πάμε μπροστά

Τετάρτη

6

Φεβρουάριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της 6/2/2013 ζωντανά!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτικό Συμβούλιο, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη

Από εδώ θα ενημερώνεστε ζωντανά, μέσω live blogging, για τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 6/2/2013. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:00.

Σε περίπτωση προβλήματος της σύνδεσης στο Internet, θα ανέβει μέρος των ανεπίσημων πρακτικών μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν.
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com

18.14

Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης

18.19

Ξεκινά η συνεδρίαση.

18.22

Έκτακτα Θέματα

Εγκρίνονται ομόφωνα 4 θέματα του κ. Γιαννέλου

Διαγραφή προστίμου αυθαιρέτου από τον κ. Ουζουνίδη, υπογεγραμμένο από την κ. Παρουσίδου και την κ. Μπρίκα.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

18.24

‘Εκτακτο θέμα:

Ο κ. Γερακόπουλος εισηγείται έκδοση εγγυητικής 28.000 ευρώ για καλή εκτέλεση της σύνδεσης κολυμβητηρίου με το φυσικό αέριο, τη ζητά η ΔΕΠΑ.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Έκτακτο θέμα:

Ταφή απόρου συνδημότη.
Ψηφίζεται ομόφωνα

18.39

Έκτακτο θέμα:

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρεται στην προ 5 ημερών καταστροφή τάφων από ψυχοπαθή συνδημότη μας. Το κόστος αποκατάστασης είναι γύρω στα 12.000 ευρώ, για 31 τάφους.
Προτείνει να αναλάβει ο δήμος το κόστος. Μπορεί να γίνει με πρόχειρο διαγωνισμό ή να προσκληθούν όλοι όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο και να μοιραστεί η δουλειά μεταξύ τους. Θα σκεφτεί ο δήμαρχος τη λύση φύλαξης των νεκροταφείων από εταιρεία security
μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Έκτακτο θέμα:

Ο κ. δήμαρχος αναφέρεται σε ένα μέτρο χρηματοδότησης που κλείνει στις 18/2 και που του το παρουσίασε μία εταιρεία.

Αφορά σε πρόσληψη 36 ατόμων για 23 μήνες, ήτοι 10 άτομα στο κοινωνικό παντοπωλείο, 3 άτομα στο κοινωνικό φαρμακείο, 3 άτομα στο δημοτικό λαχανόκηπο, 14 άτομα στην παροχή συσσιτίων, γραφείο διαμεσολάβησης 2 άτομα.
Το ποσό που θα εισπραχθεί είναι 1.250.000 ευρώ, ο δήμος δεν πληρώνει τίποτε, θα γίνουν προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
 Η ΜΚΟ λέγεται Ξένιος Ζευς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι θα ασφαλιστούν ιατροφαρμακευτικά οι εργαζόμενοι, όχι συνταξιοδοτικά, δεν θα πάρουν ταμείο ανεργίας μετά. Ένα αντίθετος με τις μερικής απασχόλησης και μερικής χρονικής διάρκειας θέσεις και με την ανασφάλιστη εργασία. Είναι μία ανάσα στους άνεργους αλλά είναι υπέρ των σταθερών, μόνιμων θέσεων εργασίας. Δεν θέλουν συνεργασία με ΜΚΟ.

Ο κ. Λαμπάκης ρωτά αν είναι υπέρ ή όχι να προσληφθούν 36 άτομα με το σύστημα αυτό.

Ο κ. Δευτεραίος απαντά ότι με το σύστημα αυτό είναι αντίθετοι.

Ο κ. Κατσαντούρας ρωτά αν η συμμετοχή θα είναι με τη μορφή της αναπτυξιακής σύμπραξης, με ποια μορφή θα συμμετάσχουμε ως δήμος. Στο παρελθόν πήραμε και άλλες αποφάσεις και αυτό γίνεται μία αναπτυξιακή σύμπραξη. Αν είναι με αυτή τη μορφή η συνεργασία, το πρόγραμμα έχει ανοίξει από πέρσι τον Μάρτιο.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι θα το διερευνήσει αν το πρόγραμμα τρέχει από πέρσι το Μάρτιο. Το αντελήφθηκε χθες από εκπρόσωπο της ΜΚΟ που τον επισκέφθηκε στο γραφείο.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία.

18.40

Έχουμε μία ερώτηση του κ. Λασκαράκη που ζητά για τα έργα με αυτεπιστασία κάποια στοιχεία.

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι το ερώτημα ήρθε χθες το μεσημέρι, μέχρι το επόμενο ΔΣ θα υπάρχουν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

18.42

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι το Σπίτι της Αντουανέτας έχει προσκαλέσει γαλλόφωνη χορωδία 30 ατόμων στις 23/2/2013 στο δημοτικό θέατρο. Ζητούν ένα λεωφορείο του δήμου να πάει να φέρει τη χορωδία από τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τον επίτροπό.

Μετά από ερώτηση του δημάρχου, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Ντούμπας, που είναι παρών μαζί με άλλους μετόχους του ΚΤΕΛ στη συνεδρίαση, λέει πως θα το κάνει δώρο στο δήμο επειδή ο δήμος τους προσέχει :-)

18.44

Αιτήματα:

Ο κ. Γερακόπουλος μιλά για αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάκρης που θα επισκευάσει κάποια σημεία της Μάκρης που έχουν πολιτιστική/τουριστική σημασία με δικά τους έξοδα, ζητά τη βοήθεια του δήμου στα γραφειοκρατικά θέματα (τεχνική υποστήριξη, διαδικασίες)

Ψηφίζεται ομόφωνα

18.54

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι τα αστικά ζητούν άδεια τοποθέτησης μηχανήματος έκδοσης εισιτηρίων στο εργατικό κέντρο.

Αίτηση Δορίσκου για 1000 ευρώ για το έθιμο του Αράπη.

Αίτηση από Άβαντα για Αγ. Χαράλαμπο 1000 ευρώ

Αίτηση Τμήματος Σκάκι, ζητά 900 ευρώ για βραβεία, μετάλλια για περιφερειακό πρωτάθλημα ΑΜΘ.  Προτείνεται το ποσό 500 ευρώ.

Ο σύνδεσμος πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου ζητά 500 ευρώ για ενίσχυση του συλλόγου (για τροποποίηση καταστατικού – νομικά έξοδα)

Ο ΟΦΘΑ και ο Νηρέας ζητούν 5.000 ευρώ για πετρέλαιο στο κολυμβητήριο.

Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι θα πρέπει αυτές οι αιτήσεις να μοιράζονται σε μορφή εισήγησης και στους συμβούλους (σ.τ.σ. το αίτημα αυτό είναι πάγιο από το παρελθόν αλλά ο κ. Ξανθόπουλος δεν παρουσίασε ποτέ εισήγηση για τα αιτήματα των συλλόγων ούτε μοίρασε τις επιστολές με τις οποίες αιτούνται τις ενισχύσεις και αναλύουν τους λόγους για τους οποίους το κάνουν. Ελπίζουμε ο κ. Γερακόπουλος να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να μοιράζει αναλυτικές εισηγήσεις).

Ο κ. Μπίκος λέει ότι αν ξεκινήσουμε να δίνουμε χρήματα για μετάλλια στους συλλόγους θα έχουμε πρόβλημα.

Ο κ. Λασκαράκης προσφέρεται να δημοσιεύσει δωρεάν το καταστατικό του συλλόγου προπονητών στην εφημερίδα Γνώμη.

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά ξανά να μοιράζονται τα αιτήματα στους συμβούλους.

Κατά η λαϊκή συσπείρωση, η παράταξη ραπτόπουλου, ο κ. Λασκαράκης και ο κ. Δημητριάδης της παράταξης Γρηγοριάδη.

18.58

Αρχίζει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Γρηγοριάδης ζητά να αποσυρθεί το θέμα του ΚΤΕΛ με πρόταση όλης της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δήμαρχος ζητά να εισηγηθεί επί του θέματος.

Θέμα 2: Προσδιορισμός Χώρου για την Δημιουργία Σταθμού ΚΤΕΛ (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Ο κ. Δήμαρχος διαβάζει την εισήγησή του που μοιράστηκε στους συμβούλους. Αναφέρεται ειδικότερα στο γεγονός ότι από Μάη ως Σεπτέμβρη περνά ο νομός όλος από τη δυτική πλευρά της πόλης, στο γεγονός ότι επιστημονικά το ΚΤΕΛ πρέπει να είναι κοντά σε όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει το σχέδιο ένταξης της Χιλής

19.07

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι περίμενε να αξιολογηθούν οι προτάσεις που ακούστηκαν στο περασμένο ΔΣ από τις υπηρεσίες του δήμου. Ρώτησε αν είναι παρών ο κ. Μαστορόπουλος (ο οποίος απουσιάζει). Υπάρχει κίνδυνος αν η απόφαση δε στηρίζεται στη νομιμότητα να βρεθούν κατηγορούμενοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για διαφυγόντα κέρδη από το ΚΤΕΛ. Ρωτά πόσο χρειάζεται για τροποποίηση του ΓΠΣ στα βόρεια. Ρωτά αν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι εξασφαλισμένοι νομικά έναντι του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι το ΓΠΣ μπορεί να αλλάξει τοπικά μόνο με απόφαση της περιφέρειας. Είναι απόλυτα νομικά εξασφαλισμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έναντι του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του μικρού περιφερειακού.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά ότι έχει γίνει η δημοπράτηση, έχουμε ανάδοχο και σε 2 μήνες ξεκινάει εργασίες.

19.13

Ο κ. Λαμπάκης λέει για το μεγάλο περιφερειακό ότι στο επόμενο ΔΣ θα φανεί τι ενέργειες έγιναν για την προώθησή του. Για το ΚΤΕΛ ζητά να επιλέξει αυτό την καλύτερη λύση ανατολικά ή βόρεια της πόλης και ο δήμος θα βοηθήσει στην αξιολόγηση των λύσεων και τις απαραίτητες μελέτες.

Ο κ. Γρηγοριάδης ζητά να κοστολογηθούν και χρονικά όλες αυτές οι λύσεις. Εμείς διευρύνουμε το χώρο επιλογής του ΚΤΕΛ. Ρωτά πού είναι το σημείο που χαρακτηρίζεται για ΚΤΕΛ στου Ζήση.

Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι είναι στα 20 στρέμματα του δήμου, κοντά στην πύλη του στρατοπέδου. Μπορεί αυτό να δοθεί με ανταλλαγή στο ΚΤΕΛ με ίσης αξίας οικόπεδο. Δεν μπορεί να χαριστεί από το δήμο σε μία ιδιωτική εταιρεία χώρος, θα απορριφθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Ο κ. Γρηγοριάδης ζητά μέχρι να εξευρεθεί λύση για τη δημιουργία σταθμού, να απαγορευθεί η στάθμευση απέναντι από το ΚΤΕΛ για να αποσυμφορηθεί ο χώρος. Να επιτρέπεται μόνο η στάση για φόρτωση/εκφόρτωση επιβατών και δεμάτων.

