πάμε μπροστά

Πέμπτη

4

Απρίλιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Εποικοδομητική κριτική και όχι ανθρωποφαγία, κ. Βαμβακερέ

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Απευθείας Αναθέσεις, Βαμβακερός Αντώνιος, Δημοσιεύματα, Δημοσίευση στο "Διαύγεια", Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Διαύγεια, Ιστοσελίδες, Πασχάλης Δρακόπουλος, Πολυκοινωνικό, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Αντώνης Βαμβακερός, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξ/πολης ΝΠΔΔ (Πολυκοινωνικό)

Αντώνης Βαμβακερός, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξ/πολης ΝΠΔΔ (Πολυκοινωνικό)

Στο χθεσινό, 2ο μέρος του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 1/4 που διακόπηκε λόγω του περασμένου της ώρας, ο κ. Βαμβακερός κατά τη συζήτηση του θέματος 52 εξαπέλυσε επίθεση κατά των “blogs” που τον κατηγόρησαν για παράτυπη απευθείας ανάθεση 2.400 ευρώ σε εταιρεία απεντόμωσης από την Ορεστιάδα. Μίλησε μάλιστα για “ανθρωποφαγία” για δαπάνες προηγούμενων ετών που αποπληρώθηκαν φέτος.

Επειδή το θέμα αναδείξαμε εμείς, ως παραταξιακή ιστοσελίδα, το αναδημοσίευσαν δε άλλα blog ενώ απασχόλησε και τοπικά κανάλια, και επειδή με ενόχλησε η ορολογία που χρησιμοποίησε φωνάζοντας ο κ. Βαμβακερός, του θυμίζω ότι:

  • στη μεταξύ μας συνομιλία στο γραφείο του στο Πολυκοινωνικό, αμέσως μετά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Δημήτρη Κολιό την Παρασκευή 29/3/2013, ήταν πολύ ευγενικός, συνεργάσιμος (καμία αναφορά δεν έγινε σε… ανθρωποφαγίες) και συμφώνησε μαζί μας ότι προτιμότερο θα ήταν οι αναθέσεις τέτοιων έργων να γίνονται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας (όπως φαίνεται και στην απάντησή του που αναρτήσαμε στη συνέχεια),

  • μέσω ερωτήματός μας κατά διάρκεια της τηλεφωνικής του συνέντευξής του στο δημοσιογράφο κ. Κολιό της ίδιας ημέρας, παραδέχθηκε την έγκριση από το Δ.Σ. του Πολυκοινωνικού μηνιαίας δαπάνη κινητής τηλεφωνίας ύψους 90 ευρώ για τον ίδιο ως προέδρου του Κέντρου, την οποία χαρακτήρισε ως “πρόταση” προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ σε τηλεφωνική μας επικοινωνία το πρωί της Τρίτης 2/4 και στη συνέχεια δημόσια στο χθεσινό Δ.Σ. της 3/4 παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για λάθος απόφαση, ότι τα 1.800 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για το 2013 θα αποσυρθούν στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Πολυκοινωνικού και θα δαπανηθούν για μπλούζες και καπελάκια για τους εθελοντές, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι εξόδων κινητής τηλεφωνίας δικαιούνται μόνον οι πρόεδροι των Δ.Ε.Υ.Α. από τα Ν.Π.Δ.Δ. των δήμων.

Κριτική λοιπόν θα του ασκούμε, όπως ασκήσαμε και στον προκάτοχό του και σε άλλα αιρετά στελέχη του δήμου. Την κριτική αυτή καλό θα ήταν να την αντιμετωπίζει ως ένα μέσο που τον βοηθά στο έργο του, δηλαδή ως εποικοδομητική και όχι ως ανθρωποφαγία. Θεωρώ το δημόσιο ξέσπασμά του ως μη γενόμενο και κρατώ την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, ελπίζω και στο μέλλον, με τον ίδιο και τις υπηρεσίες που κατά καιρούς διευθύνει.

Πασχάλης Δρακόπουλος