πάμε μπροστά

Τρίτη

28

Αύγουστος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην οδό Παπαναστασίου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Δημοτικό Συμβούλιο, Εισηγήσεις, Επιτροπές, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.), Ημερήσια Διάταξη, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

Καθορισμός χώρου στον οποίο θα μετακινηθεί η Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης και έγκριση Κανονισμού Λειτουργική αυτής.( Εισηγ: κ. Δήμαρχος) (πηγή φωτό: gatzoli.gr)

πηγή φωτό: gatzoli.gr

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 29/08/2012 θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς στην οδό Παπαναστασίου (από την οδό Πέλλας έως την οδό Δήμητρας).

Ταυτόχρονα, ψηφίζεται ο κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Σε αυτόν αναφέρεται ότι…

η λαϊκή αγορά διεξάγεται κάθε Πέμπτη ενώ η κυκλοφορία οχημάτων και ποδηλάτων απαγορεύεται από τις 05:00 έως τις 16:00 την ημέρα διεξαγωγής της. Οι οδοί Πέλλας, Κίρκης και Ευκαρπίας θα παραμένουν ανοικτές για τη διέλευση των οχημάτων. Η λαϊκή αγορά λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 14:30.

Στον κανονισμό υπάρχει συνημμένο διάγραμμα με αρίθμηση των 560 θέσεων για τους πωλητές οι οποίες θα έχουν κοινές διαστάσεις πλάτους 3,0 μέτρων και βάθους 3,5 μέτρων. Θα παραμένει διάδρομος τουλάχιστον 3,0 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους για να διέρχονται οι πελάτες (αφού η Παπαναστασίου έχει πλάτος 10,0 μέτρων).

Προβλέπονται: 10 θέσεις για προϊόντα θαλάσσης και ζώντα πουλερικά, 222 θέσεις για προϊόντα γης, άνθη και μελισσοκομικά, 18 θέσεις για είδη παντοπωλείου και 320 θέσεις για λοιπά είδη μεταποίησης.

Ο μέγιστος αριθμός θέσεων που θα καταλάβει κάθε πωλητής θα είναι ο αριθμός θέσεων που καταλάμβανε στην παλιά λαϊκή με μέγιστο αριθμό τις 3 θέσεις.

Διαβάστε την εισήγηση του δημάρχου προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου κάνοντας κλικ εδώ.