19.19

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά την αναβολή λήψης απόφασης, όπως συμφώνησε όλη η αντιπολίτευση. Ο κ. Κογιομτζής έκανε μία έρευνα στο οικόπεδο του ΚΕΓΕ, υπάρχει η αμφιβολία για την απόσταση από δεξαμενές πετρελαίου. Καλό είναι να βρεθεί μία καλή λύση για όλους. Η αντιπολίτευση ζητά τη νομική κάλυψη από τη νομική υπηρεσία του δήμου, όχι από τον κ. δήμαρχο, ώστε να μην ανησυχούν για το τι θα γίνει στο μέλλον σε περίπτωση μήνυσης για διαφυγόντα κέρδη από το ΚΤΕΛ.
Περίμενε να είναι παρών ο κ. Μαστορόπουλος για να μας πει αν έγινε περαιτέρω διερεύνηση των ενδεδειγμένων λύσεων. Συμφωνεί να μην επιτρέπεται το παρκάρισμα απέναντι από το ΚΤΕΛ στη Βενιζέλου. Να γίνει επιτροπή που θα δει τα ζητήματα από μηδενική βάση.

Ο κ. Δήμαρχος ρωτά τι θα κερδίσουμε αν αναβάλλουμε την απόφαση σήμερα. Με τη σημερινή μας απόφαση θα μπορούν να πάνε όπου θέλουν ανατολικά και βόρεια. Ρωτά τον κ. Ραπτόπουλο ποιά είναι η θέση του για τα δυτικά της πόλης.

19.25

Ο κ. Ραπτόπουλος απαντά ότι η θέση δυτικά έχει απορριφθεί πολιτικά από όλο το ΔΣ πλην των κ.κ. Τερζή και Κοζάρη. Πρέπει να γίνει μία καλύτερη συνεννόηση.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι η Υπηρεσία αναφέρει αναλυτικά την εκτίμησή της για τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται για κάθε πιθανή λύση στο φυλλάδιο που μοιράστηκε σε περασμένο ΔΣ.

Ο κ. Ντούμπας, πρόεδρος του ΚΤΕΛ, διαμαρτύρεται γιατί έχει άδεια κόμβου συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικής μελέτης στα δυτικά της πόλης. Θα έρθει στο δήμο να καταθέσει αίτηση για χορήγηση αδείας. Αν θέλει ο δήμος μετά ας τον κόψει αν είναι παράνομος.

Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι δεν θα επαναληφθεί η συνεδρίαση της προηγούμενης φοράς. Η μετακίνηση δυτικά δε θα γίνει γιατί δε συμφέρει την πόλη.

19.28

Ο κ. Ντούμπας λέει ότι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να γίνει ΚΤΕΛ είναι στις αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι, πρόταση που όμως την έχει αποσύρει ο δήμαρχος.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι δεν αποσύρει καμία πρόταση, βόρεια και ανατολικά δέχεται προτάσεις. Αποκλείει τη δυτική πλευρά.

Ο κ. Αγγλιάς ρωτά αν το ΚΤΕΛ επιμένει για δυτικά.

Ο κ. Ντούμπας λέει ότι είναι θετικοί για το ΚΕΓΕ (που δεν γίνεται λόγω Σεβέζο), στις αποθήκες ΟΣΕ (που απέσυρε την πρόταση ο δήμαρχος) και δυτικά. Θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Θα πάει ακόμα και για διαφυγόντα κέρδη.

19.31

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης, και είναι υπέρ μόνο για τη βόρεια πλευρά της πόλης. Στα δυτικά αποκλείεται. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε σχέση με τις αγορές των δύο χώρων του ΚΤΕΛ ανατολικά και δυτικά της πόλης. Ρωτώντας πολεοδόμους αριστερής τοποθέτησης, στις χρήσεις τουριστικής γης συμπεριλαμβάνεται και το ΚΤΕΛ. Δεν φοβάται τις νομικές ευθύνες, παίρνει πολιτική απόφαση για όχι δυτικά, ναι βόρεια και ίσως ανατολικά (εφόσον βρεθεί χώρος χωρίς πρόβλημα με τη Σεβέζο).

19.37

Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι το ΔΣ πρέπει να χωροθετήσει θετικά και όχι αρνητικά πού πρέπει να πάει το ΚΤΕΛ. Απορεί πώς δεν είναι εδώ οι δύο πολεοδόμοι του δήμου, κ.κ. Μαστορόπουλος και Πορτοκαλίδης, να υπογράψουν μία εισήγηση. Δεν μπορεί να έχουμε εισήγηση του κ. Δημάρχου για αυτό το θέμα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να υπάρξει συναίνεση.

Ο ίδιος έκανε μία βαθμολόγηση με κάποια κριτήρια, βάσει της οποίας ο χώρος της ΚΥΔΕΠ πήρε 89 βαθμούς με άριστα το 100, ενώ 59/100 η λύση του Ζήση.
Δε νοείται να υπάρχει σταθμός ΚΤΕΛ εκτός θάλασσας σε μία παραθαλάσσια πόλη. Να απεμπλακούμε σαν δημοτικό συμβούλιο από αυτή την υπόθεση. Να συνεχιστεί η αξιολόγηση των 5-6 θέσεων. Να συσταθεί επιστημονική επιτροπή πολεοδόμων, εκπροσώπου ΤΕΕ, να δούνε τις λύσεις και να κάνουν μία εισήγηση δίκαια για όλους. Μετά το ΔΣ να πει την απόφασή του επί του θέματος και στο τέλος ΚΤΕΛ και το ΔΣ μαζί να δώσουν αγώνα για την υλοποίηση της πρότασης.
Δεν αποκλείει ούτε τη λύση δυτικά της πόλης.
Μέχρι τότε να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ΚΤΕΛ

19.45

Ο κ. Βαμβακερός προτείνει το ΚΤΕΛ να είναι ανατολικά ή βόρεια της πόλης (συμφωνεί με την πρόταση του δημάρχου).

Ο κ. Κογιομτζής λέει ότι ασχολήθηκε με την περιοχή του ΚΕΓΕ που είναι πιο ελκυστική στο ΚΤΕΛ από τη λύση που προτείνει η παράταξή του βόρεια. Άκουσε από πολλούς ότι το ΖΗΣΗ δεν θα περάσει ποτέ στο δήμο γιατί θα πάει τελικά στο ΤΑΙΠΕΔ. Στο ΚΕΓΕ συμπεριλαμβάνονται 16 στρ. χαρακτηρισμένα ως εκπαίδευση που ανήκουν στο δήμο. Αν γίνει ανταλλαγή εκεί πρέπει να υπάρξει με χώρο άλλο που θα δοθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η απόσταση για Σεβέζο δεν είναι στάνταρ πόσο ισχύει για ν περιοχή εκεί, άλλοι υπηρεσιακοί λένε 1000 μέτρα και άλλοι 800. Προτείνει να γίνει επιτροπή από υπηρεσιακούς δήμου και περιφέρειας, επιστήμονες και να εξεταστούν μία μία οι προτεινόμενες λύσεις. Πολιτικά συμφωνεί για ανατολικά ή βόρεια, αλλά πρέπει να το δουν με επιστήμονες. Οι επιστήμονες του ΚΤΕΛ λένε ότι δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης χρονοβόρα για την περιοχή δυτικά, ενώ ο δήμος λέει άλλα. Πρέπει υπεύθυνα και με υπογραφές να δούμε που βρισκόμαστε.

19.47

Ο κ. Τερζής λέει ότι στο προηγούμενο ΔΣ ψήφισαν κατά της λύσης δυτικά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του ίδιου και του κ. Κοζάρη. Πιστεύει ότι το ΚΤΕΛ πρέπει να περνάει μέσα από την πόλη και να κατεβαίνουν οι επιβάτες μέσα στην πόλη.

Ο κ. Δημητριάδης λέει ότι ο Γαλλικός Σταθμός του ΟΣΕ μπορεί να διευκολύνει για λύση στη χωροθέτηση του ΚΤΕΛ.

19.57

Ο κ. Λαμπάκης επιμένει να διευρυνθεί σήμερα η δυνατότητα του ΚΤΕΛ να αποφασίσει, δεν θέλει την αναβολή της απόφασης και την απόσυρση του θέματος. Δεν πλήττεται το δικαίωμα των λεωφορειούχων ούτε των δημοτών.
Αν το ΔΣ προτείνει συγκεκριμένη θέση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί τελικά τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι υπεύθυνοι για καθυστέρηση εξεύρεσης λύσης. Με την σημερινή απόφαση όμως το ΔΣ δείχνει ότι έχει την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε λύση. Η αναβλητικότητα είναι κακός σύμβουλος που μας έφτασε εδώ.

Θυμίζει ότι η αγοραπωλησία του ΚΤΕΛ έγινε 4 μήνες μετά την απόφαση του ΔΣ που απέκλειε λύση χωροθέτησης του ΚΤΕΛ στα δυτικά της πόλης. Το Φεβρουάριο του 2009 είπε όχι το ΔΣ, τον Ιούνιο του 2009 αγοράστηκε το οικόπεδο στα δυτικά από το ΚΤΕΛ. Πολιτικά και επιστημονικά είναι αποφασισμένο ότι δεν μπορεί να πάει δυτικά το ΚΤΕΛ.
Οι ενστάσεις του ΚΤΕΛ για το σχέδιο πόλης στη Χιλή έχουν ήδη απορριφθεί, αν επιλέξουμε να πάει δυτικά όμως θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή.
Εφόσον κάποιος δημοτικός σύμβουλος διαφωνεί με όλα τα σημεία που παρουσιάζει στη σημερινή εισήγησή του κατά της θέσης στα δυτικά της πόλης, ας το πει και ας ψηφίσει μαζί με τον κ. Τερζή υπέρ της λύσης δυτικά.

19.59

Ο κ. Λαμπάκης συμπληρώνει ότι μόλις συμφωνήσει το ΚΤΕΛ και η υπηρεσιακοί σε πρόταση στα βόρεια και ανατολικά της πόλης, μπορεί μετά το ΔΣ να προωθήσει τη συγκεκριμένη λύση με τροποποίηση του ΓΠΣ τοπικά με άδεια από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

20.02

Ο κ. Ραπτόπουλος ζητά πεντάλεπτη διακοπή για να αποφασίσουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης τη στάση τους.

Διακόπτεται η συνεδρίαση.

