πάμε μπροστά

Δευτέρα

24

Σεπτέμβριος 2012

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δελτίο Τύπου Γιώργου Ραπτόπουλου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά" (1/1/2011-31/8/2014)

Γιώργος Ραπτόπουλος - επικεφαλής παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"

Αλεξανδρούπολη, 24/9/2012

Ζούμε στην εποχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής απαξίωσης, λόγω της κρίσης που περνά η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση, μέσα σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο ανατρέπει δραματικά αξίες και αρχές. Βλέπουμε την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής των πολιτών. Βιώνουμε την διαρκή απαξίωση και κατάργηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών  του κράτους. Είμαστε καθημερινοί μάρτυρες των συνεπειών της διαχειριστικής ανεπάρκειας της σημερινής δημοτικής αρχής στον δήμο μας.

Όλα αυτά απαιτούν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη να συναντηθούμε σε μια κοινή προσπάθεια, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο ως χώρο δημιουργίας, ως χώρο προσφοράς, ως χώρο ευθύνης και όχι ως χώρο διαχείρισης μιας  εξουσίας.

Οι μοναχικοί δρόμοι και ο καναπές δεν οδηγούν πουθενά. Είναι δε ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να δράσουμε συλλογικά και με συγκεκριμένους στόχους.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, δεν χωράνε μικροκομματικές πολιτικές, δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές και δράσεις, δεν χωράνε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν χωράνε εφήμερες συναθροίσεις.

Είναι ανάγκη όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που με συνέπεια παλεύουν με προγράμματα και αρχές όλα αυτά τα χρόνια για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, να βρεθούμε και να συν-διαμορφώσουμε  ένα κοινό πρόγραμμα, για να κερδίσει η κοινωνία και ο πολίτης και όχι ο εκάστοτε πλειοψηφών συνδυασμός και Δήμαρχος.

Και βέβαια μια τέτοια κοινή προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται σ’ ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων που προσελκύει τις υγιείς κοινωνικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά δυνάμεις, δίνοντας  τη δυνατότητα να συμβάλουν δημιουργικά στην παραγωγή πολιτικής και στη δράση για την υλοποίηση τους.

Για να μπορέσουμε:

  • Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας
  • Να παράγουμε και να απολαμβάνουμε τους κόπους της εργασίας μας
  • Να ζούμε σε ανθρώπινη πόλη
  • Να βάλουμε φραγμό στην διαπλοκή
  • Να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο

Η δική μου παρουσία και συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια είναι χωρίς όρους και σε μηδενική βάση.

Ας συμφωνούμε στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της επικουρικότητας, της ισότιμης συμμετοχής, της συναίνεσης και της διαβούλευσης, της επικοινωνίας και της αποτελεσματικότητας, και ας δημιουργήσουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα και σχήμα, θέτοντάς το στην κρίση των πολιτών.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξανδρούπολης