πάμε μπροστά

Τετάρτη

3

Απρίλιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της 3/4/2013 ζωντανά!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωντανή Ενημέρωση

Από εδώ θα ενημερώνεστε ζωντανά, μέσω live blogging, για τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 3/4/2013, σε συνέχεια της διακοπείσας τη Δευτέρα 1/4/2013. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:30.

Σε περίπτωση προβλήματος της σύνδεσης στο Internet, θα ανέβει μέρος των ανεπίσημων πρακτικών μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν. 
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com

18.50

Προ Ημερησίας Διάταξης θέματα

Αιτήματα από συλλόγους (Γερακόπουλος)

  • Κύκλωπες ζητούν 5.300 για τουρνουά χάντμπολ εγκρίνονται 1.400
  • Σύλλογος ελληνογαλλικής φιλίας Αντουανέτα 300 ευρώ για εκδηλώσεις
  • Σύνδεσμος φιλολόγου β´βάθμιας Έβρου 500 ευρώ
  • Τμήμα πληροφορικής β´βάθμιας 200 ευρώ
  • Ένωση συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών εγκρίνονται 1.000 ευρώ
  • Καλλιτεχνικός όμιλος φεστιβάλ χορωδιών 1000 ευρώ
  • Ποντιακός όμιλος 1.500 ευρώ (από τα 5000) για τουρνουά

Εγκρίνονται

18.58

Αίτημα για μείωση μισθώματος κυλικείου δημαρχείου

Πέρσι το Μάρτη αποφασίστηκε μείωση 20% (από 1.200 στα 960 το μήνα). Η μείωση αυτή μπορεί μόνο να ανανεωθεί και να μην υπερβεί το 20%.

Αποφασίζεται η διατήρηση της μείωσης κατά 20%

19.00

Ο κ. Ευαγγέλου ζητά να συνδράμει ο δήμος το αίτημα μεταφοράς της αστυνομικής διεύθυνσης σε άλλο χώρο μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, πιθανά στο παλιό νοσοκομείο.

19.01

Θέμα 2

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά τη Λαϊκή συσπείρωση.

Θέμα 3

Αποσύρεται

19.04

Ο κ. Δημητριάδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γρηγοριάδη, αναφέρεται στο θέμα των σφαγείων. Όποιος έχει από 1/1/2015 βοσκότοπους (που τους παραχωρεί ο δήμος) θα μπορεί να πάρει δικαιώματα για κτηνοτροφία (από τον ΟΠΕΚΕΠΕ)

19.07

Υπάρχει αγωνία στους δημάρχους να βρεθούν βοσκότοποι. Αν δε γυρίσουν στο δήμο τα 50.000 στρ που δέσμευσε το δασαρχείο στην περιοχή μας, οι κτηνοτρόφοι δεν θα έχουν βοσκότοπους, δε θα μπορούν να έχουν δικαιώματα και δε θα μπορούν να αναπτύξουν τα κοπάδια τους

Για το σφαγείο, αν δεν έχουν μετοχική συμμετοχή οι παραγωγοί δε θα πάει καλά. Ας μη βιαστούμε, μπορεί να σχεδιαστεί καλά.

19.09

Ο κ. Δήμαρχος λέει ότι την ερχόμενη Τετάρτη στις 12:00 θα γίνει συζήτηση για τον τομέα της κτηνοτροφίας στο παλιό δημαρχείο των Φερών. Θα προσκληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, το δασαρχείο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

19.13

Στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης θα ξεκαθαριστεί αν θέλουν το σφαγείο ή όχι οι κτηνοτρόφοι

19.16

Θέμα 4

Προστέθηκε ποσό 15.000 ευρώ συν ΦΠΑ (18.583) για την αποτύπωση της ΒΙΠΑ στον Απαλό (για τις δημοτικές εκτάσεις που υπάρχει πιθανό ενδιαφέρον από το Γερμανό επενδυτή)

Ψηφίζεται με κατά την αντιπολίτευση, λευκό η λαϊκή συσπείρωση

19.19

Θέμα 5

Σε κάθε αναμόρφωση πρέπει πλέον να εγκρίνονται και οι αντίστοιχες προμήθειες.

Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία με κατά την αντιπολίτευση, λευκό τη λαϊκή συσπείρωση.

Θέμα 6

Έχουμε αγορά ξυλείας 500 ευρώ και 2 γεύματα 420 ευρώ στις Φέρες, η αρμόδια επιτροπή εγκρίνει την απευθείας ανάθεση από το δήμαρχο.

Ψηφίζεται με απόντα τον κ. Ραπτόπουλο

19.25

Θέμα 7 – Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Ακινήτου (κτιρίου Β΄ΚΑΠΗ Δήμου Αλεξ/πολης , επί της οδού Καρτάλη) στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης , Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξ/πολης», με τον διακριτικό τίτλο «Πολυκοινωνικό» (Εισηγητής: Γερακόπουλος Χρήστος)

Ψηφίζεται ομόφωνα

Ο κ. Κατσαντούρας ζητά να γίνει παραλαβή και των κινητών αντικειμένων του νέου ΚΑΠΗ.

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι έγινε προκήρυξη μίσθωσης του κυλικείου (οι ενδιαφερόμενοι έδωσαν πολύ υψηλό μηνιαίο μίσθωμα, ύψους €1.270 – αναγκάστηκαν να παρέμβουν για να σταματήσει η πλειοδοσία) ενώ τα κινητά αντικείμενα έχουν καταγραφεί και παρελήφθησαν.

Όσο για το παλιό ΚΑΠΗ, δεν έχει καταβληθεί κανένα μίσθωμα, έχουν εγγραφεί ως χρέη και στην εφορία. Ο ενοικιαστής δεσμεύτηκε ότι θα τα αποπληρώσει άμεσα. Το χρέος ανέρχεται στα 27.000 ευρώ (το κυλικείο μισθώθηκε από τον 08 ή 09/2012 και δεν έχει πληρωθεί από τότε κανένα μίσθωμα στο δήμο).

Ο κ. Κατσαντούρας πήρε το λόγο και αναφέρει ότι στο τελευταίο ΔΣ που ήταν παρών (27/12/2012;), ρώτησε τον κ. Ζητάκη και τον διαβεβαίωσε ότι το ενοίκιο πληρωνόταν κανονικά, ενώ αποδεικνύεται ότι δεν πληρώνεται από την αρχή.

Ο κ. Ζητάκης λέει ότι η οικονομική υπηρεσία τον διαβεβαίωνε ότι το ενοίκιο πληρώνεται κανονικά.

Ο κ. Αγγλιάς ζητά να γίνει ΕΔΕ, είναι απαράδεκτο να δίνουν λάθος διαβεβαιώσεις οι υπάλληλοι.

19.26

Θέματα 8-15

Ψηφίζονται ομόφωνα

19.28

Θέμα 16

Ο κ. Γερακόπουλος είπε, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γρηγοριάδη, ότι στον προϋπολογισμό υπάρχει ένα ποσό 16.000 για κατασκευή γηπέδου για το οποίο γίνεται προσπάθεια να το κατασκευάσει ο δήμος, οπότε και θα βγει από τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν χρέη από προηγούμενα έτη.

Ψηφίζεται ομόφωνα

19.36

Θέμα 17

Μέχρι 30/4 θα απομακρυνθούν οι κατασκευές της κ. Καλογιάννη, θα δούμε σε ποιους ανήκουν τα άλλα ώστε να αποβληθούν διοικητικά και οι υπόλοιποι καταπατητές, λέει ο κ. Γερακόπουλος.

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι θα προκύψουν ευθύνες και στο προηγούμενο ΔΣ και στο παρών γιατί πέρσι έδωσε ρεύμα στην κ. Καλονιάτη.

Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι είχε ειδοποιηθεί ο κ. Καλογιάννης να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα ως 1/4/2013. Δεν μπορούμε να αναβάλλουμε άλλο το θέμα, έχουμε συγκεκριμένη εντολή από την αστυνομία για συγκεκριμένο επαγγελματία. Πρέπει το πολύ ως 30/4 να απομακρυνθούν όλα, ώστε να μην δικαστεί το θέμα.

Το ΔΣ ψηφίζει ναό στη διοικητική αποβολή για τον κ. Καλονιάτη ως 30/4 και κατά όποιου άλλου καταπατητή. Για τους υπόλοιπους θα γίνει τοπογραφικό αποτύπωση ώστε όλοι οι καταπατητές του ρέματος να απομακρυνθούν διοικητικά και αυτοί.

Ο κ. Καλονιάτης λέει ότι τον κατάγγειλαν οι υπόλοιποι καταπατητές.

Για λόγους ηθικής τάξης, αν προκύψει έκταση όπου μπορεί να εγκριθεί, θα του δοθεί άδεια κατά προτεραιότητα

Ψηφίζεται ομόφωνα.

19.37

Θέμα 18

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 19

(χωρίς εισήγηση)

Ψηφίζεται ομόφωνα

19.39

Θέμα 20

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 21

Συνολικό ποσό γύρω στις 28.000 στους εργαζόμενους στην ΚΕΠΑΔΑ, έδωσε 10.000 ο εκκαθαριστής, τις υπόλοιπες 18.000 τις αναλαμβάνει ο δήμος.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

19.47

Θέμα 22

Ο κ. Δήμαρχος αποχωρεί από την αίθουσα γιατί ήταν νομικός παραστάτης στο παρελθόν.

Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν 4 πρώην εργαζομένους της ΔΕΠΕΑ. Θα καταβληθούν σχεδόν τα μισά από όσα επιδικάστηκαν στους εργαζόμενους με. Συμφωνία να εκχωρήσουν αυτές τις απαιτήσεις στο δήμο ώστε να μην τις ξαναζητήσουν στο μέλλον.

Ο κ. Μακρής λέει ότι βάσει εγγράφων έχει να λαμβάνει 39.000 συν τόκους και όχι 30.000 με τόκους που ανέφερε ο κ. Αγγλιάς.

Ο δήμος προσφέρεται να δώσει τα χρήματα που αναγράφονται στην εισήγηση.

Ψηφίζεται ομόφωνα

19.47

Θέματα 23-24

Συζητήθηκαν τη Δευτέρα

Θέμα 25

Αποσύρεται γιατί δεν προσδιορίζεται ποια έργα ακριβώς δωρίζονται στο δήμο.

19.48

Θέμα 26

Αποσύρεται

19.53

Θέμα 27

Προστίθεται η μελέτη τοπογραφικής αποτύπωσης ΒΙΠΑ στον Απαλό (τα 600 στρ δημοτικής γης για τον υποψήφιο Γερμανό επενδυτή)

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά την παράταξη “μαζί πάμε μπροστά” (επειδή κατά πάγια τακτική καταψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα)

19.56

Θέμα 28

Ο κ. Παπαντωνίου λέει ότι ο συγκεκριμένος ΑΠΕ αφορά το κλείσιμο του έργου, ότι είναι μέσα στην περίφραξη στον αύλειο χώρο του κολυμβητηρίου.

Εγκρίνεται υπό την διαλυτική αίρεση ότι θα αφαιρεθούν οι τοπικοί υπερημερίας ύψους 34.000 ευρώ.

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 29

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 30

Ψηφίζεται ομόφωνα

20.02

Θέμα 31

Ομόφωνα

Θέμα 32

Προϋπολογισμός γύρω στα 3 εκατ ευρώ

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 33 – Έγκριση 1ου και 2ου πρωτοκόλλου θεομηνίας για το έργο: «Δημιουργία πάρκου αναψυχής και περιπάτου στο 620Α Ο.Τ.» (Εισηγητής: κ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Αφορά ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις από χώματα και σπορά γκαζόν.

Ο κ. Δήμαρχος αντιδρά, το ίδιο και ο κ. Ραπτόπουλος, λένε ότι δεν έχει γίνει σπορά γκαζόν εκεί. Ο κ. Δήμαρχος μάλιστα λέει ότι τους είχε ρωτήσει και είχαν πει ότι θα το σπείρουν το Μάρτη.

Ο κ. Ραπτόπουλος ευχαριστεί τον κ. Γιαννέλο για την προσπάθεια που κατέβαλε στο έργο.

Η ζημιά υπολογίζεται στα 12.000 ευρώ. Η δαπάνη, εφόσον εγκριθεί, θα επιβαρύνει τους ίδιους πόρους του δήμου, οι βλάβες ανωτέρας βίας δε βαρύνουν τον ανάδοχο.

Ο κ. Καναρίδης δεν συμμετείχε στην τριμελή επιτροπή που ελέγχει το έργο.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι τα χώματα που παρασύρθηκαν είναι ακόμα έξω. Δε δέχεται ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, ας διεκδικήσει ο ανάδοχος δικαστικώς εάν το επιθυμεί.

Αποσύρεται για να το δει καλύτερα η υπηρεσία.

20.04

Θέμα 34 – Έγκριση μελέτης και Τευχών Δημοπράτησης του έργου: «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων» (Εισηγητής: κ. Καναρίδης Ευαγγ.)

Περνά στα Αστικά Ολοκληρωμένα (ΕΣΠΑ) και δε θα επιβαρύνει το δήμο, με την έκπτωση θα πάει γύρω στα 300.000 από τα 600.000 ευρώ.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

20.16

Θέμα 35 – Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης».(Εισηγητής: κ. Καναρίδης Ευάγγελος)

Στα τέλη του μήνα θα παραδοθεί στο κοινό. Σήμερα εγκαταστάθηκε το γεωτρύπανο για τη γεώτρηση.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 36

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 37

Καταψηφίζει η παράταξη μαζί πάμε μπροστά επειδή υπήρχε υπέρβαση του προϋπολογισμού.

Θέμα 38 – Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή παράπλευρων δρόμων Εγνατίας οδού». (Εισηγητής: κ. Αδαμάκης Φ.)

Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι σε κάποια σημεία υπάρχει πρόβλημα, κάποιοι συμπολίτες μας έχουν θιγεί. Για παράδειγμα σε ένα βενζινάδικο δεν μπορεί να μπει βυτίο για να το τροφοδοτήσει, υπάρχει πρόβλημα ενοικίασης του βενζινάδικου.

Ο κ. Αδαμάκης λέει ότι η μελέτη προβλέπει να γίνει το έργο όπως έγινε. Η κ Καμπαρμούση προσέφυγε στα δικαστήρια όμως έχει απορριφθεί. Η κ. Καμπαρμούση έχει δίκιο, υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας.

Ο κ. Παπαντωνίου λέει ότι επειδή το έργο είναι στο ΕΣΠΑ, πρέπει να κλείσει με οριστική παραλαβή σαν έργο. Μετά μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, άρα να περιμένουμε άλλο ένα 15μηνο. Υπήρξαν και άλλες αστοχιές που διορθώθηκαν με αλληλογραφία. Το φυσικό αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί, η επιτροπή το έχει παραλάβει. Στην οριστική παραλαβή η επιτροπή θα δει την ποιότητα, μπορεί να λυθεί και τώρα το πρόβλημα.

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι αποσύρεται το θέμα για το επόμενο ΔΣ, να το δει η τεχνική υπηρεσία και να δει αν μπορεί να γίνει κάτι.

Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι έχουν γίνει καθιζήσεις στο βενζινάδικο Γκαλέτσιου και πρέπει να αποκατασταθεί ως την οριστική παραλαβή.

Η κ. Καμπαρμούση λέει ότι εδώ και 40 χρόνια υπάρχει ένα βενζινάδικο, το 2002 ξεκίνησε ο δρόμος και συνεχίστηκαν τα έργα ως το 2010. Ο κ. Ιωαννίδης της είχε ζητήσει να μην προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα, όμως την επόμενη μέρα έπεσαν ασφαλτικά και απ τότε δεν δέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το κατεπείγον. Η ΕΚΟ είπε ότι αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα δε μπορεί να συνεχιστεί η μίσθωση.

Το θέμα αποσύρεται.

20.19

Θέμα 39-43

Ο κ. Κατσαντούρας για τα 39, 41, 42 και 43 ψηφίζει λευκό γιατί πρόκειται για τα έργα για λόγους δεοντολογίας, είναι ο ίδιος εργολάβος με 2% έκπτωση, το ίδιο και ο κ. Ραπτόπουλος.

Ο κ. Αδαμάκης λέει ότι υπάρχουν φωτογραφίες για όλα τα έργα, έχουν εκτελεστεί κανονικά.

Ψηφίζονται κατά πλειοψηφία, το θέμα 40 ομόφωνα

20.19

Θέμα 44

Ψηφίζεται ομόφωνα, το ΔΣ ευχαριστεί τον κ. Κιτσικίδη για τη δωρεά στο δήμο.

20.21

Θέμα 45

Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέματα 46-47

Ανανεώνεται η συμμετοχή των περσινών μελών στις επιτροπές

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 48

Ψηφίζεται ομόφωνα

20.25

Θέμα 49 – Έγκριση Τροποποίησης του Κανονισμού Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Εισηγητής: κ. Γερακόπουλος Χρήστος)

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι τη μέρα του συλλαλητηρίου για τα χρυσωρυχεία η δημοτική αστυνομία μοίραζε πρόστιμα, επίσης για τις ληγμένες κάρτες των μόνιμων κατοίκων να γίνεται προειδοποίηση. Προτείνει να καταργηθεί το κόστος πάρκινγκ.

Καταψηφίζει και η παράταξη Ραπτόπουλου, υπερψηφίζει η παράταξη Γρηγοριάδη.

Ψηφίζεται κατά πλειοψηφία με κατά και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

20.38

Θέμα 50 – απολογισμός Πολυκοινωνικού

Ο κ. Βαμβακερός λέει ένα ευχαριστώ στην προηγούμενη διοίκηση γιατί ο δήμος εξοικονόμησε 400.000 ευρώ (200.000 ευρώ μειώθηκαν τα έσοδα από τους παιδικούς σταθμούς λόγω της μείωσης των τροφείων και περίπου 200.000 ευρώ από τα έσοδα του Πολυκοινωνικού δαπανήθηκαν για την πληρωμή μισθών των υπαλλήλων). Για πρώτη φορά ΝΠΔΔ του δήμου κατάφερε να έχει εξοικονόμηση πόρων.

Ψηφίζεται ομόφωνα.

Θέμα 51

Έγκριση νέου προϋπολογισμού Πολυκοινωνικού

Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι το θέμα ψηφίστηκε με ένα λευκό της κ. Τρέλλη από το ΔΣ του Πολυκοινωνικού. Η οποιαδήποτε δαπάνη, ακόμα και πάνω από 100 ευρώ, περνάει με προτιμολόγιο έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και στη συνέχεια εκτελείται. Οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ανοικτές για όλους και τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν να κρύψουν τίποτε και καμία δαπάνη από κανέναν.

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει και τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια που δεν τα περνούσαν, δεν είχαν τίποτε να κρύψουν καθώς υπήρχε επιτροπή ΕΚΠΟΤΑ που συμμετείχε. Πλέον επιβάλλεται από το νόμο να περνάνε όλα τα έξοδα από το διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Ραπτόπουλος λέει ότι στο ΔΣ δε συμμετέχει η παράταξη γιατί οι συνεδριάσεις γίνονται σε εργάσιμες ώρες που δεν μπορεί η παράταξή μας να συμμετέχει.

Η λαϊκή συσπείρωση ψηφίζει λευκά στα θέματα 51-52-53

Ο κ. Ραπτόπουλος ρωτά για τα 1800 ευρώ των εξόδων κινητής τηλεφωνίας (θέμα 52), ο κ. Βαμβακερός λέει ότι στην επόμενη αναμόρφωση θα βγουν γιατί δεν δικαιούται τελικά κινητό ως πρόεδρος του Πολυκοινωνικού.

Ο κ. Κατσαντούρας αναφέρεται στις οφειλές 744.000 ευρώ του ΑΠΟΚΔΑ (θέμα 53). Ο προϋπολογισμός που ψηφίζουμε σήμερα δεν είναι ειλικρινής, κινδυνεύουν όλοι να κατηγορηθούν. Η επιχορήγηση του δήμου που αναγράφεται στον προϋπολογισμό του ΑΠΟΚΔΑ είναι 1.555.000 ενώ στον προϋπολογισμό του δήμου αναφέρεται επιχορήγηση στον ΑΠΟΚΔΑ ύψους 1.100.000 Στη σημερινή αναμόρφωση ψηφίζουμε 250.000 οφειλές ενώ είναι 744.000 ευρώ. Δεν επιτρέπεται δανειοδότηση για κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΝΠΔΔ.

Ψηφίζεται με τη διευκρίνιση να διορθωθούν τα στοιχεία.

20.42

Θέμα 54

Ο κ. Δευτεραίος λέει ότι καταψηφίστηκαν τα ονόματα στην επιτροπή, γιατί πρέπει να συνδέονται με τα ονόματα τοπικών αγωνιστών. Δε συμφωνεί να δοθεί το όνομα Σταύρος Νιάρχος στην οδό που οδηγεί στο νοσοκομείο. Ο κάθε φιλοξενούμενος στον ξενώνα πληρώνει ένα 20ρικο, υπάρχει επιτροπή διαχείρισης που διαχειρίζεται το ποσό.

Ο κ. Δήμαρχος λέει όποτε το ποσό είναι για τη συντήρηση και τη λειτουργία του ξενώνα.

Ο κ. Αδαμάκης λέει ότι το κτίριο έχει δωρισθεί πλέον ολοκληρωτικά. Το ποσό των 15 ευρώ δίνεται μόνο για την καθαριότητα. Το ίδρυμα Νιάρχου έχει δωρίσει 17 έργα αξίας σε όλο το νομό.

Ψηφίζεται ομόφωνα να ονομαστεί η οδός που οδηγεί στο ΠΓΝΑ ως “Οδός Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου”

Λύεται η συνεδρίαση.