πάμε μπροστά

Παρασκευή

24

Αύγουστος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Θέματα, εισηγήσεις και ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της 24/08/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Απευθείας Αναθέσεις, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Διαύγεια, Επιτροπές, Ιστοσελίδες, Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), Οικονομικής Επιτροπής, Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, Φωτογραφίες/Γραφικά

Ακολουθούν τα ανεπίσημα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής της Τετάρτης 22/08/2012 όπως αυτά καταγράφηκαν από την παράταξή μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω λάθος ώρας στην αναρτημένη πρόσκληση στην ιστοσελίδα του δήμου (13:30 αντί 13:00) μεταβήκαμε με καθυστέρηση στις 13:25 στο γραφείο του κ. δημάρχου όπου η συνεδρίαση είχε ήδη αρχίσει.

Πρόσκληση για Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 22/08/2012 στην ιστοσελίδα του δήμου

Πρόσκληση για Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 22/08/2012 στην ιστοσελίδα του δήμου

Στις 13:25 είχαν συζητηθεί 2 προ ημερησίας διάταξης θέματα και 7 της ημερήσιας διάταξης. Υπό συζήτηση ήταν το θέμα 8. Το στέλεχος της παράταξής μας υπέστη λεκτική επίθεση από τον κ. δήμαρχο, λεπτομέρειες της οποίας μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του κάνοντας κλικ εδώ.

Κατεβάστε την πρόσκληση και τις εισηγήσεις, εδώ:

Πρόσκληση και εισηγήσεις Οικονομικής Επιτροπής 22/08/2012

 

Ανεπίσημα Πρακτικά Οικονομικής Επιτροπής της 22/08/2012

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/08/2012 και ώρα 13:00 στο γραφείο του κ. δημάρχου. Παρόντες οι κ.κ. Δουνάκης, Κατσαντούρας, Ζητάκης, Σεραφειμίδης, Σεφεριάδης, Ξανθόπουλος και ο κ. Δήμαρχος. Ακόμα παρόντες υπηρεσιακοί παράγοντες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Ουζουνίδης και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Μπίκος. Γραμματέας ο κ. Κυριαλάνης Κώστας.

Θέμα Προ ΗΔ 1: Σύσταση μίας επιτροπής. Δεν υπάρχει εισήγηση, συζητήθηκε όσο δεν είμαστε παρόντες. Ψηφίστηκε ομόφωνα.

[Ενημέρωση 28/08/2012: Αναρτήθηκε στο Διαύγεια η σύσταση επιτροπής για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για το έργο: “Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου”. Η επιτροπή είναι επταμελής και ορίζεται από την Οικονομική Επιτροπή. Η κλήρωση έγινε την 11/07/2012 και ορίζονται:

Προ ΗΔ Θέμα 01 της Οικονομικής Επιτροπής 22/08/2012: Συγκρότηση επιτροπής για την διεξαγωγή του διαγωνισμού για το έργο: Κατασκευή περιφερειακού δρόμου

Προ ΗΔ Θέμα 01 της Οικονομικής Επιτροπής 22/08/2012: Συγκρότηση επιτροπής για την διεξαγωγή του διαγωνισμού για το έργο: Κατασκευή περιφερειακού δρόμου

Δείτε την ανάρτηση στο Διαύγεια κάνοντας κλικ εδώ.]

Θέμα Προ ΗΔ 2: Συζήτηση της πρότασης παραχώρησης κατά χρήση των αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) στο τέρμα της οδού Ρόδου για 2 χρόνια στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το θέμα συζητήθηκε όσο είμαστε απόντες, στο τέλος της συνεδρίασης ρωτήσαμε τον κ. δήμαρχο και μας έδωσε πληροφορίες τις οποίες και αναρτήσαμε σε προηγούμενη δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας. Διαβάστε την κάνοντας κλικ εδώ.

