πάμε μπροστά

Σάββατο

30

Μάρτιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Τηλεοπτικές εκπομπές για το θέμα των χρυσωρυχείων Χαλκιδικής [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Αρχεία βίντεο, Μεγάλα θέματα δήμου, Χρυσωρυχεία

Εκπομπές Για Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής Στις Σκουριές (Αυτοψία, Αλ Τσαντίρι Νιουζ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ζούγκλα)

Εκπομπές Για Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής Στις Σκουριές (Αυτοψία, Αλ Τσαντίρι Νιουζ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ζούγκλα)

Στην παρούσα ανάρτηση σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένες εκπομπές των Αθηναϊκών καναλιών οι οποίες ασχολήθηκαν με το θέμα των χρυσωρυχείων στις Σκουριές Χαλκιδικής μετά την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας.

Παρακολουθείστε την εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha που προβλήθηκε την 28/2/2013. Ταξιδεύουμε στις Σκουριές της Χαλκιδικής, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη. Ένας “ακήρυχτος πόλεμος” έχει χωρίσει τους κατοίκους της περιοχής σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα βρίσκονται όσοι αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού και στο άλλο όσοι αντιμετωπίζουν την επένδυση ως ευκαιρία. Παρουσίαση: Αντώνης Σρόιτερ.

Παρακολουθείστε την εκπομπή “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” της Τρίτης 5/3/2013. Καλεσμένοι στο στούντιο κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην ανοικτή εξώρυξη χρυσού στις Σκουριές. Συμμετέχει η Ελληνοφρένεια. Ακόμη, προβάλλεται το βίντεο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Καναδό Πρέσβη.

Το βίντεο αυτό αποτελείται από το μέρος που προβλήθηκε στη ζωντανή μετάδοση της εκπομπής και το After, το μέρος που προβάλλεται μέσω ίντερνετ από την ιστοσελίδα του σταθμού Alpha.

 

Παρακολουθείστε την πρώτη εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ΣΚΑΙ με τίτλο “Ελεύθερος Σκοπευτής” της Κυριακής 10/3/2013.

Σε αυτήν, και ώρα 00:46 ξημερώματα Δευτέρας 11/3, φιλοξενούμενοι είναι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στην επένδυση χρυσωρυχείων στις Σκουριές, μεταξύ τους και ο πατέρας Χριστόδουλος.

Παρακολουθείστε την εκπομπή “Ζούγκλα” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από το κανάλι GR την Πέμπτη 21/3/2013 και ώρα 23:55.

Το συγκεκριμένο μέρος της, μετά από την αναφορά στην κρίση της Κύπρου, είναι αφιερωμένο στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Προσκεκλημμένοι, μεταξύ άλλων, ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου, ο κ. Χρήστος Ζαφειρούδας (μεταλλωρύχος και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής), Βασίλης Θερμασώνης (πρόεδρος σωματείου μεταλλωρύχων επιφανείας), ο κ. Κώστας Γεωργαντζής (υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός), ο κ. Ιωάννης Τρικαλιώτης (χημικός μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός – υπεύθυνος για το περιβάλλον, την υγειηνή και την ασφάλεια στις Σκουριές), ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας (σεισμολόγος), ο κ. Αχιλλέας Γάτσιος (μεταλλειολόγος μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός), η κ. Πέτη Πέρκα (πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα του ΤΕΕ για τα χρυσωρυχεία), ο κ. Κώστας Σουλτάνης (Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός) και ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης (χημικός-γεωλόγος και πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ-Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών)

Παρακολουθείστε την εκπομπή “Ζούγκλα” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από το κανάλι gr την Πέμπτη 28/3/2013 και ώρα 22:38, τη δεύτερη αφιερωμένη στο θέμα των χρυσωρυχείων Χαλκιδικής.

Στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος της, μετά από την αναφορά στο φυσικό αέριο στην Επανομή και στην κρίση της Κύπρου, είναι αφιερωμένο στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Προσκεκλημμένοι, μεταξύ άλλων, ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου (πολιτικός μηχανικός και ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων), ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης (μεταλλειολόγος, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και τεχνικός σύμβουλος ΤΕΕ Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας), ο κ. Σαράντης Δημητριάδης (Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ), ο κ. Κώστας Ευθυμίου (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Ιερισσού), η κ. Κατερίνα Ιγγλέζη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), η κ. Πέτη Πέρκα (πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα του ΤΕΕ για τα χρυσωρυχεία), ο κ. Λάζαρος Τόσκας (Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), ο κ. Χρήστος Ζαφειρούδας (μεταλλωρύχος και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής), ο κ. Κώστας Γεωργαντζής (υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός), ο κ. Ιωάννης Τρικαλιώτης (χημικός μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός – υπεύθυνος για το περιβάλλον, την υγειηνή και την ασφάλεια στις Σκουριές), ο κ. Κώστας Σουλτάνης (Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός) και ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης (χημικός-γεωλόγος και πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ-Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών).

Ένα βασικό ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από τους εκπροσώπους και τους εργαζομένους στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, το έθεσε ο κ. Τόσκας λίγο πριν το τέλος της εκπομπής και ήταν να δοθεί έστω και ένα όνομα επιστήμονα που δεν έχει οικονομική σχέση με την εταιρεία και είναι υπέρ της επένδυσης.

Παρακολουθείστε την εκπομπή “Σε Πρώτο Πλάνο” του ΑΝΤ1 (Κυριακή 31/3/2013 ώρα 23:30) και της Κατερίνας Αντωνοπούλου η οποία δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να κρατήσει τα προσχήματα…

Κυρία Κατερίνα Αντωνοπούλου, δείτε την εκπομπή Αυτοψία (Alpha 28/2/2013) μήπως και αντιληφθείτε τι δεν κάνατε σωστά στην άσκηση του… λειτουργήματός σας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής σας υιοθετείτε τα επιχειρήματα του γραφείου τύπου της εταιρείας αναφέροντας αυτούσια δελτία τύπου τους και καταρρίπτοντας (κατά την αντίληψή σας) ένα προς ένα τα αποσπάσματα επιχειρημάτων που αφήνετε να ακουστούν με το μοντάζ σας, 2 ανήλικων κοριτσιών και μίας ομάδας 5 κατοίκων. Μέχρι και πλάνα που θα ζήλευε η Δέλτα Τηλεόραση επιστρατεύετε (πλήθος μεταλλωρύχων υπέρ της επένδυσης που συνοδεύονται από δύο-τρία άτομα με πανώ κατά της).

Αποκρύπτετε το στοιχείο ότι ο τέως δασάρχης Αρναίας, που εμφανίζεται, έχει μέλος της οικογενείας του που εργάζεται στην Ελληνικός Χρυσός, και ότι ο καθηγητής Πάνιας του ΕΜΠ παρείχε υπηρεσία σύνταξης μελέτης για την TVX Gold SA το 1997 (είναι άλλος ένας, δηλαδή, από τους επιστήμονες του Ε.Μ.Π. που υποστηρίζουν τους χρυσοθήρες ενώ έχουν ήδη εργαστεί για αυτούς).

Βαπτίζετε την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) σε προσωποποιημένες κατηγορίες κατά 20 κατοίκων της περιοχής, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα συμβεί.

Μας διασκεδάζετε αναφερόμενη στα οφέλη του χρυσού στην τοπική κοινωνία και τις χώρες, ενώ απαριθμείτε τη λίστα με τις 5 πρώτες χώρες σε ιδιοκτησία χρυσού τον 12/2010 (λες και η κατοχή χρυσού προϋποθέτει εξόρυξή του στην ίδια την χώρα! – για παράδειγμα ο Καναδάς, που ξεχνάτε να αναφέρετε, αν και ηγείται στις εταιρείες εξορύξεως παγκοσμίως είναι 81ος στη λίστα σας, κατέχοντας μόλις 3,4 τόνους χρυσού, με την Τράπεζα της Ελλάδας 32η με 111,7 τόνους!)

Περισσότερα βίντεο για το θέμα των χρυσωρυχείων (με συνεχή ενημέρωση), στο κανάλι μας στο youtube και στο vimeo.com

Αναρτήσεις, εισηγήσεις, δημοτικά συμβούλια κλπ με θέμα τα χρυσωρυχεία από την ιστοσελίδα μας, μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.