20.17

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι πρώτον δε θα δεχθεί να συζητηθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα χωρίς τους υπηρεσιακούς παράγοντες (πολεοδόμους και νομική υπηρεσία του δήμου).
Δεύτερον, δικαιώνεται η πρόταση της αντιπολίτευσης, θα υπερψηφίσουν την πρόταση του δημάρχου αλλά θα ξαναχρειαστεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Συμφωνούν να διερευνηθεί ο χώρος ανατολικά και βόρεια.

Ο κ. Λασκαράκης λέει ότι πάντα υποστήριζε το χώρο πίσω από τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ.

Τίθεται σε ψηφοφορία. Υπέρ της εισήγησης του δημάρχου όλοι πλην του κ. Τερζή.

20.28

Θέμα 3: Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης Προυπολογισμού του Δήμου οικ. έτος 2013 (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι πρέπει να προστεθούν 4-5 περιπτώσεις που ήρθαν το τελευταίο διήμερο.

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι η πρώτη αναμόρφωση ήρθε πολύ σύντομα και πολύ μεγάλη σε όγκο, επειδή έγινε πρόχειρα ο προϋπολογισμός του 2013. Γι’ αυτό το λόγο θα καταψηφίσουν.

Ο κ. Ραπτόπουλος καταψηφίζει γιατί είναι μη υλοποιήσιμος.

Ο κ. Δευτεραίος ψηφίζει λευκό για την αναμόρφωση, αφού είναι μεν απαραίτητο εργαλείο αλλά έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντά ότι είναι και υλοποιήσιμος και έρχεται τόσο νωρίς γιατί έχουμε τελικά νούμερα που δεν υπήρχαν κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού.

Ο κ. Λασκαράκης ρωτά για το πλοίο αν έχουμε νεώτερο, υπάρχει ποσό 16.000 ευρώ, το ίδιο και για ποσό 20.000 ευρώ για το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας που έχει πια ολοκληρωθεί. Ακόμα χαίρεται για το γεγονός ότι εισακούστηκε και υπάρχει ποσό για το ΓΠΣ.

Ο κ. Γκότσης λέει ότι υπάρχει ποσό για την προμήθεια λυόμενων αιθουσών για το Λύκειο Φερών, καθώς και μελέτη για νέο νεκροταφείο στις Φέρες για 130 τάφους.

(απολαμβάνουμε κοκορομαχία του κ. Γκότση με τον κ. Γρηγοριάδη, χωρίς λόγο…)

20.32

Ο κ. Ραπτόπουλος, παίρνει το λόγο γιατί ήταν απών και ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο πρόσωπό του. Ο ίδιος είναι υπερήφανος για την καταγωγή του, ζητά από τον κ. Γκότση να είναι ευγενής απέναντί του και να του επιτρέπει να αισθάνεται όπως νομίζει αυτός. Θα τον στηρίξει για ότι είναι υπέρ των Φερών.

Ο κ. Γκότσης λέει ότι δεν ψηφίζει ο κ. Ραπτόπουλος ούτε για τα λυόμενα.

Ο κ. Κογιομτζής λέει ότι και τα θέματα προνοιακών επιδομάτων είναι στον προϋπολογισμό, δε σημαίνει ότι δεν συμφωνούν με αυτά όταν η αντιπολίτευση καταψηφίζει τον προϋπολογισμό.

(παρακολουθούμε νέα κοκορομαχία κ.κ. Γκότση-Ραπτόπουλου… Για το ποιος είναι πιο απών από τα προβλήματα των Φερών…)

20.37

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι είναι αυτονόητη η αναμόρφωση, ήρθαν πολλά στοιχεία στο τέλος του έτους που ήταν αδύνατον να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2013.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι έγινε τιτάνιος αγώνας από τον κ. Ξανθόπουλο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, είναι αναγκαίο να γίνονται αυτές οι αναμορφώσεις. Και η αντιπολίτευση το ίδιο θα έκανε. Το ΓΠΣ έχει όντως μπει με 200.000 ευρώ γιατί θα δημοπρατηθεί φέτος. Οι δύο νομικοί σύμβουλοι που πήραν τα 6.000, έχουν μαζέψει και άλλο υλικό από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή και είναι έτοιμη η αίτηση ακυρώσεως στο συμβούλιο επικρατείας για τα χρυσωρυχεία.

20.39

Για τις παράνομες διανοίξεις δρόμων από τα Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ ενημέρωσε το ΔΣ ο κ. Λαμπάκης. Ενημέρωσε προσωπικά τον αντιεισαγγελέα για το θέμα και θα δράσει άμεσα.

Ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, λευκό από τη Λαϊκή Συσπείρωση και κατά η αντιπολίτευση.

20.39

Θέμα 4: Διαγραφή οφειλών από βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος  Χρήστος)

Θέμα 5: Διαγραφή οφειλών από βεβαιωτικούς Χρηματικούς Καταλόγους, λόγω παραβάσεων Κ.Ο.Κ. (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά αν είναι όλα νόμιμα, ο κ. Γερακόπουλος το επιβεβαιώνει.

Ψηφίζεται ομόφωνα

20.43

Θέμα 6: Έγκριση έκδοσης χρηματικού εντάλματος πληρωμής δικαιούχων έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Α’ κοινωνικών βοηθειών (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 7: Τροποποίηση της 58/2012 Α.Δ.Σ περί «Ορισμού μέλους Δημοτικού Συμβουλίου ως αναπληρωτή του Προεδρεύοντος Δημάρχου στην Τριμελή Επιτροπή χορήγησης παραγωγικών βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λαϊκής Αγοράς» (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 8: Έγκριση πρακτικών συγκρότησης επιτροπής παραλαβής προμηθειών, μετά από κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών. (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ψηφίζεται ομόφωνα, απών ο κ. Ραπτόπουλος.

Θέμα 9: Ανάδειξη, με κλήρωση, μελών Δ.Σ
α) στην επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης διαγωνισμών, για υπηρεσίες, του Π.Δ 28/80
β) στην επιτροπή καλής εκτέλεσης του 28/80. (Εισηγητής: Γερακόπουλος Χρήστος)

Κληρώνονται οι κ.κ Μπίκος, Σεραφειμίδης ως τακτικά μέλη και οι κ.κ. Θυμιανίδης και Κογιομτζής αναπληρωματικοί.

Θέμα 10: Έγκριση διενέργειας προμηθειών 2013 (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

20.47

Θέμα 11: Λήψη απόφασης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για παραχώρηση από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ(ΕΤ.Α.Δ. ΑΕ) του ΟΤ594Β για ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Θέμα 12: Εξέταση αίτησης για χορήγηση παράτασης ανοικοδόμησης , σύμφωνα με την παρ 3 του  άρθρου 284 του Ν.3852/2010 ( Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ζητάμε να πάρουμε έγκριση παραχώρησης κυριότητας ή χρήσης για 20 χρόνια του χώρου δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 13: Έγκριση έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης για λήψη πιστοποιητικών του Δήμου από τα υποθηκοφυλακεία  (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 14: Κοινοποίηση Πρακτικού διεξαγωγής ελέγχου στη Λαϊκή Αγορά Αλεξανδρούπολης (Εισηγητής: κ. Χαρταμπάς Κωνσταντίνος)

Το πρόστιμο το όρισε η επιτροπή, το ΔΣ καθορίζει το ύψος του προστίμου.

Ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά αν έχουν το δικαίωμα άρνησης του προστίμου.

Ο κ. Χαρταμπάς απαντά ότι το πόρισμα της επιτροπής στέλνεται στο ΔΣ, που καθορίζει το πρόστιμο από 300 ως 20.000 ευρώ. Μετά από καταγγελία έγινε έλεγχος σε παραγωγό που είχε στον πάγκο και στο φορτηγό εμπόρευμα τρίτου το οποίο πωλούσε στη λαϊκή.

Ψηφίζεται ομόφωνα το ελάχιστο πρόστιμο 300 ευρώ.

20.51

Θέμα 15: Ανανέωση Άδειες Πλανόδιου Εμπορίου για πώληση Ψαριών και Θαλασσινών της ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, κατοίκου Αλεξανδρούπολης (Εισηγητής: κ. Χαρταμπάς Κωνσταντίνος )

Ο κ. Χαρταμπάς λέει ότι η άδεια δόθηκε υπό τη μη προϋπόθεση της δυνατότητας οδήγησης της κατόχου της άδειας.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 16: Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου που θα χορηγηθούν το 2013 ( Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι ο νόμος καθορίζει τις ελάχιστες αποστάσεις από εμπορικά καταστήματα. Προκύπτουν νέες 7 θέσεις συν τις παλιές νόμιμες θέσεις. Έχουμε 25 αιτήσεις με 2 από Καβάλα και Αργολίδα.
Αποφασίζεται για 23 θέσεις, από τις οποίες οι 7 είναι νέες.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 17: 
Κατανομή πιστώσεων για κάλυψη δαπανών θέρμανσης , Β΄ Δόση 2013, σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ν. Έβρου (Εισηγητής: Γερακόπουλος Χρήστος)

Το θέμα δεν έχει εισήγηση, το ποσό που ήρθε αυτή την φορά 136.000 ευρώ αυτή τη φορά (η πρώτη δόση ήταν 104.000 ευρώ)

Τα περισσότερα σχολεία έχουν χρήματα και πετρέλαιο λόγω του καλού καιρού.

Ψηφίζεται ομόφωνα

21.00

Θέμα 18: Διερεύνηση δυνατότητας πρόσληψης 4 υπαλλήλων της ΔΕΠΕΑ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης από το εφετείο Θράκης (Εισηγητής: κ.Δήμαρχος)

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι πιστεύει πως όλοι οι σύμβουλοι θέλουν να προσληφθούν οι 4 αυτοί
άνθρωποι.
Υπάρχει απόφαση εφετείου που τους προσδιορίζουν ως αορίστου χρόνου. Όμως στις 31/12/2005 οι 4 αυτοί δεν ήταν εργαζόμενοι. Η ΔΕΠΕΑ λύθηκε ως εταιρεία στις 31/12/2004. Επίσης η μεταφορά τους στο δήμο έπρεπε να γίνει μέχρι τις 31/12/2010, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Αγγλιάς προτείνει να δοθεί αναβολή για να δουν τι γίνεται με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι εδώ και 3 μήνες γίνεται προσπάθεια με τη δικηγόρο των 4 υπαλλήλων και τους νομικούς του δήμου. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η μεταφορά τους έπρεπε να είχε γίνει μέχρι την 31/12/2010. Το άλλο, πιθανά, να μπορεί να προσπεραστεί αφού η ΔΕΠΕΑ λειτουργούσε, ως επιχείρηση, υπό εκκαθάριση.