 

Θέμα 1: Αποδοχή δωρεάς 5.000 Ευρώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξ/πολης και 5.000 Ευρώ από τον Ιατρικό Σύλλογο Εβρου για την ανάπλαση του πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος)

Θέμα 2: Άσκηση ενδίκων μέσων κατά της αριθ. Α 357/2011 απόφασης τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης (Εισηγητής ο κ. Μπίκος Μ.)

Θέμα 3: Χορήγηση τρίμηνων αποδοχών στον τ. υπάλληλο του Δήμου κ. Νάκο Χρήστο λόγω συνταξιοδότησης (Εισηγήτρια κ. Μαυρομάτη Α.)

Θέμα 4: Εκμίσθωση χώρων για εγκατάσταση Λούνα Παρκ κατά την ετήσια εμποροπανήγυρη της Δημοτικής Ενότητας Φερών του Δήμου Αλεξ/πολης (Εισηγητής κ. Γκότσης – Αντιδήμ. Δ.Ε Φερών & Πρωτογενούς Τομέα)

Θέμα 5: Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκμίσθωση έκτασης από το Δήμο Αλεξ/πολης, στην περιοχή Αγ. Παρασκευής Μάκρης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων (Εισηγητής κ. Ξανθόπουλος Αντιδήμαρχος Δ/κών & Οικ/κών)

Θέμα 6: Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού για την εργασία ‘Λοιπές δράσεις υλοποίησης του έργου better Employment Opportunities trough Coopereation Education and Networking (BECENET) του προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013′ συνολικού προϋπολογισμού 31.050,00 με ΦΠΑ (Εισηγήτρια κ. Μπόμπουλα Νίκη)

Θέμα 7: Κατακύρωση αποτελέσματος ανοικτού διαγωνισμού για την εργασία ‘Παροχή υπηρεσιών εμπειρογνώμονα για δράσεις στήριξης της Επιχειρηματικότητας, δράσεις σχεδιασμού και υλοποίησης κατάρτισης, εκπόνησης εμπειρογνώμονα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης του έργου Better Employment Opportunities trough Cooperation Education and Networking (BECENET) του προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013′ συνολικού προϋπολογισμού 108.600,00 ευρώ με ΦΠΑ (Εισηγήτρια κ. Μπόμπουλα Νίκη)

Τα θέματα 1-7 πληροφορηθήκαμε από το γραμματέα της συνεδρίασης κ. Κυργιαλάνη ότι ψηφίστηκαν ομόφωνα.

 

Θέμα 8: Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου ‘Δημιουργία πάρκου Αναψυχής και περιπάτου στο Ο.Τ. 620Α’ (Εισηγήτρια κ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Ο κ. Καναρίδης ανέφερε ότι μειοδότης είναι η Κ/Ξ Μιχαηλίδης Παύλος-Μιχαηλίδης Θεόδωρος με έκπτωση 42,16%. Χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο από το Πράσινο Ταμείο.

Το θέμα εγκρίνεται ομόφωνα.

 

Θέμα 9: Απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων για την παιδική εξοχή Μάκρης για τα είδη που δεν κατατέθηκε προσφορά (Εισηγήτρια κ. Τάτσιλη Σόνια)

Η εισήγηση είναι λεπτομερής, Το θέμα εγκρίνεται ομόφωνα.

 

Θέμα 10: Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου ‘Συντήρηση ποτιστρών Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης (Εισηγητής κ. Καβαρατζής)

Εισηγητής ο κ. Καβαρατζής από Τραϊανούπολη. Ο προϋπολογισμός είναι 12.000 με ΦΠΑ με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ.

Αναρτήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Διαύγεια. Κατατέθηκαν 2 προσφορές. Από Μπαχτσεβανίδου-Ευαγγελίου 8% και από Αδάμ-Έτη ΟΕ 3%.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 11: Επιμήκυνση σωληνωτής διάβασης και ενίσχυση αναχωμάτων και φραγμάτων στην σαραντάμετρο (Εισηγητής κ. Καβαρατζής)

Ο κ. Καβαρατζής ανέφερε ότι μεταξύ Φερών και Τραϊανούπολης υπάρχει μία σαραντάμετρος στην οποία κατασκεύασε φράγμα η νομαρχία στη θέση Λακκί. Μέσα στον Ιούνιο όταν άρχισε ο θερισμός προκλήθηκαν ζημιές και θαλασσινό νερό άρχισε να εισχωρεί στο κανάλι, ενώ δεν μπορούσαν να περάσουν και οι κομπίνες.

