πάμε μπροστά

Δευτέρα

10

Ιούνιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της 10/06/2013 ζωντανά!

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεπίσημα Πρακτικά, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωντανή Ενημέρωση, Ημερήσια Διάταξη, Προ Ημερησίας Διάταξης

Από εδώ θα ενημερώνεστε ζωντανά, μέσω live blogging, για τα λεγόμενα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 10/06/2013. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18:30.

Σε περίπτωση προβλήματος της σύνδεσης στο Internet, θα ανέβει μέρος των ανεπίσημων πρακτικών μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Για τα πλήρη και επίσημα πρακτικά παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Προεδρείου του ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αίτησή σας.

Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων για πιθανά ορθογραφικά και ουσιαστικά λάθη που θα προκύψουν. 
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στο email μας, pamemprosta AT gmail.com

20:08
Λόγω προβλήματος στη σύνδεση Ίντερνετ από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναρτούμε τα πλήρη ανεπίσημα πρακτικά της συνεδρίασης που έληξε πριν λίγα λεπτά.

—————

2013/06/10

ΔΣ

18:44 Αρχίζει η συνεδρίαση. Προ ΉΔ συζήτηση 

Γερακόπουλος Έκτακτο 1:
Καταβολή τόκων υπερημερίας στην εταιρεία του κ. Κούγκουλου.
Δίνουμε τόκους υπερημερίας στην εταιρεία ώστε ως δωρεά να μπουν οι κερκίδες στο γήπεδο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις του γηπέδου.

Ο κ. Δ´μαρχος λέει ότι προσπαθεί να βρει χρήματα από ιδιώτες ώστε να κατασκευαστούν οι κερκίδες. 

Ο κ. Κογιομτζής ζητά αυτή η δέσμευση δωρεάς να γραφεί στην απόφαση.

Ο κ. Δ´μαρχος λέει ότι θα γραφεί.

Γερακόπουλος έκτακτο 2:
Αίτηση Αποζίδη για καντίνα, έκλεισε τώρα τις εκκρεμότητες και πρέπει να δουλέψει για να μη χαθεί η σεζόν.

Γερακόπουλος έκτακτο 3:
Εκκαθάριση συλλόγου Κομνηνών Φερών. Οφείλονται στο προσωπικό 88.412 ευρώ στο προσωπικό ως αποζημιώσεις και 43.000 ευρώ ως ασφαλιστικές εισφορές.

18:50
Ο δήμαρχος προτείνει να βγει ένα ψήφισμα για τους οφειλέτες από το τέλος παρεπιδημούντων. Οι οφειλές προς το δήμο είναι πάρα πολλές, πολλοί μαγαζάτορες δεν εισέπραξαν το ποσό αυτό, ενώ υπάρχουν και πολλές αθωωτικές αποφάσεις λόγω του ότι οι επιχειρηματίες δεν εισέπρατταν τα ποσά.
Προτείνει να υιοθετηθεί η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη.

18:55 Ο δήμαρχος αναλύει το ιστορικό της υπόθεσης του επιχειρηματία Παυλίδη, ο οποίος λόγω οφειλών στο δήμο, έχασε 2 διαμερίσματα από πλειστηριασμό.

Προτείνει να παρθεί απόφαση που να υιοθετεί τις δόσεις που ισχύουν για χρέη στο δημόσιο, ενώ όλες οι οφειλές που υπάρχουν στο δήμο να μπορούν να αποπληρωθούν και αυτές με δόσεις.

Ο κ. Ξανθόπουλος λέει ότι οι 48 δόσεις που ισχύουν για οφειλές στο δημόσιο θα έρθουν τελικά και στους ΟΤΑ. Από τις 20/7/13 θα ειπναι σε ισχύ το καθεστώς των δόσεων.

Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι υπάρχει κίνδυνος απιστίας του δήμου αν δεν προχωρήσει τις διαδικασίες είσπραξης των οφειλών. Έδωσε απόλυτο δίκαιο στο δήμο που δεν μπορούσε να αποφύγει τον πλειστηριασμό του ακινήτου του οφειλέτη, χωρίς ουσιαστικό όφελος για το δήμο, αφού αποπληρώθηκαν χρέη στις τράπεζες και στο ΙΚΑ.