Το θέμα αποσύρεται για το επόμενο ΔΣ.

Θέμα 19: Διαγραφή προστίμου αυθαίρετης κατασκευής ιδιοκτησίας κ. Κουρτίδη Δημητρίου (Εισηγητής: κ. Ουζουνίδης Γεώργιος)

Ψηφίζεται ομόφωνα, αφού έχει νομιμοποιηθεί.

Ο κ. Κολχούρης ρωτά γιατί δεν έχει υπογραφή υπηρεσιακού.
Ο κ. Ουζουνίδης απαντά ότι υπάρχει στο πρωτότυπο, όχι στις φωτοτυπίες

21.03

Θέμα 20: Έγκριση 2ου ΑΠΕ – Ισοζυγίου με μερική χρήση απροβλέπτων του έργου: «Κατασκευή νηπιαγωγείου Παλαγίας». (Εισηγ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 21: Έγκριση παραλαβής της μελέτης: «Η/Μ Μελέτη Εγκαταστάσεων Περιφερειακού Ιατρείου Φερών». (Εισηγ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Ο κ. Δήμαρχος ευχαριστεί δημόσια τον κ. Καναρίδη και τη υπηρεσία για την ένταξη του περιφερειακού ιατρείου Φερών, ενημερώθηκε πριν λίγο από τον περιφερειάρχη ότι εντάσσεται το έργο.

21.05

Θέμα 22: 
 Έγκριση 1ου ΑΠΕ – Ισοζυγίου του έργου: «Καθαρισμός ρεμάτων Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης». (Εισηγ. Παπαντωνίου Ιωάννης)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 23: Έγκριση και παραλαβή μελετών των έργων του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων του Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης. (Εισηγ. Παπαντωνίου Ιωάννης)

Λευκό από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Θέμα 24: Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για το έργο: «Κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) ανατολικού τομέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» (Εισηγ. Παπαντωνίου Ιωάννης)

Καταψηφίζει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέμα 25: Έγκριση χορήγησης παράτασης του έργου: «Κατασκευή έργου υποδομής για την Βιοκαλλιέργεια» (Εισηγ. Παπαντωνίου Ιωάννης)

Ψηφίζεται με κατά την αντιπολίτευση, λευκό τη Λαϊκή Συσπείρωση.

21.09

Θέμα 26: Έγκριση δαπανών επεκτάσεων και βελτιώσεων δικτύου ηλεκτροφωτισμού. (Εισηγ. Παπαντωνίου Ιωάννης)

Ο κ. Γαλάνης ρωτά αν ο δήμος βάζει προδιαγραφές.

Ο κ. Παπαντωνίου απαντά ότι οι προδιαγραφές είναι της ΔΕΗ.

Ο κ. Αγγλιάς λέει ότι τις βάζει η ΔΕΗ και μας στέλνει το λογαριασμό.

Ο κ. Φαλέκας απαντά, ως γνώστης θεμάτων της ΔΕΗ, ότι δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα η ΔΕΗ βάζει τα παλιά φωτιστικά και έρχονται οι δήμοι και τα αλλάζουν με LED.

Θέμα 27: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση φράγματος Αμφιτρίτης». (Εισηγ. Αδαμάκης Φώτιος)

Θέμα 28: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Περίφραξη χώρου ΧΑΔΑ». (Εισηγ. Αδαμάκης Φώτιος)

Θέμα 29: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Επέκταση περίφραξης νεκροταφείου και διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου Αισύμης». (Εισηγ. Αδαμάκης Φώτιος)

Θέμα 30: Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση κέντρου οικισμού Αισύμης». (Εισηγ. Αδαμάκης Φώτιος)

Ο κ. Κατσαντούρας ψηφίζει λευκό στα 27 & 28 επειδή δεν έχει πάρει απάντηση ως τώρα για το τι γίνεται με τις παραλαβές των έργων με απευθείας αναθέσεις της περασμένης δημοτικής αρχής.

Τα ίδια καταψηφίζει και ο κ. Λασκαράκης.

Θέμα 31: Τροποποίηση Χρήσης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αετοχωρίου σε συνέχεια της 755/2012 Απόφασης του Δ.Σ ( Εισηγητής : Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Ο κ. Λαμπάκης απαντά στον κ. Κατσαντούρα ότι το μέτρο για τις 16 θέσεις εργασίας, άνοιξε ως μέτρο τον περασμένο Δεκέμβριο (συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα στην αρχή του δημοτικού συμβουλίου)

21.22

Θέμα 35: Παράταση χρόνου παράδοσης του υποέργου πράξης με τίτλο « ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ» κωδ. ΟΠΣ 365279» ( Εισηγητής: κ. Ζιώγας Χρήστος)

Ο κ. Γαλάνης ρωτά αν πρέπει να μειωθεί η παράταση για να είναι έτοιμες οι παιδικές χαρές το καλοκαίρι.
Ο κ. Ζιώγας λέει ότι καθυστερούν τα κατασκευαστικά, μετά θα μπει ο εξοπλισμός.
Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 36: Τροποίηση ΟΣΑΑ για να συμπεριλάβει το έργο “Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς” ( Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

Ο κ. δήμαρχος λέει ότι είναι έτοιμη η πολεοδομική άδεια και η περιβαλλοντική μελέτη. Οπότε σύντομα μπορεί να γίνει η δημοπράτηση του έργου του Καταφυγίου Αδεσπότων. (Γίνεται δηλαδή προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση).