Ανατέθηκε σε εργολάβο καθώς μόνο αυτός είχε μπούμα με μεγάλη ακτίνα, στα τέλη Ιούνη, στον κ. Μπαχτσεβανίδη. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι αναδύονται δυσάρεστες οσμές από την σαραντάμετρη και πρέπει να γίνουν έλεγχοι μήπως απορρίπτονται λύματα ή κάτι άλλο εκεί.

Υπάρχει πρόβλημα με τη θεώρηση της μελέτης από την προϊσταμένη, κ. Αικατερίνη Μπρίκα, καθώς αυτή έγινε μετά την εκτέλεση του έργου. Ο κ. Καβαρατζής ανέφερε ότι λόγω προβλήματος υγείας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μελέτη νωρίτερα, ενώ έχει και έγγραφο από τον πρόεδρο της εκεί κοινότητας (σ.τ.σ. ο οποίος παρέστη και στη συνεδρίαση της ΟΕ αλλά δεν γνωρίζουμε το όνομά του) για το κατεπείγον του έργου.

Ο κ. δήμαρχος είπε ότι θα συζητηθεί υπηρεσιακά το θέμα με την κ. Μπρίκα και θα τακτοποιηθεί. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Θέμα 12: Απ’ ευθείας ανάθεση του έργου’Δημιουργία δύο αιθουσών στο 11ο και 12ο Δημ. Σχολείο (Εισηγήτρια κ. Φωκιανού Ξένια)

Η εισηγήτρια απουσιάζει, εισηγείται ο κ. Ιντζές Κώστας. Το θέμα αφορά διαμόρφωση δύο αιθουσών στο 11ο και 12ο Δ.Σ. Προηγήθηκε ανάρτηση στο Διαύγεια για πρόσκληση ενδιαφέροντος (τη συμπεριλαμβάνουμε στις εισηγήσεις μας).

Ο προϋπολογισμός είναι 11.993 με ΦΠΑ και συμπεριλαμβάνει γυψοσανίδες 447 τ.μ. περίπου. Κατόπιν αυτών των εργασιών θα χρειαστεί και η τοποθέτηση λέβητα, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο παρόν έργο.

Δόθηκαν 2 προσφορές οι οποίες και ανοίχτηκαν ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής. Η πρώτη ανήκει στον κ. Κυριακίδη Ευθύμιο του Ιωάννη με ποσοστό έκπτωσης 5% και η δεύτερη στον κ. Παναγιώτη Τσιακίρη του Δημητρίου με ποσοστό έκπτωσης 3%.

Το θέμα ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Θέμα 13: Έγκριση πρακτικού διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού του έργου ‘Αγροτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Φερών’ (Εισηγητής κ. Παπαντωνίου Ιωάννης)

Αντί του απόντος κ. Παπαντωνίου, το θέμα εισηγείται ο κ. Παπαδόπουλος.

Κατέθεσαν προσφορές 9 εργολήπτες, μειοδότης ο κ. Χατζημόσχου Αθανάσιος με 66%, μετά ο κ. Κούρτης με έκπτωση 65%, τρίτος ο κ. Συμεωνίδης με έκπτωση 57%.

Η εισήγηση του κ. Παπαντωνίου στο θέμα σχολιάστηκε από τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Σεραφειμίδη ως προς την έλλειψη λεπτομερούς αναφοράς στους συμμετέχοντες και στα ποσοστά εκπτώσεών τους, καθώς είναι 3 γραμμές και αναφέρει μόνο τον προσωρινό μειοδότη.

Ψηφίζεται ομόφωνα.