πάμε μπροστά

Τρίτη

4

Σεπτέμβριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η εσωτερική φωνή της λογικής του δημάρχου και οι τέσσερις “αδρανοποιημένοι” τοπογράφοι του δήμου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Βιοαγρόκτημα, Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

12/07/2012 Παρουσίαση ΒιοαγροκτήματοςΓια πάνω από μία ώρα απασχόλησε χθες Δευτέρα 3/9/2012 το δημοτικό συμβούλιο (σε συνέχεια της 14ης συνεδρίασης της περασμένης Τετάρτης 31/8/2012 που διακόπηκε) το θέμα του φιάσκου του βιοαγροκτήματος.

Ο κ. δήμαρχος, μετά από σκληρή κριτική που δέχθηκε από τις παρατάξεις Γρηγοριάδη και Ραπτόπουλου, παραδέχθηκε το λάθος ειδικού του συνεργάτη τον οποίο και κατονόμασε στο πρόσωπο του κ. Κριτού Κριτή. Τον ευχαρίστησε όμως δημοσίως, γιατί χάρη σε αυτόν ο δήμος γλίτωσε πολλά χρήματα από πιθανές απευθείας αναθέσεις τοπογραφικών εργασιών, συνήθη πρακτική του παρελθόντος.

Κατηγόρησε δε της παρελθούσες δημοτικές αρχές γιατί είχαν αδρανοποιήσει τους 3 τοπογράφους της υπηρεσίας (4 σήμερα αφού προστέθηκε και 1 της ΤΥΔΚ). Κατήγγειλε ότι σε συνάντηση που είχε μαζί τους, παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εξωτερικές μετρήσεις, κάτι που οδήγησε τον κ. δήμαρχο να επιλέξει τοπογράφο ως ειδικό του συνεργάτη, ικανό για αυτές τις εργασίες.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μπρίκα Αικατερίνη απαντώντας σε ερώτηση του κ. δημάρχου επιβεβαίωσε ότι από το 2002 έως το 2010 οι τοπογραφικές εργασίες πραγματοποιούνταν με απευθείας αναθέσεις. Απέφυγε να αναφερθεί στην επιστημονική κατάρτιση των τοπογράφων της υπηρεσίας και τη δυνατότητά τους να διεξάγουν εξωτερικές μετρήσεις καθώς και στο αν οι συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις γινόταν από την περασμένη δημοτική αρχή λόγω φόρτου εργασίας των τοπογράφων σε άλλα καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί ή λόγω επιστημονικής τους ανεπάρκειας.

Ο κ. δήμαρχος επέμενε να γραφτεί αυτή του η φράση, περί αδυναμίας των συγκεκριμένων τοπογράφων να διεξάγουν εξωτερικές μετρήσεις, στα πρακτικά και φάνηκε σίγουρος πως κανείς δε θα τολμήσει να διαψεύσει τα λεγόμενά του περί της συνάντησής τους και των λεχθέντων σε αυτή.

Ο κ. Κογιομτζής πρότεινε να αγοράσει ο δήμος εξοπλισμό κατάλληλο και να διεξάγει τις μετρήσεις με δικά του συνεργεία στο μέλλον, όπως έκανε στο παρελθόν και η νομαρχία.

Τελικά, οι παραινέσεις της αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες και… η “εσωτερική φωνή της λογικής” του κ. δημάρχου τον οδήγησαν στο να ακυρώσει όλες τις προμήθειες λυόμενων οικίσκων. Το τελικό κόστος του βιοαγροκτήματος περιορίζεται στα 130.000 ευρώ ενώ με την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση, θα  προχωρήσει στη μίσθωση του γειτονικού ιδιωτικού αγροκτήματος έκτασης 8 στρεμμάτων που περιφράχθηκε μαζί με τα 19,5 στρέμματα ιδιοκτησίας του δήμου, προς 2.700 ευρώ συνολικά ετησίως.

Διαβάστε τα ανεπίσημα πρακτικά, στα οποία αναφέρεται λεπτομερώς τι ελέχθη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 3/9/2012, κάνοντας κλικ εδώ.