πάμε μπροστά

Σάββατο

8

Σεπτέμβριος 2012

1

ΣΧΟΛΙΑ

Αποστόμωσε τον κ. Νίκο Παπανικολόπουλο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσιεύματα, Ηχητικά, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Παπανικολόπουλος Νίκος, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις, Χρυσωρυχεία

Ο κ. Νίκος Παπανικολόπουλος, πρόεδρος της "Πολιτεία Θράκης"Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Maximum FM 93,6 ο κ. Νίκος Παπανικολόπουλος, πρόεδρος του Ομίλου Πολιτών “Πολιτεία Θράκης” (σύλλογος; Μ.Κ.Ο.;), μίλησε για το θέμα της επένδυσης του χρυσού στο Πέραμα.

Προ ημερών η “Πολιτεία Θράκης” είπε ΝΑΙ με προϋποθέσεις στην επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.

Στη συνέντευξή του στο Δημήτρη Κολιό την Τετάρτη 5/9/2012, ο κ. Παπανικολόπουλος πρότεινε να προχωρήσουμε άμεσα σε σύσταση μηχανισμού ελέγχου/επιτροπής που θα ελέγχει αν θα τηρείται η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος της επένδυσης της Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. Τόνισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να είμαστε απροετοίμαστοι σε περίπτωση που εκδοθεί η άδεια για τη συγκεκριμένη επένδυση από το Υ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο κ. Κολιός ρώτησε τον κ. Παπανικολόπουλο αν συμφωνεί με την υπόθεση της λειτουργίας Κέντρων Φύλαξης Λαθρομεταναστών στον Έβρο.

Ο κ. Παπανικολόπουλος απάντησε πως δε συμφωνεί.

Ο κ. Κολιός επέμεινε ρωτώντας τον αν η δημιουργία τους είναι απόφαση της κυβέρνησης, και αν ναι, γιατί δεν βοηθάει η “Πολιτεία Θράκης” και στην υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Ο κ. Παπανικολόπουλος αφού κόμπιασε για λίγα δευτερόλεπτα, απάντησε πως είναι απόφαση της κυβέρνησης αλλά την περίοδο που ήρθε στη δημοσιότητα αυτό το θέμα, ήταν σε περίοδο διακοπών. Για το θέμα των χρυσωρυχείων ενεργοποιήθηκε λόγω της επίσκεψης του κ. Μηταράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Με την εύστοχη αυτή ερώτηση, ο Δημήτρης Κολιός κατέδειξε στον κ. Παπανικολόπουλο πως ακόμα κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση για ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, οι πολίτες δικαιούνται να αντιδράσουν και να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή την απόφαση, να μη σκύψουν απλά το κεφάλι εφαρμόζοντάς την.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Παπανικολόπουλου κάνοντας κλικ εδώ.

1 Σχόλιο

  1. Κωνσταντίνα Πολίτη (Κ.Π.)