19:05
Ο κ. Βαμβακερός λέει ότι υπάρχει συνδημότης μας που οφείλει 250.000 ευρώ στο δήμο από τέλος παρεπιδημούντων και κατάφερε να ανοίξει νέο κατάσταση στον κεντρικό. Το θέμα της κατάσχεσης σπιτιού συνδημότη ειπναι δυσβάσταχτο για όλους, αλλά πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι χρωστάνε.

Η κ. Τρέλλη λέει ότι πρέπει να κοιτάμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

19:10
Λαμπάκης: Ενημέρωση για το ταξίδι στον Καναδά, ένα τάχει. Μίλησε γιατις συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, τις συναντήσεις του με 5 βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον ελληνοκαναδό φιλελεύθερο βουλευτή Τζιμ Καρύγιαννη, τον βουλευτή McKay ο οποίος είχε προτείνει νομοσχέδιο στη βουλή του Καναδά για αυστηρότερες ελέγχους των εξορυκτικών εταιρειών και των πρακτικών τους στο εξωτερικό, με εταιρείες επενδύσεων συνταξιούχων Καναδών οι οποίες επενδύουν στην Eldorado Gold, τη συνάντησή του με 4 αξιωματούχους του υπουργείου εξωτερικών που είναι εντεταλμένοι να ελέγχουν τη δράση των Καναδικών Εταιρειών στο εξωτερικό (ένας από τους οποίους πρότεινε να βοηθήσει στην αλλαγή του μεταλλευτικού κώδικα της Ελλάδας – θα έπρεπε να υπάρχει η προϋπόθεση της αποδοχής της επένδυσης από την τοπική κοινωνία), τη συνάντηση με το Κρατικό Ταμείο Χρηματοδότησης που χρηματοδότησε τη μεσαίου μεγέθους Eldorado, το εργατικό συνδικάτο PSAC, και τη μοναδική βουλευτή του κόμματος των πρασίνων του Καναδά – η οποία αποδέχθηκε πρόσκληση του δημάρχου να έρθει στην πόλη μας. Έδωσε κεντρική ομιλία στο πανεπιστήμιο της Οτάβα, όπου παρέστη ο κ. Μαρκόπουλος μαζί με άλλους 3 της εταιρείας και το διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold στο Βανκούβερ. Τους υπέβαλλε το αίτημα να τον δεχθούν στα γραφεία του ΔΣ της εταιρείας στο Βανκούβερ, αλλά αποχώρησαν χωρίς να απαντήσουν στην πρότασή του. Ένας μηχανικός της εταιρείας υπήρχε και στο Μόντρεαλ, και στο Τορόντο, αυτό σημαίνει ότι μας υπολογίζουν και μας φοβούνται επειδή είμαστε ενωμένοι. Με όσα είδε, άκουσε από όσους συναναστράφηκε εκεί, τώρα είναι πιο σίγουρος ότι η επένδυση αυτή είναι καταστροφική για την περιοχή μας.
Στο Τορόντο μίλησε με Θρακιώτες και εντυπωσιάστηκε από τη γνώση που είχαν για το θέμα. Τελευταία μέρα αν Οτάβα έδωσε συνέντευξη στην αίθουσα της Καναδικής Βουλής για ότι συμβαίνει στην περιοχή μας.
Η Νίκι Άστον οργάνωσε όλες αυτές τις συναντήσεις, χωρίς να κουραστεί ο ίδιος, ενώ έκανε και ερώτηση στη Βουλή για την Eldorado η οποία καταστρέφει τη φήμη του Καναδά καταστρέφοντας τις Σκουριές και την Ελλάδα. Η κυβέρνηση της απάντησε ότι ενισχύεται η καναδική οικονομία και οι θέσεις εργασίας.

19:25
Ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε για πρόσφατο στημένο παιχνίδι της εταιρείας με μεταλλωρύχους που συνάντησαν τον πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη και τους διαβεβαίωσε ότι το έργο στις Σκουριές θα προχωρήσει.
Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι ο κόσμος είναι αποφασισμένος, το έργο θα αποστραγγίσει όλο το βουνό κα 7 χωριά δε θα έχουν νερό, αν εμείς είμαστε παθιασμένοι 2 φορές, αυτοί είναι 102. Και για την Αλεξανδρούπολη είπε ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί η αδειοδότηση για το Πέραμα, αλλά το πήρε πίσω ευτυχώς.

