πάμε μπροστά

Σάββατο

23

Ιούνιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θέματα, εισηγήσεις και ανεπίσημα πρακτικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 20/6/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Επιτροπές, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.), Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Τετάρτης 20/06/2012 όπως αυτά καταγράφηκαν από την παράταξή μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής.

Κατεβάστε την πρόσκληση και τις εισηγήσεις, εδώ:

Πρόσκληση και εισηγήσεις Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 20/06/2012

 

Για να κατεβάστε τα ανεπίσημα πρακτικά, κάντε κλικ εδώ ή συνεχίστε να τα διαβάζετε παρακάτω:

 

Ανεπίσημα Πρακτικά Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 20/6/2012

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/06/2012 και ώρα 13:45 στο γραφείο του κ. δημάρχου. Παρόντες οι κ.κ. Καρυπίδης, Ρήγας, Δημητριάδης, Μπίκος, Τσονίδου-Σκεύα, Κεσεσίδου, Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Δήμαρχος. Γραμματέας ο κ. Κυριαλάνης Κώστας. Υπηρεσιακοί παράγοντες ο κ. Μαστορόπουλος. Αιρετοί ο κ. Γερακόπουλος και ο κ. Ουζουνίδης.

 

Θέμα Έκτακτο: Ένταξη μελετών. (εισηγητής κ. Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Ο κ. Μαστορόπουλος λέει ότι τις τελευταίες μέρες έχει βγει ένα καινούριο πρόγραμμα, μέσα από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 6 εκατ. ευρώ για ολοκλήρωση μελετών πολεοδομικού σχεδιασμού. Ζητείται, στα συνημμένα δικαιολογητικά, απόφαση της αρμόδιας υπηρεσιακής μονάδας (του δημοτικού συμβουλίου) για τη χρηματοδότηση:

  • 390.000 ευρώ για το κλείσιμο της μελέτης επέκτασης σχεδίου πόλης της Χιλής
  • 150.000 ευρώ για το κλείσιμο της μελέτης της Παλαγίας, και
  • 1.200.000 ευρώ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αλεξανδρούπολης.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 1: Νέα απόφαση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου στο πρώην στρατόπεδο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. (εισηγητής κ. Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 2: Εξέταση ενστάσεων κατά της τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου Αλεξανδρούπολης ανάμεσα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στο ΟΤ 591 (Εισηγητής κ. Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Θα συζητηθεί εκτενέστερα το απόγευμα στο Δ.Σ.

 

Θέμα 3: Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. (Εισηγητής κ. Ουζουνίδης Γεώργιος)

Θα δοθεί χώρος στάθμευσης δικύκλων στην παραλία μεταξύ Flocafe και Roma Pizza και στη Λεωφ. Δημοκρατίας από 14η Μαϊου ως τα αστικά.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 4: Χορήγηση-ακύρωση αδειών λειτουργίας καταστημάτων, σφράγιση καταστημάτων, κλπ θέματα καταστημάτων (Εισηγητής κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος) Παρούσα η κ. Στογίδου Μαρίνα

 

Προεγκρίσεις αδειών ίδρυσης και λειτουργίας

Προεγκρίσεις λειτουργίας για 4 μαγαζιά, τα τρία που αναφέρονται στην εισήγηση και ένα ακόμα στην Άνθεια που δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί σε αυτήν. Η κ. Στογίδου Μαρίνα διαβεβαιώνει τους συμβούλους ότι όλα τα χαρτιά είναι εντάξει, ο κ. δήμαρχος της λέει πως την εμπιστεύονται αλλά θα υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις αν προκύψει πρόβλημα.

 

Άδειες Παράτασης Λειτουργίας Μουσικής

Α) Το κατάστημα «Καφετέρια-Μπαρ» της  «Πολυχώρος Ψυχαγωγίας ΕΠΕ» ή MALL με υπεύθυνο τον Ανδρέογλου Παράσχο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 328 αιτείται παράταση μουσικής ως τις 03:00.

Η κ. Στογίδου λέει ότι δεν έχει παραβάσεις.

Ο κ. δήμαρχος θυμάται ότι έχει σφραγιστεί πριν μήνες το κατάστημα για 10 μέρες.

Η κ. Στογίδου λέει ότι έχει δύο καταστήματα, το νυχτερινό κέντρο και την καφετέρια.

Ο κ. δήμαρχος λέει ότι σφραγίστηκε η καφετέρια.

Η κ. Στογίδου λέει ότι έχει αλλάξει η άδεια από Ανδρέα Ανδρέογλου σε Παράσχο Ανδρέογλου.

Ο κ. δήμαρχος ζητά να έρθει ο φάκελος του καταστήματος για να διαπιστωθεί ποιες και πόσες παραβάσεις υπάρχουν για το συγκεκριμένο κατάστημα, ζητά δε οι υπηρεσιακοί παράγοντες να είναι ενημερωμένοι για το ιστορικό του κάθε καταστήματος. Επιμένει ότι πρόκειται για την ίδια επιχείρηση, δεν έχει αλλάξει τίποτε παρά μόνο το μικρό όνομα του ιδιοκτήτη, από πατέρα σε γιο.

Υπάλληλος του γραφείου αδειών ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί η μεταβίβαση, ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά για το καφέ τα οποία δεν έχουν προσκομιστεί ακόμα. Έχει γίνει αλλαγή υπευθύνου, στο γιο του ιδιοκτήτη.

Ο κ. δήμαρχος ζητά όταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες έρχονται για άδειες, παρατάσεις μουσικής να έχουν μαζί τους και το ιστορικό του καταστήματος. Μόνο η πρώτη παράβαση είναι για διατάραξη κοινής ησυχίας, η δεύτερη και η τρίτη για μη ύπαρξη αδείας για λειτουργία μουσικών οργάνων. Επειδή έχει μόνο μία παράβαση διατάραξη πριν από ένα χρόνο, οπότε υπάρχει η δυνατότητα επιείκειας ώστε να δοθεί η παράταση μουσικής που ζητά.

Ψηφίζεται ομόφωνα η παράταση μουσικής, η ΕΠΖ δε θεωρεί ότι πρόκειται για διαφορετικό κατάστημα.

Β) Το κατάστημα «Καφετέρια-Μπαρ» της  «Ν. Γρηγοριάδης-Κ.Κεκές ΟΕ» στην Αλεξανδρούπολη Κανάρη 12, ζητά παράταση μουσικής ως τις 03:00.

Ο σύμβουλος κ. Γιάννης Δημητριάδης εξέρχεται της αιθούσης, καθώς ο κ. Γρηγοριάδης είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξής του.  Η κ. Στογίδου αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση και ότι πρόκειται για νέο κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, κ. Παναγιώτης Κολοκοτρώνης, έχει υπογράψει ότι συναινεί στην παράταση, ως μοναδικός ιδιοκτήτης του ακινήτου. Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

Γ) (Δεν υπάρχει στην εισήγηση που μοιράστηκε στους συμβούλους) Το κατάστημα «Καφετέρια-Μπαρ» των «Καμπλής Παύλος-Καμπλή Μαρία ΟΕ», στην παραλία στο παλαιό «Δωδώνη» αιτείται δίωρη παράταση μουσικής. Η κ. Στογίδου αναφέρει ότι υπάρχει βεβαίωση από όλη την οικοδομή δια της διαχειρίστριας. Ψηφίζεται ομόφωνα.

Δ) (Δεν υπάρχει στην εισήγηση που μοιράστηκε στους συμβούλους) Το κατάστημα «Καφετέρια-Μπαρ» της Παπαδοπούλου Αναστασίας (Νατάσα), στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 48 αιτείται 2ωρη παράταση μουσικής . Η κ. Στογίδου αναφέρει ότι δεν υπάρχει εκκρεμότητα, υπάρχουν οι υπεύθυνες δηλώσεις. Ψηφίζεται ομόφωνα.

Αντικατάσταση άδειας λειτουργίας

Α) Το κατάστημα «Υπεραγορά Τροφίμων» της εταιρείας «Carrefour-Μαρινόπουλος ΑΕ» στην οδό Γιαννούτσου αιτείται αντικατάσταση άδειας λειτουργίας λόγω αλλαγής του υπεύθυνου κρεοπώλη. Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Προσδιορισμός τραπεζοκαθισμάτων εξωτερικού/εσωτερικού χώρου σε καταστήματα

Α) Το κατάστημα «Καφετέρια-Μπαρ» της εταιρείας «Ν. Βασιλειάδης & ΣΙΑ ΟΕ» στην Αλεξ/πολη οδό Λεωφ. Δημοκρατίας 300-302 (γνωστό ως SOHO) ζητά τον προσδιορισμό τραπεζοκαθισμάτων εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. Η κ. Στογίδου λέει ότι έχει πάρει έγκριση από τη δ/νση υγείας, έχει συνημμένο σχεδιάγραμμα. Ψηφίζεται ομόφωνα.

Β) Το κατάστημα «Καφέ-Αναψυκτήριο» του Παπαδόπουλου Νικολάου του Ευσταθίου  στην Λεωφ. Δημοκρατίας 233 αιτείται αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων. Το θέμα αναβάλλεται για 15 μέρες, καθώς εκκρεμεί απόφαση ανάκλησης της αδείας του ιδίου καταστήματος λόγω αυθαιρεσιών (θα συζητηθεί αργότερα).

 

Ακυρώσεις αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων

Ψηφίζονται ομόφωνα και οι τέσσερις.

 

Ανακλήσεις αδειών λειτουργίας

Α) Κατάστημα «Καφετέρια» της Σιδηροπούλου Οσίας στην Αλεξ/πολη οδό Λεωφ. Δημοκρατίας και Δ. Σολωμού (γωνία).

Η κ. Σιδηροπούλου παρέστη αυτοπροσώπως ζητώντας την αναβολή της συζήτησης. Με το νόμο των αυθαιρέτων νομιμοποιήθηκε η αυθαιρεσία (μεταφορά κουζίνας από το πατάρι στο υπόγειο), έχει κάνει αίτηση για να πάρει προέγκριση ως νέο μαγαζί.

Η συζήτηση αναβάλλεται ομόφωνα για την επόμενη Επιτροπή σε 15 μέρες.

 

Β) Κατάστημα «Ψητοπωλείο-Ψαροταβέρνα-Εστιατόριο» του Πανταζίδη Ιορδάνη στη Χηλή, οδό Κανάρη 7 (κατάστημα «Παραμύθι»).

Ο κ. Πανταζίδης παρίσταται αυτοπροσώπως, έχει ήδη υποβάλλει χαρτιά για τη νομιμοποίηση. Ψηφίζεται ομόφωνα η αναβολή της συζήτησης του θέματος για την επόμενη ΕΠΖ σε 15 μέρες.

 

Γ) Κατάστημα «Παντοπωλείο-Πρατήριο Γάλακτος & Ειδών Ζαχαροπλαστικής-Πρατήριο Άρτου» της Αμέτ Ογλού Σαδιέ στο τέρμα Άβαντος.

Έχουν τροποποιηθεί ουσιωδώς οι όροι λειτουργίας του καταστήματος και απαιτείται νέα άδεια, χορηγήθηκε αναβολή 30 ημερών ήδη από την ΕΠΖ για προσκόμιση άδειας λειτουργίας χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχει πάρει μόνο προέγκριση, τίποτε άλλο, λέει η κ. Στογίδου. Ο κ. Καρυπίδης ρωτά αν παρίσταται ο ιδιοκτήτης, αλλά δεν παρίσταται. Ανακαλείται η άδεια ομόφωνα.

 

Δ) Κατάστημα «Κέντρο Διασκέδασης με συγκρότηση μπαρ» της Α. Βουλγαρόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ στην Αλεξ/πολη, Λεωφ. Δημοκρατίας 228.

Παρών ο δικηγόρος της εταιρείας, κ. Δαμιανός ο οποίος ζητά την αναβολή της συζήτησης του θέματος καθώς είναι σε επικοινωνία με την πολεοδομία μήπως βρεθεί τρόπος νομιμοποίησης χωρίς να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.

Η συζήτηση αναβάλλεται ομόφωνα για την επόμενη Επιτροπή σε 15 μέρες προκειμένου να προσκομίσει τη βεβαίωση κυρίας χρήσεως από την πολεοδομία.

 

Ε) Κατάστημα «Καφέ-Αναψυκτήριο» του Παπαδόπουλου Νικολάου του Ευσταθίου στην Λεωφ. Δημοκρατίας 233.

Ο κ. Παπαδόπουλος Νίκος παρίσταται αυτοπροσώπως. Ο κ. δήμαρχος τον ρωτά γιατί έχει τη μπουγατσιέρα έξω από το κατάστημα παρανόμως και ταλαιπωρεί το δήμο, ενώ ο αδελφός του (ο κ. Παπαδόπουλος Γιώργος) είναι υπηρεσιακός παράγοντας. Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι είναι στενό το μαγαζί. Ο κ. δήμαρχος λέει πως η άδεια πρέπει να ανακληθεί λόγω παρανομίας. Ο κ. Παπαδόπουλος ζητά 15ήμερη προθεσμία να αλλάξει τη θέση της μπουγατσιέρας, αυτό κοστίζει 1.500 ευρώ. Ο κ. δήμαρχος λέει πως τον έχει καλέσει ο ίδιος 2 φορές και θα έπρεπε να έχει διορθωθεί ως τώρα. Ο κ. Παπαδόπουλος επικαλέστηκε το οικονομικό κόστος ενώ αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία. Ο κ. δήμαρχος λέει πως η αυθαιρεσία είναι γνωστή εδώ και δυόμιση μήνες αλλά δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια. Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι τώρα πήρε το χαρτί από το δήμο και ότι χθες παράγγειλε τις εργασίες για να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία, σε 15 μέρες θα έχουν διορθωθεί. Ο κ. δήμαρχος θέτει το θέμα σε ψηφοφορία, για λόγους ευθιξίας και ευαισθησίας ψηφίζει να ανακληθεί η άδεια όπως προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Ρήγας λέει ότι σε 15 μέρες θα ανακαλέσουν την άδεια όλοι οι σύμβουλοι. Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία (με αρνητική του κ. δημάρχου) η αναβολή της απόφασης για 15 ημέρες της απόφασης ανάκλησης της αδείας.

 

Ζ) Κατάστημα «Καφετέρια-Εστιατόριο» της «Μπιλμπίλη Μαρίνας – Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» στο Πάρκο Εγνατία

