πάμε μπροστά

Τρίτη

5

Φεβρουάριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Δελτίο Τύπου Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δελτία Τύπου, Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, Μεγάλα θέματα δήμου, Πολιτών, Φωτογραφίες/Γραφικά, Χρυσωρυχεία

Παράνομες διανοίξεις δρόμων στο Πέραμα (Σάββατο 2/2/2013)

Παράνομες διανοίξεις δρόμων στο Πέραμα (Σάββατο 2/2/2013) (κλικ για μεγέθυνση)

Αλεξανδρούπολη 4-2-2013

Δελτίο Τύπου

Θέμα. Καταγγελία παράνομων εργασιών της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ” στο λόφο του Περάματος Έβρου.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν το λόφο του Περάματος στον Έβρο. Διαπιστώθηκαν για μια ακόμα φορά σωρεία παράνομων επεμβάσεων σε όλη την έκταση της περιοχής από την εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ”.

Επιπλέον όμως, επί τόπου και κατά το χρόνο της επίσκεψής, διαπιστώθηκαν  εργασίες από δύο μηχανήματα βαρέως τύπου, τα οποία διάνοιγαν παράνομα καινούριο δρόμο μέσα σε δασική έκταση καταπατώντας δέντρα μαύρης Πεύκης, πουρνάρια και θάμνους.

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία για να πιστοποιήσει την παράβαση. Μέχρι να φτάσει στο σημείο η δύναμη της Αστυνομίας, οι δυο χειριστές αποχώρησαν από την περιοχή και αφού μετέφεραν τα μηχανήματά τους εντός του περιφραγμένου χώρου των εγκαταστάσεων της εταιρείας, εξαφανίστηκαν προφανώς για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Έβρου, στο Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης καταγγελία και όπως διαβεβαιώθηκε από τις παραπάνω υπηρεσίες ξεκίνησε άμεσα η διερεύνηση του θέματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ” δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, παρεμβαίνοντας στην περιοχή σαν να είναι «τσιφλίκι» της. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει παραπληροφορώντας για την υποτιθέμενη περιβαλλοντική της ευαισθησία, ενώ αποδεικνύει στην πράξη οτι παρεμβαίνει βάναυσα στο περιβάλλον, καταπατώντας τους νόμους.

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν την ίδια πορεία. Ενώ έχουν λάβει άδεια μόνο για ερευνητικές γεωτρήσεις, αυτοί έχουν αποψιλώσει σε μεγάλο βαθμό το λόφο του Περάματος και συνεχίζεται καθημερινά η καταστροφή από παρεμβάσεις τους, αδιαφορώντας για τους νόμους.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιβάλουν τις νόμιμες κυρώσεις στους καταπατητές. Επίσης καλούμε σε εγρήγορση τους συμπολίτες μας, για να αποτρέψουμε τη λεηλασία που ήδη άρχισαν οι εταιρείες στον τόπο μας.