πάμε μπροστά

Δευτέρα

3

Σεπτέμβριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόσκληση, εισηγήσεις και αποτελέσματα Επιτροπής Ποιότητας της Ζωής της 31/08/2012

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία PDF, Ανεπίσημα Πρακτικά, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

Την Παρασκευή 31/08/2012 διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης στο γραφείο του κ. δημάρχου.

Ακολουθεί η πρόσκληση, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, καθώς και οι εισηγήσεις και τα ανεπίσημα πρακτικά της συνεδρίασης όπως τηρήθηκαν με την ευθύνη της παράταξής μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα επίσημα πρακτικά μπορείτε να απευθύνεστε με αίτησή σας στη γραμματεία του γραφείου του κ. δημάρχου, προέδρου της οικονομικής επιτροπής. Κατεβάστε την πρόσκληση και τις εισηγήσεις, εδώ: Πρόσκληση και εισηγήσεις Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 31/08/2012

Για να κατεβάστε τα ανεπίσημα πρακτικά, κάντε κλικ εδώ ή συνεχίστε να τα διαβάζετε παρακάτω:

 

======================================

Αλεξανδρούπολη 27/08/2012 Αριθ. Πρωτ. : 60564

ΠΡΟΣ: Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να προσέλθετε την Παρασκευή 31/08/2012 και ώρα 13:00 στο Γραφείο Δημάρχου στην Αλεξανδρούπολη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης για συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1: Χορήγηση – ακύρωση αδειών λειτουργίας καταστημάτων κλπ θέματα λειτουργίας καταστημάτων (Εισηγητής: Παπαδόπουλος Κων/νος)

Θέμα 2: Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (Εισηγητής: Ουζουνίδης Γεώργιος)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

======================================

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. δημάρχου την 31/8/2012.

Παρόντες οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος (εκτελών χρέη προέδρου αφού απουσιάζει ο κ. δήμαρχος στην Αθήνα), Τσονίδου-Σκεύα, Μπίκος, Αδαμάκης, Ουζουνίδης, Πεϊχαμπέρης,  Κοζάρης, Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Σταυράκογλου.

Απόντες ο κ. δήμαρχος και ο κ. Καρυπίδης.

Υπηρεσιακοί παράγοντες, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος Κώστας και ο κ. Ουζουνίδης Γεώργιος, πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και της ΔΕΥΑΑ, ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Εξακουστός Κώστας και ο κ. Νέστορας Νικόλαος.

Γραμματέας η κ. Ντόλιου Λίτσα.

 

Θέμα 1: Χορήγηση – ακύρωση αδειών λειτουργίας καταστημάτων κλπ θέματα λειτουργίας καταστημάτων (Εισηγητής: Παπαδόπουλος Κων/νος)

Άδεια Παράτασης Λειτουργίας Μουσικής

Η κ. Στογίδου ενημερώνει τους κ.κ. συμβούλους ότι πρόκειται για τον κ. Μιχαηλίδη Στέλιο, στην οδό Δικαστηρίων 42. Έχει φέρει βεβαίωση του διαχειριστή της πολυκατοικίας που του επιτρέπουν μέχρι τις 03:00 η ώρα.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

Ακυρώσεις Αδειών Ίδρυσης και Λειτουργίας Καταστημάτων

Πρόκειται για το κρεοπωλείο του κ. Σιώπη Δημητρίου στην οδό Διονυσίου Σολωμού 18 στην Αλεξανδρούπολη και το Κυλικείο εντός του Τ.Ε.Ε. της κ. Αραμπατζή Μαρίας στην οδό Κατακουζηνού 16.

Τα καταστήματα δεν υφίστανται πλέον.

Ψηφίζονται ομόφωνα.

 

Ανάκληση Αδειών Λειτουργίας Καταστημάτων

1)   Καφετερία-Αναψυκτήριο (χωρίς παρασκευαστήριο, εποχιακά λειτουργούντος) με την επωνυμία «Aqua Mare» του Δασκαλόπουλου Νικολάου του Θεοδώρου που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη

Ο κ. Παπαδόπουλος Κώστας λέει ότι το κατάστημα, σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας της 10/07/2012, έχει παραβάσεις για πόρτες, συνένωσε δύο καταστήματα, έχει ξυλοκατασκευές, είχε ανοικτό μπαρ. Έχει προβεί σε παραβάσεις της νομοθεσίας, σε επέκταση-ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος, λειτουργούσε ανοικτό μπαρ χωρίς άδεια το οποίο δεν τηρούσε την υγειονομική νομοθεσία. Η καφετέρια-αναψυκτήριο μετατράπηκε σε ανοιχτό μπαρ.

Η Π.Ε. Έβρου – Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, με έγγραφό της την 20/08/2012 λέει ότι στον υπαίθριο χώρο έχει κατασκευαστεί χωρίς άδεια open bar όπου γινόταν προετοιμασία και σερβίρισμα ποτών από σερβιτόρο. Το ανοιχτό μπαρ δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της υγειονομικής νομοθεσίας. Αυτό είναι ουσιώδης τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης λέει ότι έχει δύο διπλανά καταστήματα και υπάρχει ασάφεια, συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, όμως είναι σαφές ότι τα έγγραφα της διεύθυνσης υγείας μιλούν για την «καφετέρια-αναψυκτήριο χωρίς παρασκευαστήριο».

Ο κ. Εξακουστός Κώστας, ειδικός σύμβουλος του κ. δημάρχου, λέει ότι ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι έχει συμμορφωθεί και ζητά επανέλεγχο.

Η κ. Τσονίδου λέει ότι μπορεί να ζητά προφορικά επανέλεγχο όμως δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο προς την υπηρεσία και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Η κ. Στογίδου ενημερώνει ότι έχει πάρει προέγκριση από την ΕΠΖ της 8/8/2012 και πρέπει να φέρει όλα τα χαρτιά για να πάρει νέα άδεια λειτουργίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι με τη μήνυση της αστυνομίας, καλείται σε απολογία για να πει την άποψή του. Δεν μπορεί η υπηρεσία να κάνει ανάκληση αδείας με τη μήνυση της αστυνομίας, πρέπει να έχει έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας ή τη Πολεοδομία. Εδώ έχουμε έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημερώνει ότι η προέγκριση έχει προθεσμία 3 μήνες και 2 μήνες παράταση, αλλά όταν κάποιος βιάζεται μπορεί να τα καταθέσει σε 1 ώρα.

Ψηφίζεται ομόφωνα η ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

 

2)   Κατάστημα «Καφετέρια» του Χατζηπαύλου Χρήστου του Παύλου που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη οδός Μ. Μπότσαρη & Ειρήνης

Το κατάστημα έχει μηνύσεις για πόρτες και παράθυρα ανοικτά σε κατάστημα. Η Διεύθυνση Υγείας λέει ότι έχουμε ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας. Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι την Τρίτη 26/6/2012 συνεργείο πέρασε από το κατάστημα στις 23:30 και στις 01:15, δε διαπιστώθηκε διατάραξη αλλά ανοικτές πόρτες και παράθυρα, λέει στο έγγραφο της με ημερομηνία 29/06/2012 η Διεύθυνση Υγείας.

Ψηφίζεται ομόφωνα η αναβολή λήψης απόφασης μέχρι την επόμενη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

3)   Κατάστημα «Καφετέρεια-Ζαχαροπλαστείο-Εστιατόριο» του Σαββίδη Λάζαρου του Κωνσταντίνου που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 1.

Ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι εδώ έχουμε αρκετές μηνύσεις από την αστυνομία και επεξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη.

Η κ. Τσονίδου λέει ότι το κατάστημα βρίσκεται στην Βασιλέως Αλεξάνδρου και όχι στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κ. Εξακουστός ενημερώνει τους συμβούλους ότι η Διεύθυνση Υγείας στο έγγραφό της λέει ότι το κατάστημα λειτουργούσε με κλειστές πόρτες και παράθυρα, δεν υπήρχε ενισχυτής και ηχεία για ζωντανή μουσική αλλά υπήρχε μουσική από στερεοφωνικό για δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας. Η ηχομέτρηση δεν έδειξε υπέρβαση των νομίμων ορίων (80dB).

Ψηφίζεται ομόφωνα η μη ανάκληση αδείας λόγω συμμόρφωσής του, όπως βεβαιώνει η Διεύθυνση Υγείας.

 

4)   Κατάστημα «Καφετέρια-Εστιατόριο-Μπαρ» της Κυζιρίδου Σβέτας του Αχίμσο με δ.τ. «King Size» που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη στο 1ο ΧΛΜ Αλεξανδρούπολης-Ν. Χιλής.

Εδώ έχουμε έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας, λέει ο κ. Παπαδόπουλος, στο οποίο ζητά έκδοση πράξης καθορισμού καθισμάτων για να οριστεί ο υπαίθριος  χώρος καθισμάτων, η θέση των διακοσμητικών μπαρ και η διαμόρφωση του στεγασμένου χώρου της επιχείρησης, ο καθορισμός του κλειστού στεγασμένου χώρου καθώς και η ανάπτυξη καθισμάτων σε αυτόν όπως προβλέπεται από την άδεια λειτουργίας του καταστήματος ασχέτως αν κατά την καλοκαιρινή περίοδο δεν λειτουργεί η κλειστή στεγασμένη αίθουσα ανάπτυξης καθισμάτων. Κατά τον έλεγχο ήταν άδειος ο εσωτερικός χώρος, δε γινόταν χρήση μουσικής με ηχεία-κονσόλα-ενισχυτή. Η υπηρεσία έκανε έγγραφο στην Πολεοδομία η οποία λέει ότι έχει συνταχθεί έκθεση αυτοψίας για αυθαίρετες κατασκευές και έχει επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης 3.000 ευρώ και διατήρησης 500 ευρώ.

Ο κ. Παπαδόπουλος λέει η ανάκληση ή μη έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις. Κάποιες κατασκευές έχουν ρυθμιστεί ήδη με τον Ν.4014.

Επειδή ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση του Ν.4014 αποφασίζεται ομόφωνα η αναβολής της απόφασης μέχρι τις 14/9/2012 για την ερχόμενη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

5)   Κατάστημα «Ψητοπωλείο-Ψαροταβέρνα-Εστιατόριο» του Πανταζή Ιορδάνη στη Χηλή Αλεξανδρούπολης στην οδό Κανάρη 7

Η κ. Στογίδου λέει ότι ο ιδιοκτήτης είχε έρθει στο παρελθόν και πήρε τα δικαιολογητικά για να βγάλει νέα άδεια.

Χορηγήθηκαν παρατάσεις προθεσμίας την 25/04/2012, 20/06/2012 και 16/07/2012, όπως λέει και ο κ. Σταυράκογλου. Η Επιτροπή έχει ευθύνες έναντι του νόμου για τις αποφάσεις της, τονίζει στους συμβούλους.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος με μία ψήφο κατά από τον κ. Κοζάρη.

 

Θέμα 2: Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (Εισηγητής: Ουζουνίδης Γεώργιος)

Ο κ. Ουζουνίδης απουσιάζει, εισηγείται ο κ. Νέστωρ Νικόλαος.

1) Το Λύκειο Φερών δεν έχει προαύλιο, προαυλίζεται στο δρόμο γι’αυτό και αποφασίζεται το κλείσιμο της οδού 25ης Μαρτίου από Δημοκρίτου μέχρι το μέσο του οικοπέδου με αρίθμηση 26 καθ’ όλη τη σχολική περίοδο από 08:00-15:00 κάθε Δευτέρα με Παρασκευή.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

 

2) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Παπαναστασίου για τις μέρες διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς κάθε Πέμπτη.

Ψηφίζονται ομόφωνα.

 

3) Έκτακτο θέμα: Τραπεζοκαθίσματα για κατάστημα κ. Παπαδόπουλου απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς.

Υπάρχει μία απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα, λέει ο κ. Νέστωρ, στην οποία ορίζεται ότι επιτρέπεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην όψη του και όταν είναι γωνιακό να βγάζει καθίσματα και στην πλαϊνή όψη. Στην πράξη αυτό καταστρατηγείται. Καθίσματα τοποθετούνται και στη γωνία ενώ γίνεται και επέκταση της προβολής. Πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός, η απόφαση 267, ώστε να επιτρέπεται σε αυτές τις περιοχές να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα και εκτός των προβόλων κατά την κρίση της Υπηρεσίας.

Ο κ. Δημητριάδης ζητά να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά από την Επιτροπή.

Ο κ. Αδαμάκης και ο κ. Μπίκος διαφωνούν με το να αποφασίζει η Υπηρεσία για την κατά περίπτωση ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εκτός των προβολών και επιμένουν οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται από την Ε.Π.Ζ.

Ο κ. Νέστωρας λέει ότι αυτή η εισήγηση είναι συγκεκριμένα για τον κ. Παπαδόπουλο και όχι γενικά για την τροποποίηση της απόφασης.

Οι σύμβουλοι τονίζουν στον κ. Νέστωρα ότι χρειάζεται εισήγηση για κάθε θέμα, δεν ψηφίζουν χωρίς εισήγηση.

Ο κ. Αδαμάκης λέει ότι μπορεί να αποφασίζει η Ε.Π.Ζ. να επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπου μπορεί να γίνει και δεν υπάρχει πρόβλημα δημοσίου συμφέροντος. Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης πληρώνει στο δήμο το ποσό που πρέπει για τα τραπεζοκαθίσματα που έχει.

Αποφασίζεται κατά πλειοψηφία η απόσυρση του θέματος μέχρι την επόμενη Ε.Π.Ζ. λόγω έλλειψης εισήγησης για το έκτακτο θέμα, με τον κ. Νίκο Κοζάρη να ψηφίζει υπέρ της πρότασης της υπηρεσίας καθώς «δε χρειάζεται εισήγηση».