Ο προϋπολογισμός, θύμισε ο κ. Κατσαντούρας, στην οικονομική επιτροπή είχε ύψος 650.000 ευρώ.

Ο κ. Δήμαρχος απαντά ότι με την έκπτωση θα πάμε στα 350.000 ευρώ.

Θέμα 31: Τροποποίηση Χρήσης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αετοχωρίου σε συνέχεια της 755/2012 Απόφασης του Δ.Σ ( Εισηγητής : Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Θέμα 32: Παραλαβή της μελέτης «Διόρθωση πράξης εφαρμογής περιοχών που εφάπτονται στο ανατολικό τμήμα του περιφερειακού δρόμου» (Εισηγητής: κ. Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Θέμα 33: Παραλαβή του σταδίου της Κτηματογράφησης της μελέτης «Κτηματογράφηση Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής της Παλαγίας, οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων του Δήμου Αλεξανδρούπολης» (Εισηγητής: κ. Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Ψηφίζονται ομόφωνα

Θέμα 34: Παραλαβή της μελέτης «πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού στην περιφερειακή οδό» ( Εισηγητής: κ. Μαστορόπουλος Διονύσιος)

Ο κ. Μαστορόπουλος εισηγείται το θέμα. Στην ουσία παραλαμβάνεται τμήμα της μελέτης αναλογισμού και όχι όλη η μελέτη, γι’ αυτό πληρώνονται 6 χιλιάδες αντί 10, δε χρειάστηκε να ολοκληρωθεί η μελέτη.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 37: Αίτημα δωρεάς κατά κυριότητας δυο (2) οχημάτων ημιφορτηγού και βυτιοφόρου Φερών στη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης (Εισηγητής: Γιαννέλος Θεόδωρος)

Γίνεται οριστική και αμετάκλητα δωρεά στη ΔΕΥΑΑ, δύο ημιφορτηγά και ένα βυτιοφόρο.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 38: Διαγραφές βεβαιωμένων οφειλών προς τη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης , βάση του άρθρου 174 του Κ.Δ.Κ ( Εισηγητής: κ. Φαλέκας Ιωάννης)

Θέμα 39: Επιστροφή Χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα που αφορούν Δημοτικά Τέλη (ΔΤ) , Δημοτικό Φόρο (Δ.Φ) και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. (Εισηγητής: κ. Φαλέκας Ιωάννης)

Ψηφίζονται ομόφωνα

Θέμα 40: 
Κατάργηση των Τελών Πρασίνου και Νεκροταφείων στην Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης ( Εισηγητής: κ. Φαλέκας Ιωάννης)

Καταργούνται δύο τέλη που πληρώνονταν μόνο στην Τραϊανούπολη.

Ο κ. Δημητριάδης ζητά να έχει αναδρομική ισχύ.

Ψηφίζεται ομόφωνα (δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έχει αναδρομική ισχύ ή όχι).

21.28

Θέμα 41: Έγκριση συνδιοργάνωσης θεατρικών παραστάσεων  με Θεατρικό Εργαστήρι Φερών «Η Αυλαία»  ( Εισηγητής: κ. Γκότσης Νικόλαος)

Συνδιοργάνωση θεατρικής παράστασης, 500 ευρώ στην Αυλαία.

Θέμα 42:
 Οικονομική Ενίσχυση Ενδεούς Δημότη ( Εισηγητής: κ. Γκότσης Νικόλαος)

Πρόκειται για τον κ. Μιχαλιτζάκη, δίνονται 1.500 ευρώ.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 43: Δωρεάν παραχώρηση στο Ι.Κ.Α , της χρήσης κτηρίου του Δήμου, που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Φερών. ( Εισηγητής: κ. Γκότσης Νικόλαος)

Ο κ. Γκότσης λέει ότι παραχωρείται χώρος στο δημαρχείο Φερών για να μείνει εκεί το ΙΚΑ. Η υποδιοικήτρια του ΙΚΑ ζήτησε να παραχωρηθεί δωρεάν χώρος για το γραφείο ασφάλισης στο δημαρχείο και να παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος ο χώρος που ήδη μισθώνει το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ θα αποφασίσει τελικά ποια από τις δύο λύσεις θα διαλέξει.

Ο κ. Λαμπάκης ρώτησε τον κ. Γκότση αν κάποιος πολιτικός παράγοντας της περιοχής έχει μιλήσει με το διοικητή του ΙΚΑ για να λυθεί το πρόβλημα του.

Ο κ. Γκότσης απάντησε ότι μίλησε μόνο με την υποδιοικήτρια, δεν ξέρει αν κάποιος μίλησε με το διοικητή του ΙΚΑ.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

21.29

Θέμα 44: Έγκριση εκμίσθωσης και καθορισμός των όρων διακήρυξης  αγροτεμαχίων Δημοτ. Κοινότητας Πέπλου (Εισηγητής: κ. Γκότσης Νικόλαος)

Θέμα 45: Έγκριση Οδοιπορικών Δημάρχου (Εισηγητής: κ. Πρόεδρος Δ.Σ)

Θέμα 46: Έγκριση Οδοιπορικών Αντιδημάρχων (Εισηγητής: κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)

Ψηφίζονται ομόφωνα

Θέμα 47: Έγκριση της 2/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά την «Σύνταξη ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Ε.Π.Α του έτους 2012» (Εισηγητής: κ. Πρόεδρος Δ.Σ)

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Λύνεται η συνεδρίαση.