19:30
Η κ. Τρέλλη είπε ότι καλά τα είπε μέχρι το τέλος, αλλά δε συμφωνεί ότι ο ορυκτός πλούτος είναι για εξόρυξη από άλλον παρά από εμάς. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουμε εμείς στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου. Το ΚΚΕ θα κάνει ημερίδα στις 27/6 στο δημοτικό θέατρο και θα τους καλέσει όλους.

19:32
Ο κ. Κογιομτζής λέει ότι χαιρετίζει κάθε προσπάθεια ενάντια στο χρυσό, να είμαστε σε επιφυλακή πάντα ώστε να μην προχωρήσουν τα καταστροφικά σχέδια.

19:34
Ο κ. Κατσαντούρας λέει ότι το ίδιο διάστημα ταξίδεψε εκεί και ο κ. Μειμαράκης. 

Ο κ. Λαμπάκης λέει ότι συνάντησε 13 βουλευτές, 5 από τους οποίους ήταν στην επιτροπή των βουλευτών που θα συναντούσαν τον κ. Μειμαράκη. Πήγε με 35 λεπτά καθυστέρηση, και τους μοιρασε την κάρτα του και έφυγε χωρίς να τους μιλήσει. 

19:36
Γερακόπουλος: Αιτήσεις
Σύλλογος γιορτή γκάιντας 1000 ευρώ συνδιοργάνωση
Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Μάκρης με ξύλινα ομοιώματα σκαφών της μεσογείου, 500 ευρώ
Σύλλογος οι Επίγονοι για τα 10 χρόνια, 500 ευρώ.

19:37
Θέμα 2
Θα πληρωθούν κάποια χρήματα σε πρώην εργαζομένους (4 μήνες από τον 03/2011), με την αίρεση ότι τα χρήματα θα δεσμευτούν από το δήμο όταν θα γίνει η εκκαθάριση.
Ο κ. Γρηγοριάδης λέει ότι λείπουν 2 άτομα, η κ. Λαμπαρδή (3 μήνες) και ο λογιστής ο κ. Τσαπάρας
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι αυτά θα τα δει ο εκκαθαριστής. Αυτά αφορούν μόνο τους εργαζόμενους, με πρόταση του εκκαθαριστή.
Ομόφωνα

19:41
Θέμα 3
Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 4-5
Για οτιδήποτε αγοράζουμε, κάνουμε έγκριση διενέργειας προμήθειας, και μετά εγκρίθηκε τον προμηθευτή που αναλαμβάνει το έργο.
Ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά τι ειπναι το γεμα στη Συκορράχη.
Ο κ. Γερακόπουλος λέει ότι είναι γεύμα/συνδιοργάνωση με Σύλλογο της Συκορράχης (€1.500)
ομόφωνα

Θέμα 6
Ψηφίζεται ομόφωνα.

19:46
Θέμα 7-8
Ομόφωνα

Θέμα 9
Αφορά 21 περιπτώσεις σε όλο το νομό.
Ομόφωνα

Θέμα 10
Ψηφίζεται ομόφωνα

Θέμα 11
Ομόφωνα

Θέμα 12
42 θέσεις εποχικού προσωπικού για τη Μάκρη – αλλάζουν τα κριτήρια, απαιτούνται πτυχία πανεπισμίου
Ομόφωνα

Θέμα 13
Ομόφωνα

Θέμα 14
Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι ειπναι τυπικ λόγω μη συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου
Ομόφωνα

Θέμα 15
Ο κ. Ουζουνίδης λέει ότι είναι παραχώρηση χρήσης φορτωτή, το μηχάνημα και ο χειριστής είναι σ περιφερειακής ενότητας, πινακίδα ΜΕ 92839 – ο δήμος αναλαμβάνει λίπανση και πετρέλαιο.
Ομόφωνα

Θέμα 16
Ομόφωνα

Θέμα 17
Θα πάνε 2 άτομα στις Βρυξέλες, ο κ. Φαλέκας και κάποιος ακόμα από την Τραιανούπολη (;)
Ομόφωνα

Θέμα 18
Ομόφωνα

Θέμα 19
Λευκό από κ. Τρέλλη, κατά πλειοψηφία

Θέμα 20
Ομόφωνα

19:51
Λύεται η συνεδρίαση.