Η κ. Στογίδου λέει ότι το κατάστημα έχει αρκετές διαταράξεις, τροποποιήσεις όρων μουσικής, πολλές παραβάσεις. Για το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται η ύπαρξη ζωντανής μουσικής, τροποποίηση όρων. Ο κ. δήμαρχος ρωτά αν έχουμε και αστυνομικές παραβάσεις. Η κ. Στογίδου λέει ότι έχουμε 3 παραβάσεις από ζωντανή μουσική – τροποποίηση όρων. Ο κ. δήμαρχος ρωτά πότε είναι η πρώτη παράβαση/τροποποίηση όρων. Η κ. Στογίδου απαντά στις 3/3/2012. Ο κ. δήμαρχος ρωτά γιατί δεν έγινε κάτι έκτοτε. Η κ. Στογίδου λέει ότι έγιναν διάφορα έγγραφα στη Διεύθυνση Υγείας και απαντά για όλα μαζί. Ο κ. δήμαρχος ρωτά πότε έγινε το πρώτο έγγραφο στη διεύθυνση Υγείας. Η κ. Στογίδου απαντά στις 30/3/2012. Ο κ. δήμαρχος ρωτά γιατί έγινε το έγγραφο μετά από 27 μέρες. Η κ. Στογίδου λέει ότι το παρέλαβαν 6/3. Ο κ. δήμαρχος λέει ότι απαιτεί τη νόμιμη λειτουργία όλων. Το κατάστημα λειτουργεί από τις 3/3 παρανόμως. Απαιτεί οι υπάλληλοι του δήμου να λειτουργούν σωστά. Ο κ. δήμαρχος καλεί τον γενικό γραμματέα του δήμου, κ. Σταυράκογλου, και του ζητά να δει το φάκελλο της κ. Μπιλμπίλη που ενοικιάζει το ακίνητο του δήμου στο πάρκο Εγνατία, από τις 3/3 υπάρχει από την αστυνομία θέμα ανάκλησης αδείας, 30/3/ εστάλη έγγραφο από το Γραφείο Αδειών. Ζητά να γίνει ΕΔΕ για τις αργοπορίες της υπηρεσίας. Ζητά από τον κ. γραμματέα να τον κρατά ενήμερο. Η κ. Στογίδου λέει ότι η υπηρεσία κάνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αλλά απέδωσε τις καθυστερήσεις στη διεύθυνση υγείας. Ο κ. δήμαρχος λέει ότι είναι απαράδεκτο να λειτουργεί τρεις μήνες παρανόμως ένα κατάστημα χωρίς να γνωρίζει τίποτε ούτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ούτε ο δήμαρχος. Η κ. Στογίδου ξαναλέει ότι η υπηρεσία έκανε το καθήκον της, η Διεύθυνση Υγείας όμως βεβαίωνε ότι συμμορφώθηκαν και η υπόθεση έμπαινε στο αρχείο. Ο κ. Καρυπίδης και ο κ. Δημητριάδης παραπονέθηκαν γιατί αυτή η συζήτηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε μπροστά τους. Ο κ. δήμαρχος λέει ότι απευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και δημοσίως. Ο κ. Καρυπίδης λέει ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να κλείσει μαγαζί αυτή την περίοδο. Ο κ. δήμαρχος λέει ότι εφόσον λειτουργεί παρανόμως δεν θα τεθεί ο ίδιος σε αργία.

Η κ. Στογίδου λέει ότι στο τελευταίο της έγγραφο η Διεύθυνση Υγείας απαντά πως δεν μπορεί να ελέγξει βράδυ αν όντως τροποποιεί τους όρους το κατάστημα, είναι απόφαση της ΕΠΖ. Η υπηρεσία λέει ότι ναι μεν είναι τροποποίηση των όρων, αλλά δεν μπορούν να τους ελέγξουν την ώρα που λειτουργούν. Τις ώρες που πάει και ελέγχει η Διεύθυνση Υγείας το κατάστημα είναι κλειστό, οπότε δεν μπορούν να μας που αν πρέπει να κλείσει το κατάστημα. Ο κ. δήμαρχος ρωτά αν το κατάστημα έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ζωντανή μουσική. Στα έγγραφα της Δ/νσης Υγείας, όπως διαβάζει ο κ. δήμαρχος, έχει διαπιστωθεί η λειτουργία ζωντανής μουσικής στις 31/10.

Η κ. Τσονίδου λέει ότι έχει κληθεί σε απολογία και δεν έχει ανταποκριθεί η διεύθυνση του καταστήματος. Ο κ. δήμαρχος λέει ότι ως καφετέρια-εστιατόριο δεν έχει το δικαίωμα ζωντανής μουσικής.

Ψηφίζεται ομόφωνα η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.