πάμε μπροστά

Δευτέρα

2

Ιούλιος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Γρηγοριάδης Νίκος, Δευτεραίος Σάββας, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικού Συμβουλίου, Διαύγεια, Εκτελεστική Επιτροπή, Επιτροπές, Ιστοσελίδες, Λαϊκή Συσπείρωση, Λαμπάκης Ευάγγελος, μαζί Πάμε Μπροστά, Μεγάλα θέματα δήμου, Παιδικών Σταθμών Τροφεία, Παρατάξεις, Πολυκοινωνικό, Ραπτόπουλος Γιώργος, Συνεντεύξεις

Με ανάρτηση στο Διαύγεια την Παρασκευή 22/6/2012 η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου, που αποτελείται από τον κ. δήμαρχο και τους έξι αντιδημάρχους, αποφάσισε την περαιτέρω μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών.

Το μέγεθος της μείωσης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες από τον κ. δήμαρχο, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα του Ν.Π.Δ.Δ. “Πολυκοινωνικού” και την επιδεινούμενη κατάσταση των νοικοκυριών.

Διαβάστε την ανάρτηση στο Διαύγεια κάνοντας κλικ εδώ.

Υπενθυμίζουμε παλαιότερες αναφορές μας σε αυτό το θέμα:

Απόσπασμα ανεπίσημων πρακτικών του ΔΣ της 25/04/2012:

Θέμα 31 Τροφεία παιδικών σταθμών

Ο κ. Ζητάκης λέει ότι υπήρχαν 3 εισοδηματικές κατηγορίες και τώρα γίνονται 16. Έχουμε μειώσεις από 20-80% μειώσεις στα τροφεία. Μπήκαν και οι νέες κατηγορίες κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Τροφεία Παιδικών Σταθμών 2012, πρόταση ΔΣ Πολυκοινωνικού

Ο κ. Ραπτόπουλος ρωτά αν υπάρχει επιχορήγηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και ποιά ποσοστά έχουμε με εισοδήματα πάνω από 19.000 ευρώ.

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι είχαμε επιδότηση για 126 παιδιά φέτος. Συνολικά έχουμε 650 παιδιά.

Η κ. Τρέλλη είναι κάθετα αντίθετοι για τα τροφεία. Έχουν μιλήσει και στο παρελθόν για το θέμα. Λένε όχι στα τροφεία. Πέρσι η επιδότηση ήταν 435.000 ευρώ. Ακόμα 460.000 εώς μαζευόταν από τους γονείς. Τα έξοδα των τροφείων ήταν 170.000 ευρώ μόνον. Άρα μετα ποσά αυτά χρηματοδοτούμενα άλλα πράγματα. Η τραιανούπολη και οι Φέρες πληρώνουν για πρώτη φορά.

Ο κ. Δήμαρχος λέει  ότι θα πληρώνουν 10 ευρ Φέρες και Τραιανούπολη.

Ο κ. Ζητάκης λέει ότι είχαμε διαμαρτυρίες από τους άλλους γονείς.

ο κ. Δήμαρχος δηλώνει και δεσμεύεται ότι αν τα τροφεία και η επιδότηση καλύπτουν τα έξοδα των τροφείων, ο ίδιος θα ανατρέψει τη σημερινή απόφαση. Αλλά το σύστημα πρέπει να λειτουργήσει.

Ο κ. Ραπτόπουλος είπε ότι τα παιδιά των εργαζομένων στους σταθμούς δεν πληρώνουν, βάσει των χαρτιών που έχουμε. Αυτό είναι βάσει νόμου;

Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι είναι βάσει του πρότυπου κανονισμού και θεωρούνται υπεράριθμα και δεν καταβάλλουν τροφεία.

Ο κ. Αδαμάκης λέει ότι πρόκειται για δύο παιδιά μόνον.

Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι ο κ. Γαλάνης ψήφισε μόνο τις μειώσεις και όχι τις αυξήσεις. Συμφωνεί με την πρόταση της κ. Τρέλλη και καταψηφίζουν την απόφαση για τα τροφεία.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τις παρατάξεις Ραπτόπουλου και Τρέλλη οι οποίοι είναι υπέρ των δωρεάν τροφείων.