πάμε μπροστά

Τρίτη

19

Φεβρουάριος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης [Ενημέρωση 21/02/2013 16:30]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Χρυσωρυχεία

Επεισόδια Στις Σκουριές Χαλκιδικής τα ξημερώματα Κυριακής 17/02/2013

Επεισόδια Στις Σκουριές Χαλκιδικής τα ξημερώματα Κυριακής 17/02/2013

Παραθέτω στην κρίση σας τα βίντεο τηλεοπτικών σταθμών τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας  που αναφέρονται στα επεισόδια τα χαράματα της Κυριακής 17/2/2012 στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές.

Ξεκινάμε με βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στις βραδυνές ειδήσεις της Κυριακής 17/02/2013:

17/02/2013 20:04 MEGA Ειδήσεις

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Δημήτρης Λάππας, αναφερόμενος στο ιστορικό της επένδυσης των χρυσωρυχείων στις Σκουριές μιλά για ομάδα “50-200 ατόμων” που θέλει να σταματήσει η επένδυση. Ακόμα προσθέτει ότι η εταιρεία πήρε ρίσκο το 2003 αγοράζοντας τα δικαιώματα χρυσού στην περιοχή ενώ η τιμή του χρυσού ήταν 230 δολάρια η ουγκιά, επομένως ο επιχειρηματίας δικαιούται να πάρει το νόμιμο κέρδος του:

17/2/2013 20:57 ΣΚΑΪ Ειδήσεις

Αναφορά στις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, από το δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης:

17/02/2013 21:03 Δέλτα Τηλεόραση Ειδήσεις

Λίγα δευτερόλεπτα κομμένα από την αρχή του βίντεο του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ με το Νίκο Ευαγγελάτο. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, τηλεφωνικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, ο συλληφθείς ως ηθικός αυτουργός των επεισοδίων κ. Λάζαρος Τόσκας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Ελληνικός Χρυσός, κ. Κώστας Γεωργαντζής, οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Ακριβοπούλου και Έλλη Τριανταφύλλου του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης της Εφημερίδας Αυγή:

18/2/2013 19:01 ΣΚΑΪ Ευαγγελάτος

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, κ. Γιώργος Κούρος παίρνει θέση, εμμέσως, λέγοντας ότι οι “… δυστυχώς, φαίνεται ότι οι φωνές που ακούγονται από διάφορους πολιτικούς χώρους για επένδυση διαπλοκής ή επένδυση ενάντια στο περιβάλλον, συσπείρωσε ομάδες έξω από την τοπική κοινωνία…”:

18/02/2013 20:04 ΑΝΤ1 Ειδήσεις

Την επίθεση στις Σκουριές σχολιάζουν οι δημοσιογράφοι του MEGA Νίκος Στραβελάκης, Γιάννης Πρετεντέρης και Παύλος Τσίμας:

18/02/2013 20:05 MEGA Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” για τα επεισόδια φιλοξενεί το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΘράκηΝΕΤ της Αλεξανδρούπολης:

18/02/2013 21:02 ΘράκηΝΕΤ Ειδήσεις

Αποσπάσματα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στον Status Radio 94,2 φιλοξενεί στο δελτίο ειδήσεων η Δέλτα Τηλεόραση της Αλεξανδρούπολης, των κ.κ. Κατερίνας Ιγγλέζη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Κώστα Γεωργαντζή, υπεύθυνου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Ελληνικός Χρυσός.
Στο στούντιο καλεσμένος ο κ. Χρήστος Λαζόπουλος, εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου ενώ προβάλλεται βίντεο του Τόλη Παπαγεωργίου σε συνάντηση της Διανομαρχιακής Ροδόπης-Έβρου στις Σάπες. Αναφορά γίνεται και στο θέμα της αξιοποίησης του ζεολίθου στον Έβρο:

18/02/2013 21:04 Δέλτα Τηλεόραση Ειδήσεις

Αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης κάνει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Λάππας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, παρουσιάζοντας (ως σαν να τα υιοθετεί) την επιχειρηματολογία της εταιρείας υπέρ της επένδυσης, αναφέροντας ότι στο ελληνικό δημόσιο θα περιέρχεται το 35% των εσόδων του χρυσού που έχει εξορυχθεί (μέσω φόρων και ΦΠΑ) ενώ ο δήμος Αριστοτέλη, μέσα στα πλαίσια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα εισπράττει κατά μέσο όρο 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την Ελληνικός Χρυσός.

Συμπεριλαμβάνεται απόσπασμα εκπομπής των “Νέων Φακέλων” του ΣΚΑΪ που είχε ερευνήσει το θέμα, ενώ στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου αναπτύσσει ένα επιχείρημα που, ομολογώ, δεν το είχα ξαναακούσει… Εν ολίγοις στην περιοχή υπάρχουν δύο δραστηριότητες, από τη μία η μεταλλουργία που είναι πανάρχαια αφού υπήρχε από την εποχή του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας, από την άλλη η ανάπτυξη ακινήτων. Ισχυρίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θεωρούν ότι η δραστηριότητα της μεταλλουργίας κοντά στα ακίνητά τους θα ρίξει την αξία τους! Κοινώς, λόγος της αντίδρασης κατά της συγκεκριμένης επένδυσης είναι η πτώση της αξίας των ακινήτων (κανένας λόγος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων)!

Αναφορά γίνεται και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκκρεμεί και που πιθανά θα ακυρώσει την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπέγραψε ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

18/2/2013 21:11 ΣΚΑΪ Ειδήσεις

Στην εβδομαδιαία εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού ΘράκηΝΕΤ Αλεξανδρούπολης, απολαύστε τις θεωρίες συνωμοσίας του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του καναλιού κ. Σταύρου Κονδύλη σχετικά με “ξένα συμφέροντα” που υπάρχουν από πίσω και “πληρώνουν αδρά” κατά του χρυσού και για επιστολές του μεγαλοεπενδυτή Σόρος που εστάλησαν στη Χρυσωρυχεία Θράκης.

Ακολουθεί ευχάριστος διάλογος των παρουσιαστών κ.κ. Κονδύλη και Χάρη Καρυωτάκη στον οποίον ο πρώτος, αναφερόμενος σε πρόσφατη εκπομπή του Κόντρα Channel, αναρωτιέται ποιες καταστροφές έγιναν στο Δούναβη σε ατύχημα που αναφέρθηκε. Ο δε κ. Καρυωτάκης μπερδεύει ατύχημα εργοστασίου αλουμινίου (στην Ουγγαρία το 2010 με 10 νεκρούς και 120-150 τραυματίες, σύμφωνα με το Wikipedia και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ομιλούντος) με το ατύχημα χρυσωρυχείου της Μπάια Μάρε στη Ρουμανία (που προκλήθηκε το 2000 από διαρροή περίπου 100 τόνων κυανιδίων από φράγμα εταιρείας εξόρυξης χρυσού, μολύνοντας το πόσιμο νερό 2,5 εκατ. Ούγγρων και νεκρώνοντας, κατά περιοχές, από το 80-100% της υδρόβιας ζωής πριν καταλήξει στο Δούναβη σύμφωνα με το Wikipedia).

Τέλος, ο κ. Καρυωτάκης αναφέρει ότι αν γίνουν αντίστοιχα επεισόδια και στην περιοχή μας, πάνω από 10 άτομα θα κατηγορηθούν για ηθική αυτουργία.

18/02/2013 22:41 ΘράκηΝΕΤ “Η Δεύτερη Ματιά”

Ακολουθεί ολόκληρη η εκπομπή “Ανατροπή” του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA με θέμα την επίθεση στις Σκουριές και ενδιαφέροντες προσκεκλημένους:

[Προσθήκη 21/2/2013]
Παρακολουθείστε απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων του Ροδόπη Channel που αναφέρεται στα επεισόδια στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το δελτίο προβλήθηκε την Τετάρτη 20/2/2013 ώρα 21:16 με προσκεκλημένους στο στούντιο τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και της μεταλλουργίας χρυσού, κ.κ. Ανέστη Στρατιάδη και Γιάννη Καρυπίδη, ενώ τηλεφωνικά παρεμβαίνει ο Τόλης Παπαγεωργίου, από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Προβάλλεται απόσπασμα της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Καρυπίδη με τίτλο “Άπληστον Κέρδος”, με πλάνα από τις ομιλίες και την πορεία στο Πέραμα Έβρου την 4/11/2012.

Το Rodopi Channel είναι το μόνο τοπικό κανάλι που στηρίζει ενεργά τις θέσεις και της δράσεις της Διανομαρχιακής Επιτροπής, δίνοντας βήμα στα στελέχη της.

=============

Όλα τα βίντεο στη σειρά, στην ακόλουθη λίστα: