πάμε μπροστά

Τρίτη

18

Ιούνιος 2013

0

ΣΧΟΛΙΑ

Η τελευταία (;) ραδιοφωνική συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξής μας, κ. Γιώργου Ραπτόπουλου

Δημοσιεύτηκε από , Κατηγορία Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, Δημοσιεύματα, Ηχητικά, Ιστοσελίδες, μαζί Πάμε Μπροστά, Παρατάξεις, Πασχάλης Δρακόπουλος, Ραπτόπουλος Γιώργος, Στελεχών παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά", Συνεντεύξεις

Γιώργος Ραπτόπουλος - επικεφαλής παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"Τη Δευτέρα το πρωί της 17/06/2013, ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Ραπτόπουλος, παραχώρησε την τελευταία, κατά τα λεγόμενά του, πολιτικού περιεχομένου ραδιοφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό και το ραδιοσταθμό Maximum FM 93,6.

Σε αυτή ανάφερε ότι αποχωρεί από την πολιτική στο τέλος της θητείας του ως δημοτικού συμβούλου το Μάη του 2014. Διαχώρησε τη θέση του από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξή μας την Κυριακή 16/06/2013. Ανέφερε ότι πολλοί από τους υποψηφίους της παράταξης που πρεσβεύουν “δεξιές λογικές και πρακτικές” δε θα ήταν υποψήφιοι εάν ο ίδιος κατάρτιζε το ψηφοδέλτιο το 2010 και ότι ως δημοτική ομάδα συνεχίζει στηρίζοντας την επιλογή Γρηγοριάδη (“δε θα γίνω κωλοτούμπας” είπε χαρακτηριστικά).

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω link ή συνεχίστε παρακάτω διαβάζοντας την  πλήρη απομαγνητοφώνησή της.

Συνέντευξη Γιώργου Ραπτόπουλου σε Maximum FM 93,6 (Δευτέρα 17/06/2013)

Δείτε την ανάρτηση της συνέντευξης στην ιστοσελίδα του Maximum FM 93,6 κάνοντας κλικ εδώ.

=========================

[Απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη Γιώργου Ραπτόπουλου στο Δημήτρη Κολιό τη Δευτέρα 17/06/2013]

Κολιός Δημήτρης:

Για πέστε μου τώρα, επειδή άλλα είχαμε συζητήσει πριν από κάτι εβδομάδες, είδαμε ανακοίνωσή σας ότι τα πλάνα έχουνε αλλάξει. Και εννοώ όσον αφορά το ενιαίο των δύο δημοτικών παρατάξεων αλλά και τον επικεφαλής τον οποίον είχατε ορίσει, τον κ. Γρηγοριάδη. Με νεότερη ανακοίνωσή σας, η οποία μας ήρθε χθες, λέτε ότι πλέον ότι “η παράταξή μας συνεχίζει την πορεία της στην κατεύθυνση και την προοπτική της δημιουργίας μιας νέας, ενιαίας δημοτικής παράταξης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οτιδήποτε λέγεται και γράφεται για συνένωση παρατάξεων, ορισμό κοινού επικεφαλής ή πρόσωπα υποψηφίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχει συμφωνηθεί και δεν έχει αποφασιστεί.” Τι συνέβη; Δεν ορίστηκε ο κ. Γρηγοριάδης; Μάλιστα θυμάμαι που είχατε πει ότι “έκανα ένα βήμα πίσω, εγώ”.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Ακούστε κ. Κολιέ. Να κάνουμε μία αναδρομή σε ορισμένα πράγματα. Γίνονται εκλογές το 2010, επικεφαλής είναι ο κ. Κογιομτζής ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και στο ποιοι θα συμμετέχουν, μετά από 6 μήνες ο κ. Κογιομτζής παραιτείται, αποχωρεί ο κ. Λασκαράκης και η δημοτική ομάδα αποφασίζει να ηγηθώ εγώ της δημοτικής ομάδας μέχρι τις εκλογές. Παράλληλα, μετά από κάποιο διάστημα, συγκαλείται η παράταξη όπου τους ανακοινώνουμε αυτό το αποτέλεσμα, και τότε δηλώνω ότι στόχος μου είναι να υπάρξει πάση θυσία μία προσπάθεια για να καταλήξουμε σε ένα ψηφοδέλτιο χωρίς προαπαιτούμενα. Ο Γιώργος ο Ραπτόπουλος προσπάθησε και μάλιστα πριν ένα οκτάμηνο-εννιάμηνο πήρε την εξουσιοδότηση της παράταξης να προχωρήσει σε αυτές τις διαβουλεύσεις. Προσπάθησα να κάνω επαφές με πολιτικούς σχηματισμούς, με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την πόλη, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν καρποφόρησε. Παράλληλα, υπήρχε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στις δυο δημοτικές ομάδες. Είναι γνωστά, βρεθήκαμε, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να έχουμε κοινή πολιτική στάση και αντιμετώπιση απέναντι στη δημοτική αρχή και μέσα στη δημοτική ομάδα αποφασίσαμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας, καινούριας προσπάθειας. Και ανάμεσα σε όλους που ρωτήθηκαν, οι δύο οι οποίοι ενδιαφερόταν ήταν ο κ. Νίκος Γρηγοριάδης και ο Γιώργος ο Ραπτόπουλος. Για κάποιους λόγους και επειδή εγώ θεωρώ και πιστεύω ότι απέτυχα στην προσπάθεια να βρεθεί κάτι και να μπορέσω να προχωρήσω, θεώρησα τον εαυτό μου  μέρος του προβλήματος και γι’ αυτό έκανα πίσω και προφανώς ο Νίκος ο Γρηγοριάδης, ως μόνος ενδιαφερόμενος που έμεινε, ανέλαβε να προχωρήσει να κάνει διαβουλεύσεις. Όλα τα άλλα, μέσα στη δημοσιογραφική γλώσσα και εν πάσει περιπτώσει, αν θέλετε, ίσως και με κάποιες λάθος εκφράσεις, κάποιοι θέλησαν να κάνουν μπαϊράκι. Εμείς τιμούμε ως δημοτική ομάδα τα λόγια μας, το ΟΚ από εμάς τουλάχιστον είναι πολιτικός πολιτισμός να ρωτηθούμε εάν μπορεί ο Νίκος ο Γρηγοριάδης να προχωρήσει με επαφές και με μέλη της παράταξής μας, ενώ κάποιοι άλλοι δεν το σεβάστηκαν αυτό, ούτε καν μας ρώτησαν αν ενδιαφερόμαστε ή όχι και αν μπορούν να γίνουν αυτές οι επαφές, πολλοί που συμμετείχαν στην παράταξη συμμετέχουν σε τέτοιες κινήσεις και επαφές και ήρθαν το Σάββατο, ενώ κληθήκανε σχεδόν όλοι (90-95%), κάποιοι δεν ήρθαν και ήρθε ένας συγκεκριμένος αριθμός. Δε θέλω να σχολιάσω αν είναι πολύς ή λίγος.

Κολιός Δημήτρης:

Εντάξει, ήταν ένας λιγοστός αριθμός μπροστά σ’ αυτό το κάλεσμα.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εμείς ξεκαθαρίσαμε, και ξεκαθαρίζουμε και πάλι, ότι ως δημοτική ομάδα έτσι αποφασίσαμε, κάποιοι για δικούς τους λόγους, και επειδή δεν έχουν αντιληφθεί ότι ένας τοκετός σίγουρα έχει και οδύνες, κάποιοι δεν θέλουν να μπουν σε αυτή τη λογική, κάποιοι εμμένουν σε αυτά τα οποία ελέχθησαν το 2010, προσωπικά δε μένω σε αυτά τα οποία ελέχθησαν, θέλω να κάνω το επόμενο βήμα. Σας είπα και στην προηγούμενη τηλεφωνική μας επικοινωνία ότι με ενδιαφέρει αυτό που έρχεται κι όχι εκείνο που ήταν πίσω, ήταν άλλα τα δεδομένα, άλλες οι συνθήκες, άλλα πολλά δεδομένα, και εν πάση περιπτώσει ότι ελέχθη εάν είχε και μία δόση προεκλογικής υπερβολής, θέλω να πιστεύω ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, να δούμε αυτά τα οποία έχουμε σαν κοινή συνισταμένη και να προχωρήσει αυτός άνθρωπος που ενδιαφέρεται από τις δυο δημοτικές ομάδες να προχωρήσει μία τέτοια κίνηση, να έρθει σε επαφές με άλλους χώρους, με άλλους ανθρώπους, να διευρύνει τον κύκλο των επαφών και αν τυχόν τελεσφορήσει να ηγηθεί αυτού του ψηφοδελτίου. Εάν κάποιοι θέλουν να εμμένουν σε θέσεις και απόψεις οι οποίες είχαν τραυματίσει όλον αυτό τον χώρο, λυπάμαι αλλά εγώ δεν θα τους ακολουθήσω. Εμμένω σε αυτά που είπα, ότι εμείς ως δημοτική ομάδα θα βοηθήσουμε, ή εν πάσει περιπτώσει όσοι θέλουν να παραμείνουν, να βοηθήσουμε αυτήν την κοινή προσπάθεια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, και έξω στην κοινωνία μπορεί ο καθένας από την παράταξη να προχωρήσει πλέον ελεύθερα σε ότι επαφές θέλει και σε ότι σχηματισμούς μπορεί να συμμετέχει. Αυτή είναι η [… δυσνόητο…] γιατί αποφάσισα ως Γιώργος Ραπτόπουλος να τελειώσω τη θητεία μου το Μάιο του 2014 και να βάλω και μία τελεία σε αυτό που λέγεται πολιτική για το Γιώργο το Ραπτόπουλο. Αυτό είναι ίσως και η τελευταία συνέντευξη που δίνουμε με τέτοιο περιεχόμενο, αγαπητέ Δημήτρη, ίσως κάποια στιγμή να δίνουμε κάποιες συνεντεύξεις, αν παίρνω και την άδεια του συλλόγου μου, για θέματα οδοντιατρικά, πάντως σίγουρα δε θα υπάρξει καμία μα καμία συνέντευξη, τελευταία σας λέω, με πολιτικό περιεχόμενο. Οι αποφάσεις μου είναι συγκεκριμένες. Στα 51 μου μου μάθανε μέσα από την οικογένειά μου να τιμώ τα λόγια μου, για ένα πράγμα το οποίο χαρακτηρίζομαι είναι ίσως η οξύτητα του ύφους των λόγων μου, αλλά κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για ανεντιμότητα και για μη μπεσαλίκι. Ένα πράγμα το οποίο με χαρακτηρίζει, και νομίζω ότι το ξέρετε όλοι σας, είναι ότι θέλω να έχω μία συνέχεια και μία συνέπεια σκέψεων, λόγων και πράξεων. Αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Δε μ΄ενδιαφέρει. Όσο για την ανακοίνωση, αγαπητέ Δημήτρη, σίγουρα δε συμμετείχα. Διαφωνούσα με αυτό το ύφος της ανακοίνωσης

Κολιός Δημήτρης:

Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Δεν τη συνυπογράφετε;

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Βεβαίως δεν τη συνυπογράφω. Δε θα γίνω εγώ άλλος ένας ξανά για να υπάρξει διχαστική κίνηση μέσα σ’ αυτό το χώρο. Φτάνει μια φορά που έγινε αυτό το πράγμα. Δε θέλω να ξανασυνεχιστεί. Σας λέω ειλικρινά ότι δεν είναι στις προθέσεις μου να ξανακάνω κάτι τέτοιο.

Κολιός Δημήτρης:

Αν μου επιτρέπετε, πρέπει να θέσω ερώτημα εδώ, κύριε Ραπτόπουλε. Δεν συνυπογράφετε αυτή την ανακοίνωση, είστε όμως ο επικεφαλής της παρατάξεως “μαζί Πάμε Μπροστά”. Ποιος συνέταξε αυτή, λοιπόν, την ανακοίνωση και ποιόν εκφράζει αυτή η ανακοίνωση, τότε;

Ραπτόπουλος Γιώργος:

[γελά]

Κολιός Δημήτρης:

Δηλαδή μου κάνει φοβερή εντύπωση. Ο επικεφαλής δε συνυπογράφει αλλά βγαίνει ανακοίνωση από μέλη που φαίνεται ότι διαφωνείτε παντελώς, γιατί είπατε ότι “διαφωνώ με το πνεύμα αυτής της ανακοίνωσης γιατί το μόνο που φέρνει είναι διχασμό”. Ε πώς επετράπη να βγει μια τέτοια ανακοίνωση και μάλιστα από την παράταξη “μαζί Πάμε Μπροστά” από τη στιγμή που ο επικεφαλής δεν το εγκρίνει.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Ξέρετε, αγαπητέ Δημήτρη, σε μια παράταξη όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι αυτός, γι’ αυτό έκανα αυτή την αναφορά στην αρχή, αυτός ο οποίος κανονίζει και συνθέτει το ψηφοδέλτιο, εάν ήμουν εγώ από την αρχή πολλοί από αυτούς δε θα μπαίναν μέσα στο ψηφοδέλτιο.

Κολιός Δημήτρης:

Α… μάλιστα…

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Πάρα πολλοί. Δεξιές λογικές και πρακτικές εγώ δεν τις δέχομαι.

