαι πεπεισμένος και έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην πράξη, ότι τα διάφορα επιμέρους προβλήματα της καθημερινότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν και αντιμετωπίζονται είτε με λίγα χρήματα είτε με τη λήψη των κατάλληλων πολιτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες συν τοις άλλοις δεν είναι δαπανηρές και δεν κοστίζουν στην “τσέπη” μας.

Δεύτερος και εξίσου βαρυσήμαντος λόγος που με οδήγησε στην απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου είναι η πλήρης υποβάθμιση του νεότευκτου θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας (βάσει του νέου Νόμου 3852/2010 – του γνωστού Καλλικράτη) και το ολοκληρωτικό “καπέλωμά” της από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, μετά λύπης μου διαπιστώνω και θα ήθελα με ιδιαίτερη έμφαση να επισημάνω το γεγονός της ύπαρξης Δημοτικών Συμβούλων “δύο ταχυτήτων”, όσον αφορά στη δυνατότητα της προσωπικής επικοινωνίας και επαφής μας με τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς, κάποιοι εξ ημών δεν κατέστη εφικτό να έχουμε έστω και μία ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του εδώ και 18 μήνες, που διοικείται ο Δήμος μας από την Δημοτική Παράταξη “Πόλη και Πολίτες”.

Από μέρους μου δηλώνω, ότι είμαι στη διάθεση όλων των συναδέλφων μου από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για την επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων, που ανακύπτουν στην εδαφική περιφέρεια του νέου Καλλικρατικού Δήμου της Αλεξανδρούπολης.

Μετά τιμής,

Χρήστος Κ. Γκιουμουσίδης

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης