πάμε μπροστά

Τετάρτη

12

Σεπτέμβριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δελτίο τύπου της παράταξης “μαζί Πάμε Μπροστά”

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, μαζί Πάμε Μπροστά, Μεγάλα θέματα δήμου, Παρατάξεις, Χρυσωρυχεία

Δημοτική Παράταξη "μαζί Πάμε Μπροστά"Δημοτική Παράταξη
Δήμου Αλεξανδρούπολης
«μαζί Πάμε Μπροστά»

Αλεξανδρούπολη 11/09/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα η “Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη”  το οποίο υπογράφουν 18 συμπολίτες μας.

Σε αυτό παρεμβαίνουν δημόσια ζητώντας, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, την οποία περιορίζουν μόνο στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού (γιατί άραγε;;;;). Οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις επιστημόνων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ. που μιλούν για επικινδυνότητα της επένδυσης της “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.” δεν πείθουν την ομάδα των 18, καθώς μιλούν για αντιμετώπιση “χωρίς ορθολογισμό και επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς ελεύθερο διάλογο, και κυρίως, χωρίς σεβασμό στη διαφορετική άποψη η οποία ‘ενοχοποιήθηκε’ και συκοφαντήθηκε”.

Ζητούν “γνωμοδότηση με επιχειρήματα και διάλογο” και “σεβασμό στη νομιμότητα και τους θεσμούς”. Συντάσσονται απόλυτα με την άποψη του κ. Άνθιμου και της “Πολιτεία Θράκης” περί δημιουργίας “τοπικής επιτροπής για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της επένδυσης” κατά την κατασκευή, τη λειτουργία και την αποκατάσταση του τοπίου.

Ο κ. Γιάννης Λασκαράκης, πρώην στέλεχος της παράταξής μας και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και οι υπόλοιποι 17 συμπολίτες μας,  αφού έκριναν ανεπαρκείς και λαϊκίστικες τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν στις ανοικτές συγκεντρώσεις, στο δημοτικό συμβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προφανώς έχοντας (;;;;) από κάπου λάβει εγκυρότερη ενημέρωση, είναι πλέον πεπεισμένοι ότι όλοι οι προφανείς κίνδυνοι από τη συγκεκριμένη επένδυση είναι «διαχειρίσιμοι» (;;;;) από το Ελληνικό Κράτος, τις Τοπικές Αρχές και την Τοπική Επιτροπή, που προτείνουν να συσταθεί, (ποια η θεσμική κατοχύρωσή της για την ευθύνη ενός τέτοιου ελέγχου και ποιες οι δυνατότητες παρέμβασής της άραγε;;;;).

Από την περίοδο του Σεπτέμβρη του 2010, άλλωστε, ο κύριος Λασκαράκης, όταν  καταρτιζόταν το πρόγραμμα της παράταξής μας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοέμβρη του 2010, είχε αρνηθεί σθεναρά να δεσμευτούμε δημόσια και προγραμματικά για την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη επένδυση, πράγμα που τελικά έγινε, χάρη στην επιμονή των κ.κ. Μιχάλη Κογιομτζή και Γιώργου Ραπτόπουλου.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τις πηγές του και τους λόγους που στηρίζει την αδειοδότηση της συγκεκριμένης επένδυσης. Άλλωστε η “Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη” έχει στο παρελθόν μιλήσει για μέλη της που θα “καταθέσουν εισηγήσεις” (;;;;) για θέματα που απασχολούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

 

 

Για την Δημοτική Παράταξη

«ΜΑΖΙ πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ»
Γιώργος Ραπτόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος