πάμε μπροστά

Παρασκευή

8

Μάρτιος 2013

1

ΣΧΟΛΙΑ

Προς κ. Πάσχο Μανδραβέλη – Το μπαϊράκι δεν είναι μόνον του δημάρχου…

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Δημοσιεύματα, Ιστοσελίδες, Μεγάλα θέματα δήμου, Πασχάλης Δρακόπουλος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Χρυσωρυχεία

Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος

Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος

Σε απάντηση του άρθρου του δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή, με τίτλο “Το μπαϊράκι του δημάρχου” την 6/3/2013:

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από εσάς, κ. Πάσχο… Τα ίδια που λέτε και στο ΣΚΑΙ μετά από κάθε κινητοποίηση. Συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια, που λένε οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες.

Προφανώς είστε ανενημέρωτος. Ακούστε καμία διάλεξη από τους επιστήμονες που φωνάζουν για το κυάνιο και το αρσενικό και μην πουλάτε πνεύμα (Προτείνω αυτή, αυτή, αυτή και αρκετές ακόμα από την ιστοσελίδα μας).

Τουρισμός, πρωτογενής τομέας, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, φυσικό αέριο, ένας αχταρμάς από άσχετα θέματα για να προωθήσετε την εξόρυξη χρυσόσκονης (γιατί δεν πρόκειται για κοίτασμα) με χρήση κυανίου!

Απ’την άλλη, οφείλω να παραδεχτώ πως γνωρίζετε να χρησιμοποιείτε το Google (“Βαγγέλης Λαμπάκης” – δείτε πόσα άρθρα σας έβγαλε, ανεξάρτητη θράκη, ΕΠΑ ΑΜΘ, άντε και μία αναζήτηση ακόμα για να μάθετε τι πανεπιστημιακές σχολές έχει η πόλη μας).

  • Τι κι αν θα μείνει πίσω ένας λόφος τοξικών αποβλήτων εσαεί;
  • Τι κι αν θα εισπνέουμε εκατομμύρια τόνους σκόνης και ένα νέφος κυανίου θα εκλύεται συνεχώς πάνω από τα σπίτια μας;
  • Τι κι αν το κράτος θα πάρει το μηδέν;
  • Τι κι αν θα καταστεί κρανίου τόπος ένας χώρος ιερός της Σαμοθρακικής Περαίας, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας;
  • Τι κι αν αντιδρά σύσσωμη η κοινωνία της Θράκης και οι φορείς, με ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και περιφερειακών;

Μας έχετε όλους γραμμένους… όπως κι εμείς εσάς :-)

Πασχάλης Δρακόπουλος

============================

Διαβάστε και το άρθρο του κ. Πάσχου…

Το μπαϊράκι του δημάρχου – του Πάσχου Μανδραβέλη

Το δικαίωμα στην ησυχία είναι ιερό. Αλλά είναι και καθολικό. Οταν κάποιος ζητεί να τον αφήσουν ήσυχο δεν το ζητεί μόνο για τις υποχρεώσεις του προς το σύνολο, αλλά και τις απολαβές του από αυτό. Υπό την έννοια αυτή θα ήταν γνήσια η έκκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης να αφήσουν ήσυχη την όμορφη αυτή ακριτική περιοχή, αν το αίτημα ήταν καθαρό, υπό την έννοια ότι δεν συνοδευόταν από απαιτήσεις προς τους υπόλοιπους φορολογούμενους.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σε συνάντησή του με τον Καναδό πρέσβη σχετικά με την επένδυση για τα μεταλλεία χρυσού στην περιοχή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης επικαλέστηκε το δικαίωμα στην ησυχία: «Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους να αναπτύξουμε εδώ την αλιεία μας, την κτηνοτροφία μας, τον τουρισμό μας, τα δάση μας, για να μπορέσουμε να προκόψουμε», είπε ο κ. Λαμπάκης.

Βουκολικό μεν το όραμα του δημάρχου για την περιοχή, αλλά σεβαστό. Το ερώτημα, βέβαια, είναι: γιατί τόσα χρόνια δεν αναπτύχθηκαν η αλιεία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, τα δάση για να «προκόψει», ο νομός Εβρου; Ισως επειδή ο πρωτογενής τομέας, μπορεί να είναι αναγκαίος, αλλά δεν αρκεί για την ανάπτυξη. Χρειάζονται πολλά περισσότερα και κάποια από αυτά θα είναι οχλούσες δραστηριότητες.

«Η Αθήνα δεν σκέφτεται τη ζωή των Θρακιωτών. Και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνουμε μπαϊράκι» προσέθεσε ο επαναστάτης δήμαρχος που εκλέχτηκε με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μιλά ως άλλος Παναγιώτης Ψωμιάδης για το «κράτος της Αθήνας», την κατοχή από το Δ΄ Ράιχ και άλλα φαιδρά. Το αν η Αθήνα (γενικώς και αορίστως) σκέφτεται «τη ζωή των Θρακιωτών» είναι ένα ζήτημα. Το ερώτημα για τον δήμαρχο είναι: αφού γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνει μπαϊράκι» γιατί ζητεί να δημιουργηθεί στην περιοχή πανεπιστημιακή σχολή τουριστικών επαγγελμάτων; Γιατί τα παιδιά της Αθήνας να ταξιδέψουν οκτακόσια χιλιόμετρα για να πάνε σε μια περιοχή, την οποία τον περασμένο Οκτώβριο (σε μια, ομολογουμένως, ακατανόητη ομιλία) ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την ανακήρυξε ανεξάρτητο κράτος; Επιπλέον τι τις θέλει τόσες πανεπιστημιακές σχολές που χρηματοδοτούν Ελληνες φορολογούμενοι και Ελληνες γονείς οι οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν από μοριακή βιολογία μέχρι νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη; Αυτές δεν χαλάνε την ησυχία του δημάρχου; Τέλος αν το όραμα του δημάρχου είναι το αγνό, βουκολικό όπως το περιέγραψε γιατί ζητεί με επιστολή του από τον πρωθυπουργό τα μέλη της κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές να πάει η έδρα της Εταιρείας Παροχής Αερίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Αλεξανδρούπολη; Αυτές τις αποφάσεις δεν τις «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του»;

Η αντίδραση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης είναι η τυπική. Κάθε τοπικός άρχοντας χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων του. Ανάπτυξη θεωρείται να έχουμε περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές για να νοικιάζουμε διαμερίσματα και να λειτουργούν οι ταβέρνες της περιοχής. Μόνο που η περασμένη δεκαετία απέδειξε ότι δεν αρκούν οι μεταφορές εισοδημάτων απ’ άκρου εις άκρον της χώρας διά της επέκτασης των ΑΕΙ σε κάθε πόλη και χωριό. Η ανάπτυξη απαιτεί και πραγματικές επενδύσεις, αυτές που εξορκίζουν οι τοπικοί άρχοντες…

1 Σχόλιο

  1. παναγιώτης τσοχλιάς