Κολιός Δημήτρης:

Ποιά είναι η δεξιά λογική τώρα;

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Πολλοί από ‘κει μέσα παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου. Δεν θα επεκταθώ, δε θα πω τίποτε άλλο γιατί δεν θέλω πλέον άλλο να στεναχωρεθώ, φτάνει με αυτή την ιστορία, αρκετά έχω στεναχωρεθεί. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ως δημοτική ομάδα αποφασίσαμε κάποια πράγματα, εμμένουμε σε αυτά και μακάρι…

Κολιός Δημήτρης:

Τώρα δηλαδή, συγγνώμη, δεν τίθεται θέμα ηθικής τάξεως εδώ; Μου λέτε “σαν δημοτική ομάδα εμείς συνεχίζουμε”. Απ’ την άλλη, η παράταξη είναι άλλο από τη δημοτική ομάδα;

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Ποια παράταξη αγαπητέ Δημήτρη; Κύριε Κολιέ, ακούστε λιγουλάκι. Όταν πας σε εκλογές, υπάρχει η παράταξη μέχρι τις εκλογές. Μετά από ένα-δύο μήνες απ’ αυτή την παράταξη έχει φυλλορροήσει το 70%, μετά από ένα εξάμηνο έχει φύγει και το άλλο 10%. Στην ουσία, αυτό το οποίο μένει, και να είμαστε ρεαλιστές, είναι η δημοτική ομάδα και 2-3 οι οποίοι είναι πολύ κοντά σε αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κολιός Δημήτρης:

Δηλαδή ένα σύνολο 10 ατόμων.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι είναι στην Ελλάδα τα πράγματα. Δε θα’ θελα να είναι έτσι, δεν μ’ αρέσει να είναι έτσι, έτσι είναι όμως. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι να κάνουμε; Αρέσει δεν αρέσει. Η ήττα δεν έχει πολλούς συνοδοιπόρους.

Κολιός Δημήτρης:

Έχετε διαχωρίσει και τη θέση σας, και από την άλλη, απ’ ότι κατάλαβα, είναι οι τελευταίες πολιτικές σας πράξεις, κρεμάτε τα παπούτσια το Μάιο του 2014.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Δεν κρεμάω τα παπούτσια, κλείνει αυτό το κεφάλαιο που λέγεται πολιτική για το Γιώργο το Ραπτόπουλο.

Κολιός Δημήτρης:

Δεν ξαναασχολείστε, λέω.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Φτάνει, αρκετά έχω […ξεφυσά…] πληγωθεί. Φτάνει. Φτάνει. Γιατί κάποιοι δεν έμαθαν αυτά τα οποία σκέφτονται και λένε να τα κάνουν πράξη. Δεν πειράζει. Εγώ έτσι έμαθα, έτσι πορεύτηκα μέχρι τα 51 μου, έτσι θα πορευτώ. Δεν θα αλλάξω τώρα εγώ. Εγώ κωλοτούμπας δε θα γίνω ποτέ στη ζωή μου.

Κολιός Δημήτρης:

Πω πω πω πω, μάλιστα, μάλιστα.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Εντάξει αγαπητέ Δημήτρη; Αυτό νομίζω ότι μένει ως, αν θέλετε, πολιτική μου παρακαταθήκη ότι τουλάχιστον δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε για κωλοτούμπα. Λάθη έχω κάνει, βεβαίως, αλλά προσπάθησα έστω την τελευταία στιγμή να υπάρξει μία κίνηση ενωτική. Ας σκεφτούν αυτοί στην κοινωνία που δεν θέλουν να υπάρξουν αυτές οι κινήσεις οι ενωτικές. Ας τις χρεωθούν αυτοί. Συμφέροντα, μια πόλη που τη διοικούν εργολάβοι και κέντρα εκδοτικά [παύση] και τηλεοπτικά.

Κολιός Δημήτρης:

Και τηλεοπτικά; Μάλιστα, μάλιστα, μάλιστα.

Ραπτόπουλος Γιώργος:

Βεβαίως, βεβαίως αγαπητέ μου. Βεβαίως, βεβαίως. Καλή σας μέρα και ευχαριστώ ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, να τους πω ότι με ψήφισαν ως δημοτικό σύμβουλο και τους ευχαριστώ για την ψήφο τους και ότι θα τους τιμήσω μέχρι το τέλος αυτής της θητείας προσπαθώντας να ασκήσω μία αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η οποία θα τους τιμά για την ψήφο που μου δώσαν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κολιός Δημήτρης:

Να είστε καλά, κύριε Ραπτόπουλε, να είστε καλά.