πάμε μπροστά

Τετάρτη

22

Αύγουστος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Παραχώρηση της χρήσης των αποθηκών Ε.Α.Σ. στο τέρμα της οδού Ρόδου στο δήμο για 2 χρόνια

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Ανεπίσημα Πρακτικά, Αποθήκες ΚΥΔΕΠ, Επιτροπές, Μεγάλα θέματα δήμου, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Οικονομικής Επιτροπής, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Φωτογραφίες/Γραφικά

Οι αποθήκες ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου (24/06/2012)

Οι αποθήκες ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου (24/06/2012)

Στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή (22/08/2012) συζητήθηκε προ Ημερησίας Διάταξης το θέμα της παραχώρησης στο δήμο Αλεξανδρούπολης, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και τον πρόεδρό της κ. Κιτσικίδη της χρήσης των αποθηκών Ε.Α.Σ. στο τέρμα της οδού Ρόδου.

Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί για πρώτη φορά ως πρόταση του κ. Κιτσικίδη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση” στο δημοτικό συμβούλιο της 18/07/2012, θέμα στο οποίο είχα αναφερθεί εκτενέστερα σε ανάρτησή μου της 20/07/2012.

Ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι ο δήμος αναλαμβάνει τη χρήση των αποθηκών για δύο χρόνια χωρίς την καταβολή τιμήματος και αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα του χώρου. Υποσχέθηκε να προσπαθήσει να αναβαθμίσει τους υπάρχοντες χώρους με προσθήκη κλιματισμού, πάντα ανάλογα με τις δυνατότητες του δήμου.

Η αγορά των χώρων δεν απορρίπτεται, απλά ανέφερε ότι θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη μείωση των ΚΑΠ που εισπράττουν οι δήμοι και δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι στους στόχους για αγορά και ανάπτυξη απ΄το δήμο. Το θέατρο που ήδη υπάρχει σε μία από τις αίθουσες είναι καταπληκτικό και μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού σε μία υποβαθμισμένη, γενικότερα, περιοχή.

Το θέατρο στην πρώτη αποθήκη ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου πριν την παράσταση "Το Γαϊτανάκι Του Έρωτα" (24/06/2012)

Το θέατρο στην πρώτη αποθήκη ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου πριν την παράσταση “Το Γαϊτανάκι Του Έρωτα” (24/06/2012)

Αρκεί να παραμείνει ανοικτό προς χρήση από όλες τις θεατρικές ομάδες του δήμου και να αποκτήσει ζωή καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Αναμένουμε να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί και ποιοι θα αναλάβουν τη διαχείρισή του. Εδώ επανέρχεται το θέμα της σύστασης ανεξάρτητου φορέα που θα διαχειρίζεται όλους τους πολιτιστικούς χώρους του δήμου μας, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση του κ. δημάρχου με τους δημότες για την αξιοποίηση των άλλων αποθηκών που απέκτησε προς χρήση ο δήμος, αυτών του Ο.Σ.Ε. στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.